1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 6331
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK YÖNETİMİ BECERİLERİ Ali DOĞAN ST Uzmanı 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme.
BOLOGNA SÜRECİ. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NIN BOLOGNA SÜRECİNE KATKILARI YÖKSİS Projesi geliştirildi. Bu kapsamda Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla Protokoller.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU İSTATİSTİKLERİMİZ ULUSLARARASI STANDARTLARA UYGUN MU? Alper GÜCÜMENGİL Dış İlişkiler Daire Başkanlığı Projeler Grup Sorumlusu.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TASARRUF İŞLEMLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI UMUT-2 İYİLEŞTİRME.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI İzleme Dairesi Başkanlığı Laboratuvarlar Şube Müdürlüğü GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMI Haziran 2013 YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI.
BİLGİ VE İLETİŞİM Kurum içi ve dışı iletişimi Ekim 2015 Yrd. Doç. Ahmet Ertugan.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
HARMANLAMA SİSTEMİ VE HEDEFLER 3, Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Hasan LALE YÖK Bilgi İşlem Dairesi Başkanı 20-21, Ekim 2014.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
08 Temmuz 2013 Online (gerçek zamanlı) Yüzey Suyu İzleme Sistemleri Konulu TAIEX Çalıştayı T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yürütme Kurulu Kararı Günlük Döviz Kuru Hesabı Ödenek Ekleme (Başkanlık.
BEK Bilgi Formları Değerlendirmesi “Ön Bulgular” BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISI 16 Haziran ANKARA Yrd. Doç.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
MATHS: REAL OR FICTION (MATEMATİK: GERÇEK YA DA KURGU)
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan İdari Personel Anket SONUÇLARI.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Aile Atölyeleri Projesi
İnsan Kaynakları ve Kalite Yönetimi
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
ÖZ GELİRLER.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Görev ve Sorumluluklar
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
(Merkezi Yönetim) Bütçenin Hazırlanması
Sunum transkripti:

1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI

2 “YÖK Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Bologna Süreci’ndeki Rolü“ 22 Ekim 2010 İstanbul Zerrin KARADAĞ Mali Hizmetler Uzmanı

3 Avrupa Yükseköğretim Alanını yaratmayı hedefleyen Bologna Sürecinde YÖK Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının Ana faaliyet Alanları Nelerdir ?

4 Koordinasyon Finansal Kaynak Temini Kalite Çalışmaları Öneri ve Destek

5 KOORDİNASYON Üniversitelerde, Ulusal Kalite güvence sisteminin kurulmasında ve Avrupa ilke ve standartlarına uyumun sağlanmasında izlenecek ortak yol ve yöntemlerin belirlenmesi, Üniversitelerimizden seçilecek Strateji Geliştirme Daire Başkanlarından oluşturulacak çalışma guruplarının faaliyetleri için uygun ortamların sağlanması,

KOORDİNASYON Bologna süreci temel hedeflerinin finansal anlamda hayata geçirilebilmesi için Mali mevzuata ilişkin bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi, (Örnek: 2007 Antalya “Taşınır Mal Yönetmeliğinin Uygulanmasında Karşılaşılan Sorunlar” konulu seminer) Süreçte ihtiyaç duyulan finansal kaynağın kullanılmasında ortak muhasebe tekniklerinin belirlenmesi, (Örnek: 2007 “Yükseköğretim Detaylı Hesap Planı”) 6

Finansal Kaynak Temini Üniversitelerin bu süreçte ihtiyacı olan Bütçe ödeneklerinin temininde Maliye Bakanlığı ile bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesi, Ulusal ve uluslar arası kredi kuruluşlarından finansal kaynak sağlamaya yönelik girişimlerde bulunulması. 7

Finansal Kaynak Temini 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesi uyarınca YÖK Bütçesine aktarılan tutarların kullanımında Bologna sürecini kapsayan mevzuatın düzenlenmesi ve uygulanacak esas ve usullerin tespiti, Tüm üniversitelerde ortak bir veri tabanı oluşturulması ve YÖK tarafında kontrolünün sağlanabilmesi için gerekli olan finansal kaynağın temini (Örnek: Üniversitelerarası Öğrenme Kaynakları ve Eş Zamanlı Eğitim Altyapısı Projesi) 8

Kalite Çalışmaları Yükseköğretim Kurumlarımızın Stratejik Planları çerçevesinde kalitelerinin arttırılmasına ilişkin gerekli desteğin verilmesi, Üniversitelerde görevli idari personelin, hem yetkinliğinin arttırılması hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlanmasına yönelik olarak ortak eğitim programlarının hazırlanması, 9

Kalite Çalışmaları Kalite çalışmaları kapsamında Yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılmasına ilişkin çalışmalara destek sağlanması, Üniversitelerin Stratejik Planlarının bir yıllık uygulama dilimini oluşturan performans programlarında yer alan ana hedeflerin ve bu hedeflere ulaşmak için gerçekleştirilmesi gereken faaliyetler arasında Bologna sürecinde gerçekleştirilecek faaliyetlere öncelik tanınması, ve buna yönelik yönlendirme toplantıları düzenlenmesi, 10

TEŞEKKÜR EDERİM