RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MERKEZİ FİNANS VE İHALE BİRİMİ Sivil Toplum Diyaloğu - AB-Türk Odalar Forumu-II: AB-TÜRKİYE ODALARI ORTAKLIK HİBE PROGRAMI ETCF-II is co-funded by the.
Advertisements

Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
E Y L E M 1. 2 G e n ç l i k G i r i ş i m l e r i PROGRAMI.
İZLEME VE DEĞERLENDİRME BİRİMİ
“Küçükçekmece Perakende Balık Pazarı’nda AB Standartlarının Uygulanması” Projesi
Eylem Planı Sonraki Adımlar
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
İleri Düzey Eğitim Başbakanlık Çalışma Grubu Mart-2010.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
Avrupa Birliği’ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Müdürlüğümüz AR-GE Birimi bünyesinde bulunan Proje Koordinasyon Ekibi koordinesinde Ulusal Ajans, Merkezi Finans ve İhale Birimi, Toplum Yararına Çalışma.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Mustafa Kemal Üniversitesi
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
LdV Programı Koordinatörü
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Türk Beyin Takımı Temsilcilik Sistemi
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
ANKOS 7. Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 07, KTÜ Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 7. Yıllık Toplantısı 30 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz.
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
1 DEMOKRATİK OKUL KÜLTÜRÜNÜN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ Proje Tanıtım Kokteyli Doç. Dr. Abdurrahman EKİNCİ Proje Danışmanı Yeşilli Atatürk Ortaokulu.
Halk Sağlığı Müdürü gözüyle İl Düzeyinde Kurumlararası İlişkiler Mustafa Taşdemir İstanbul.
Tanıtım ve Organizasyon Çalışma Grubu ANKOS 5. Yıllık Toplantısı Haziran 2005 Süleyman Demirel Kütüphanesi, Sakarya.
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
1 T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.
BİLGİ VE DUYURU PANOSU. BİLGİ VE DUYURU PANOSU.
Mahkûm Kadınlar İçin Kariyer Planlama Merkezleri Projesi
MEBGEP / CBMoNE GERÇEKLEŞEN FAALİYETLER. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali İşbirliği 2006 Programı Hibesi 3.7 MİLYON EURO PROJENİN BÜTÇESİ.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
AKDENİZ ARAŞTIRMALAR ENSTİTÜSÜ DERNEĞİ.  Akdeniz Araştırmalar Enstitüsü (AKARE) millî çıkarlar doğrultusunda ulusal güvenlik kültürünün oluşturulmasına.
Toplumda Hayat Boyu Öğrenme Kültürü ve Farkındalığının Oluşturulması
Avrupa 2020 Vizyonu ve hayat boyu öğrenme stratejisi Avrupa 2020 Vizyonu (EC, 2010a; EC, 2010b), üç önceliğe sahiptir: Akıllı büyüme: Akıllı büyüme: Bilgi.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Proje Adı Proje Yürütücüsü Proje Ortağı
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
İSTANBUL VALİLİĞİ İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü CULTOUR PROJE ÇALIŞTAYI.
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
SABUNCUOĞLU ŞEREFEDDİN SAĞLIK HİZMETLERİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
HEMŞİRELİK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ BAŞHEMŞİRE Ayla KARAPINAR
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
Sunum transkripti:

RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Teklif Çağrısı Proje Referans Numarası: Sektörel Program Faaliyet Tipi Hedef Grup 2013 2013-1-TR1-LEO02-50208 LEONARDO DA VINCI HAREKETLİLİK LEONARDO DA VINCI PLM (İşgücü Piyasasındaki Kişiler)

PROJE SAHİBİ Proje Yurt Dışı Ortağı (Ev Sahibi) Proje Başlangıç Tarihi Proje Bitiş Tarihi Proje Toplam Bütçesi Antalya Sağlık Müdürlüğü Charles University Cheq Republic/Praq 15.09.2013 29.07.2014 44.832,00 EURO

Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksekokulu Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi Türkiye Aile Planlaması Derneği Antalya Şubesi PROJE YURT İÇİ ORTAKLARI

Projenin Genel Amaçları Proje kapsamında katılımcılar; bebek ölüm hızının düşük olduğu, ileri teknoloji ve bakım standartlarına sahip Çek Cumhuriyeti’ndeki Hastanelerin yeni doğan ünitelerini ziyaret edecek, riskli yeni doğan hemşirelik bakım uygulamalarını gözlemleyecek, mesleki anlamda farklı tecrübeler kazanacaktır. Kazanılan yeni bilgi, beceri, yöntem ve teknikler , katılımcıların görev yaptıkları hastanelerde bebek bakımında görev yapan diğer hemşirelere, hizmet içi eğitimlerle aktarılarak , mesleki bilgi ve beceri paylaşımı sağlanacaktır. Hareketlilik yenilikçi uygulamaların Türkiye'ye aktarılmasına ve yeni doğanla ilgili bir takım standartların oluşturulmasına büyük katkı sağlayacaktır.

Birinci akış için Çek Cumhuriyeti’ne hareketliliğinin gerçekleştirilmesi: 29 Mart-29 Nisan 2014 İkinci akış için Çek Cumhuriyeti’ne hareketliliğinin gerçekleştirilmesi: 29 Nisan-29 Mayıs 2014 HAREKETLİLİK

RAPORLAMA LDV İzleme ve Değerlendirme Komitesi tarafından ortakların ve katılımcıların program süresince doldurmaları gereken üç form hazırlanacaktır: 1. Form; katılımcıların aldıkları eğitim programının içeriği, eğitim boyunca elde ettikleri bilgi ve deneyimler, ev sahibi kuruluşta çalışan ve yöneticilerle ilişkileri, öneriler, sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar ve uyguladıkları çözümler hakkında detaylı bilgi edinilmesini sağlayacak şekilde hazırlanacaktır.

RAPORLAMA 2. Form; ev sahibi kuruluştaki denetmen tarafından doldurulacak olup eğitim süreci içinde (haftalık) ve eğitim sonunda gelişmeleri değerlendirmek üzere hazırlanacaktır. Bu form ile uzman kişinin katılımcılar hakkındaki genel ve özel yorumu, performansları, kendisiyle olan iletişimleri, başarılı ve başarısız yönleri, yararlanıcılardan elde ettikleri kazanımlar gibi konularda bilgi alınması amaçlanmaktadır.

RAPORLAMA 3. Form ise "LDV İzleme ve Değerlendirme Komitesi "nin ve katılımcı ortakların proje hakkında görüşlerini sunabildiği formatta geliştirilecektir. Bu formun amacı, komitenin ve ortakların PLM projesinin etkinliğinin değerlendirilmesi ve öz eleştiri yoluyla performansı artırma yolunda girişimlerin yapılabilmesi için planlanmıştır.

PROJE ÇIKTILARI Proje Web Sitesi Broşür, poster, leaflet Riskli Yenidoğan Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk Projesinin tanıtımını ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla oluşturulacak bir web sitesidir. Sosyal medyada ve yapılacak etkinliklerde proje tanıtımı için kullanılacak materyallerdir.

Proje sonucunda proje çıktısı olarak iki ayrı doküman hazırlanacaktır. Riskli Yenidoğan Bebeklerde Hemşirelik Bakım Standartları Riskli Yenidoğan Bebeklerde Güvenli Taburculuk Standartları Eğitim Materyalleri

YAYGINLAŞTIRMA Oluşturulan eğitim materyalleri ulusal düzeyde eğitim planlaması yapan kuruluşlara, yenidoğan hizmetleri veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı hastanelere, Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk-Ergen-Kadın-Üreme Sağlığı Hizmetleri birimlerine ve ilgili STK'lara dağıtılacaktır. Eğitim materyalleri İl Sağlık Müdürlüğü web sitesinde, proje web sitesinde ve sosyal medyada yayınlanacaktır. Ayrıca yerel ve ulusal basınla proje sonucunda elde edilen tecrübeler paylaşılacaktır.

YAYGINLAŞTIRMA Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu öğrencileri için Eğitim Semineri, Kamu ve özel hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerinde çalışan hemşirelere yönelik Çalıştay, bölge illerin de katılacağı bir Panel düzenlenecektir. Hazırlanan eğitim materyalleri, yapılan etkinliklerde dağıtılacaktır . Oluşturulan "Riskli Yenidoğan Bebeklerde Hemşirelik Bakımı ve Güvenli Taburculuk Standartları” Antalya pilot bölge olacak şekilde, yerel ortakların desteği ile uygulanmaya konulacaktır. Bu standartların çevre illerden başlamak üzere ülke genelinde yaygınlaşması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulacaktır.

Antalya Sağlık Müdürlüğü Proje Yönetim Birimi 0242 228 48 48/1337 Antalya Sağlık Müdürlüğü Proje Yönetim Birimi 0242 228 48 48/1337 /1604 antalya.projeyonetim@saglik.gov.tr Teşekkürler…