KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Advertisements

İÇ DÜNYAMIZI TANIYALIM  Mutluluğumuz için çalışır.  Neyin doğru olduğunu bilmez.  Verdiğimiz mesajlara göre hareket eder.  Hayatımızı devam ettirecek.
BORUSAN ASIM KOCABIYIK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ 2013/2014
TED ANTALYA KOLEJİ PDR SERVİSİ
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
ÖZGÜVEN NE DEMEKTİR? Kendine güvenmenin ne anlama geldiği konusunda birçok yanlış görüş vardır ve bunlar özgüven kazanmada insanın önünde engel oluştururlar.Kendi.
OKUL YÖNETİMİNDE PERSONEL EĞİTİM VE İŞLETMECİLİKLE İLGİLİ İŞLER
NÖRO LİNGUİSTİK PROGRAMLAMA
GİRİŞİMCİLİK Ahmet AYDIN.
Gölcük Vizyon 2023  Kocaeli Üniversitesi bulunduğu kentle bütünleşmek adına, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi ile bir işbirliği içine girerek,
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
KİŞİSEL GELİŞİM Burak Bayram Kadir Türk Tolga Ülkü
Hazırlayan: HÜLYA KÜÇÜK
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMET ÇEŞİTLERİ
Y aratıcılık Neden Önemlidir? Bilgi çağında k avram, kuram, patent, lisans üretemeyenler üretenlere bağımlı hattâ tutsak duruma düşmektedirler.
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
21. Yüzyıl becerileri.
REHBERLİK.
Dr Pınar Pazarlı Göğüs Hastalıkları ve TB uzmanı Sakarya Üniversitesi
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
HAYATIN İ Ç İ NDEN PS İ KOTERAP İ MERKEZ İ YÖN VE HEDEF BEL İ RLEME.
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
ÖNYARGI Hazırlayan : F.Büşra ÖZGÜN Değerler Eğitimi Merkezi.
OKUL BAŞARISIZLIĞI.
KAYGI VE TEST EDİLME KAYGISI
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
Performans Değerlendirme
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
Yönetim Fonksiyonları
ÖZSAYGI VE ATILGANLIK.
SANAT EĞİTİMİ.
Probleme Dayalı Öğrenme
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Eğitsel Rehberlik. Rehberlik hizmetlerinin önemli bir işlevi de öğrenmeyi kolaylaştırmak, başarıyı artırmaktır. Bu amaca yönelik yapılan rehberlik hizmetleri.
Probleme Dayalı Öğrenme
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ EĞİTİMDE KOÇLUK SİSTEMİ SUNUSU
Esneklik. Esneklik, karşılaşılan bir duruma farklı bakış açılarından bakabilmektir.
KİŞİSEL GELİŞİM & İKY.
V- Örgüt Yönünün Belirlenmesi VİZYON, MİSYON, AMAÇLAR-HEDEFLER Örgütler kendilerini tanımlarlar. Bireylerin kişisel özellikleri ve hevesleri gibi örgütler.
DİĞER TUTUMLAR.
EĞİTSEL REHBERLİK Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı TOMAR
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Kriz durumlarında bu dünyada tutunacak hiçbir dalın kalıcı sağlamlıkta olmadığını bilelim. Bir ayağımız basmadan ikinci ayağımızı kaldırmayalım. Kriz yönetmek.
Motivasyon Dürtüler Güdüler
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Rehberlik Servisini Tanıyalım
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
Örgütlerde Kendimizi Anlamak
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Rehberlik Servisini Tanıyalım
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN Sakarya Üniversitesi, İşletme Fakültesi

KİŞİSEL GELİŞİM Kişisel gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır. Bireyin kendisini geliştirmesi değiştirmesidir. Kişinin kendisine yaptığı bir yatırımdır. Kişisel gelişim; hedeflerimize ulaşmada bizi motive eden birçok teknik ve strateji içeren süreçtir. Kişisel gelişim; başkalarıyla iyi ilişkiler kurmada adımlar atmaktır. Kişisel gelişim; içimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir. Kişisel gelişim yaşam sanatıdır.

KİŞİSEL GELİŞİMİN AMACI Bireyin iç dünyasını zenginleştirmek, kendisinde varolan ama farkında olmadığı potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Kendisini tanıyıp özelliklerini ön plana çıkartmaktır. Kişisel gelişim de bu amaca hizmet etmelidir. Kişisel gelişimin bir diğer yönü, kişinin hedeflerine ulaştıkça yenilerine yönelmesi, yeni hedefler aramasıdır. Kişisel gelişim konularında yüzeysel bilgi sahibi olma ama bunların içerisinde bir ya da birkaçında derinlemesine hâkimiyet genel prensip olmalıdır.

KİŞİSEL GELİŞİMİN FAYDALARI Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. İnsanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yoludur. İnsan kişisel gelişimini ancak farklı öğrenmelerle gerçekleştirilebilir. Kişi farklı konularda bilgisini arttırdıkça ve bu bilgiler arasında ilişkiler kurdukça yaratıcı düşünme becerisi kazanır.

1- Hedefleri netleştirmek 2- Kararsızlıkları aşmak Ruh ve zihinsel sağlığı düzgün bireylerin, belli bir medotolojiye dayalı olarak; 1- Hedefleri netleştirmek  2- Kararsızlıkları aşmak 3- Bakış açısını değiştirmek  4- Fark yaratmak 5- Motivasyonu yükseltmek 6- Zamanı iyi yönetmek 7- Özgüveni arttırmak  8- Kendini deneyimlemek 9-Başarı odaklı olmak 10- Değişime, çağ’a ayak uydurmak 11-İmaj yenilemek 12-Sosyal iletişim vs. aldığı eğitime ‘’Kişisel Gelişim’’ denir.

KİŞİSEL GELİŞİMİN TEMELİ Kişisel gelişimin temelinde muhteşem şekilde yaratılmış olan insanoğlunun içinde var olan o potansiyeli açığa çıkarmak üzere yapılan faaliyetler yer almaktadır. Kişisel gelişimin amacı var olan o potansiyeli açığa çıkartmaktır. Alışkanlıklar Kendine güven İnançlar Tutum ve davranışlar Kendini motive edebilme

KİŞİSEL GELİŞİM ANAHTARLARI Yeniliklere açık olmak - Zihin gücü - Davranış - Görselleştirmek - Odaklanmak - Plan yapmak - Hayata sıçrama - Başarıyı aktif tutma - Başarıyı nasıl gördüğünüz önemli değildir, önemli olan hayatınızı nasıl başarıyla devam ettireceğinizdir.

KİŞİSEL GELİŞİM VE JOHARİ PENCERESİ İnsanları bütün yönleriyle tanımak mümkün müdür? İnsan kendisini bütün yönleriyle anlayabilir mi ki, başkalarını da anlayabilsin? Kendi hakkında bilmediği ama başkalarının bildiği şeyler olabilir mi? İnsanı tanıma ve anlamanın sınırları nelerdir?