HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İNTERNET = HASTALARA ULAŞMANIN EN HIZLI YOLU Talip Taştemel – Genel Müdür
Advertisements

İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Hemşirelik Eğitiminin
Girişimcilik Kültürü ve Şirketiçi Girişimcilik
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
Prof. Dr. A. Ayşe Karaduman 08. Nisan Kazan - Ankara
ŞEKER PİLİÇ.
Girişimcilik.
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Çağın Gidişine Göre Öğretmen Nasıl Olmalı?
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
GİRİŞİMCİ VE GİRİŞİMCİLİK
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ÜNİTE TANITIM SUNUSU HALİL TAŞEL GÖKHAN ÖZENÇ YASİN KAYIŞ TURAN ACAR
Şirket Tanıtım Sunumu.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
21. Yüzyıl becerileri.
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
30 Nisan 2014 İSTANBUL SANAYİ ODASI 12. SANAYİ KONGRESİ 15 MAYıS 2014.
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Portfolyo Nedir ? İş başvurularında çoğu zaman cv yeterli olmaktadır. Ama bazı işler vardır ki Portfolyo sunmanız gerekebilir. Peki nedir bu Portfolyo?
21. Yüz Yıl Eğitimi Eski Yaklaşım:  Öğretmen ve müfredat odaklılık  Pasif alıcı konunda öğrenme  Bireysel işler ve çalışmalar  Bilgi kazandırmak 
Bilgisayar Destekli Eğitim
Üniversite – Sanayi İşbirliği Çankırı Karatekin Üniversitesi 13 Haziran 2013 KAZIM YALÇINOĞLU Orta Doğu Teknik Üniversitesi Seri Girişimci- Sanayici.
Girişimcilik ve Kadın Girişimcilğinin Özellikleri.
Melek YILMAZ.   Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde öğrencilerin bilgiye ulaşma ve problem çözme becerilerini kazanmaları önemlidir.  Bunun.
AHMET SOLAK CANSU ARSLAN SEVCAN EVYAPAN YÜKSEL ERDEM GRUP:İŞİMİZ VAR
ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİ VE DAVRANIŞLARI
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
KASTAMONU HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU.
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
1.  Teknik, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik bağlamlarda ve her türlü örgütlerde ge r çekleşmekte olan girişimciliğin günümüzde çok çeşitli tanımları.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Sistem Analizi Sistem Analisti
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
Gelecekte Kütüphaneleri Nasıl Tasarlamalı: Farklı Senaryolar
Topluluk İnovasyon Girişimi Süreç Açıklaması ve Yol Haritası Dokümanı 26 Mayıs
Bilişim Ortağınız.
Klİnİk öğretİmde etİk.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Girişimciliğe Başlamak… Girişimcilik ile ilgili web siteler, ilk adımlar ve dahası…
GİRİŞİMSEL KARAR VERME SÜRECİ GİRİŞİMCİLİĞİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
KİŞİSEL BAŞARI TEKNİKLERİ
Geleceğin Kütüphanelerinde Değişen Hizmetler ve Kütüphanecilerin Yeni Rolleri Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası, Geleceğin Kütüphaneleri.
GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
KARİYER YÖNETİMİ DERSİ EGZERSİZLERİ Prof. Dr. Serkan Bayraktaroğlu
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
2016 Kayseri Ticaret Odası.
DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE ÇOCUK SAĞLIĞININ DURUMU ÇOCUK HEMŞİRELİĞİ
21. YÜZYIL BECERİLERİ VE ‘Z KUŞAĞI’NIN EĞİTİMİ
Girİşİmcİ Kİmdİr? ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
DOÇ. DR. GONCA POLAT ARŞ.GÖR.CİHAN ASLAN TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
Kadın Girişimciler.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
1 HAYVAN HASTANELERİ.
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
GİRİŞİMCİ ÖZELLİKLERİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

HEMŞİRELİKTE GİRİŞİMCİLİK VE YENİLİK (ENTREPRENEURSHIP AND INNOVATION IN NURSING) ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GONCA KAZANCI

Günümüzde yaşam kalitesini artırmada tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de girişimcilik, yenilik ve yaratıcılık çok önemli kavramlar arasına girmiştir. 

Girişimciler, toplumun gereksinimlerini farkedip bunu katma değer olarak yatırıma ve toplumsal refaha dönüştürmede kilit rol oynamaktadırlar.

Dünya ve pek tabi ki Türkiye son yıllarda girişimcilik, sosyal girişimcilik, yenilik ve yaratıcı fikirlerin yatırıma dönüşmesinde girişim sermeyesinin ve melek yatırımcıların önemini daha çok konuşur oldu.

Sağlık sektörü de bu gelişmelerden en hızlı biçimde nasibini almaktadır. Günümüz dünyasında ve teknolojilerindeki gelişmeler, sağlık sektörüne ve tabi ki çalışanlarının motivasyon ve performanslarına da yansımaktadır.

Sağlıkta son teknolojiler artık sürekli daha çok beklenir ve alışılagelir olmaya başlamış, toplum kültürüne de bu hızlı yenilenme ve inovatif süreçler yansımıştır.

Sağlık sektöründe günümüzde artık robotik cerrahi, kompozit doku ve organ nakilleri, kök hücre tedavisi, tüp bebek tedavisi, ileri ve yenilikçi alternatif ve tamamlayıcı tedavi ve rehabilitasyon, tele-sağlık, ileri bilgisayar çözümleme ve yazılımları, evde teknolojiyle bütünleşik sağlık hizmetleri, elektro takip sistemleri gibi birçok hızlı gelişme birbirini kovalar olmuştur.

Pek tabi ki sürekli kendini yenileyen hemşirelik mesleği ayrıca sağlık hizmetinin sunulmasında en kilit mesleklerden biri olarak da bu sahnede yerini hızlıca almaya ve adeta güçlü bir aydınlanma ve yenilenme çağı yaşayarak daha da güçlenmeye başlamaktadır.

Oldukça geniş bir alanda hizmet veren sağlık sektörü, hemşirelerin profesyonel hizmet sunmalarına ve uzman olarak çeşitli aktivitelerini gerçekleştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Hemşirelikte girişimcilik ayrıca mesleğin daha içtenlikle kabullenilmesini, daha etkin ve doğru tanıtımı ve güçlenmesini sağlamaktadır.

Günümüzde birçok hemşire girişimci daha bağımsız, aktif ve dinamik çalışma yapısı ile gelecek nesillerin sağlığının güçlenmesinde önderlik etmenin yanında toplumun da gözünde prestij ve saygınlığını daha fazla kazanmaktadır.

Günümüzde hemşireler; danışmanlık hizmetleri, eğitim şirketleri, ev-sağlık acenteleri yardıma dayalı yaşam ve yetişkinler için günlük bakım kurumları, çocuk bakım merkezleri, toplum klinikleri, dayanıklı tıbbi ekipman şirketleri, yazım-yayım iş yerleri ve sağlık bakım ürün şirketleri gibi geniş bir yelpazedeki şirket alanlarının hem sahibi hem de işletmecisidir.

Nomiki Vorgias, RN – Munster Community Hospital – Munster, Indiana Tim Schickedanz, Student Nurse (Univ. of Texas at Arlington School of Nursing / Harris Methodist, Ft. Worth, Texas)

Bu becerileri uygulayabilmesinde girişimci hemşirenin taşıması gereken genel özellikler ise şunlardır(ICN 2004): 1.Bireysel Özellikler *Başarı için ihtiyaç duyulan güçlü benlik ve inanç gücü *Risk alabilme *Yaratıcı ve girişken olma *Hayal kurabilme *Bağımsızlık ve hedefe yönelme *Başarısızlık, belirsizlik ve kararsızlıkla baş  edebilme *Dürüst, güvenilir, sabırlı ve istekli olma *İyi bir planlayıcı ve organizatör olma * İleriyi görebilme

*Yasal bilgi, sigorta, bağışlar ve vergi durumu *İletişim becerisi, uzlaşma, pazarlama, zaman yönetimi, halkla ilişkiler ve muhasebe konularında yeterli olma *Yasal bilgi, sigorta, bağışlar ve vergi durumu  konularında bilgi sahibi olmak gerekmektedir. 2. Mesleki Özellikler *Hemşirelikte çalışma tecrübesi (3–15 Yıl) *Temel hizmet eğitimi

“Girişimci, yenilikçi ve yaratıcı hemşireler olarak güçlenmemiz ve toplumun refahını ve sağlığını daha da yükseltmemiz temennilerim ile; Hemşire girişimciler olma yolunuzda, başarılar diliyorum.” Gonca Kazancı