Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜNİTE : 8 HEPİMİZİN DÜNYASI. ÇOCUKLARIN ORTAK YÖNLERİ VE İLGİ ALANLARI Çocuklar; Sevmeye,Sevmeye, Korunmaya,Korunmaya, Bakılıp büyütülmeye muhtaçtır.Bakılıp.
Advertisements

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.
OKULA UYUM OKUL FOBİSİ. Okul Fobisi Değil, Anneden Ayrılma Korkusudur.
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
EYYÜBİYE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.  ÇOCUKLARIMIZ…  Bizim en değerli varlıklarımız…  Tüm çabalarımız  onların iyiliği için…
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
Rensis Likert ( ) – Sosyal psikolog, Michigan Üniversitesi – Verimsiz, etkinliğin düşük olduğu işletmelerde çalışanlar «işe eğilimli yönetici»
Boşaltım sistemi.
GEBELİĞİ ETKİLEYEN HASTALIKLAR
S. R. Ranganathan ve Bilgi Hizmetlerinin Geleneksel İlkeleri
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
AYNUR ŞİMŞEK İŞLETME YÖNETİMİ PROGRAMI ÖNÜNÜZDEN ÇEKİLİN.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Ulusların Rekabet Üstünlüğü. Küresel rekabetin öneminin artması ulusların önemini yitirmesine mi sebep oldu? – Ulusal değerler, kültür, ekonomik yapılar,
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
f:(a,b)==>R fonksiyonu i)  x 1,x 2  (a,b) ve x 1  x 2 içi f(x 1 )  f(x 2 ) ise f fonksiyonu (a,b) aralığında artandır. y a x 1 ==>x 2 b.
KİŞİSEL HİJYEN.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Ünite 2.
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
PEDILIFE.
Dünya ekonomİsİnİn mobİlya sektörü üzerindeki etkİsİ
FEN ve TEKNOLOJİ BOŞALTIM SİSTEMİ
Kaldırımlar Yayalarındır
BESLENME VE DİYETETİKTE
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ
TAM SAYILAR.
Öğretimin Uyarlanması
Çiti Kilim Örme.
BARALAR.
AY.
İLK YARDIM.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
Bölüm 1 Stratejik Yönetim İlgili Terim ve Kavramlar
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Ördek Barınakları.
Bölüm 9 İş Yönetim Stratejileri : Rekabet Stratejileri
KUDÜS.
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
Ders 8 Değerlendirme ve kavram öğretimi
PAZARLAMADA FİYATLAMA
1982 Anayasası’nda Yerel Yönetimler (V. Hafta)
Sözleşme Sözleşme Türleri
Bilinçli Tercih Seminerine
İLETİŞİMİN KURUMSAL VE ENDÜSTRİYEL BAĞLAMI
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Pazarlama tanımları 1970’li yıllardan önce, pazarlama, hemen hemen tüm pazarlama teorisyenleri tarafından, kar amaçlı işletmelerin, ürünleri ve hizmetleri.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
SAYI ÖRÜNTÜLERİ ANAHTAR KAVRAMLAR MODELLEME ÖRÜNTÜ SAYI ÖRÜNTÜSÜ ÜS
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
ABD’den Açıklamalı Çiftlik Fotoğrafları
HEMOFİLİ Sağlık Slaytları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd. Doç. Dr. Hamza SUCUOĞLU İGÜ. SBYO
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SLAYT.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Zanzibarlı turist rehberim Raşid’le Forodhani Bahçeleri’nde buluşup yola koyulduk. Bu yeşil vahayı ve Hint Okyanusu’na açılan kumsalında suya dalıp çıkan.
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Sunum transkripti:

Gıda ile uğraşan bir işletmenin sahip olması gereken standartlar.

 İşletmenin tüketicinin gerek güvenliği gerekse sağlığı açısından çok önemli olan standartlar vardır.Bu standartlara sahip olmadan işletme üretim iznini alamaz.Biz bu slaytta o standartlardan bir kaçını incelicez.

 Eldiven hem üreticinin hem tüketicinin sağlığı ve güvenliği için çok önemlidir.Buna binaen aranan standartlarda il eldiven yer alır.

 Bonenin öneminee dikkat çekecek olursak,üreticinin olası bir saç düşmesi(dökülmesini) önlemek amaçlıdır. Tüketicini sağlığı işletmenin geleceği için çok önemlidir

 Tek kullanımlık olan bu boneler,üreticide olası solunum yoluyla mikroskobik virüsleri uzak tutmayı amaçlar.Standartlar arasında önemi fazladır.

 Mikrobu ve virüsü en fazla barındıran alan ayakkabının tabanıdır.Bu yüzden üretimin olduğu alana taşıyıcı görevi en fazla üstlenen ayakkabılar mutlaka galoşlanmalıdır.

 Önlük yine virüsleri taşıyıcı rölünde oynayan kıyafetlerimizden korur.

 Üretilen ürünün ambalajı çok önemlidir,hava teması en aza indirilmelidir.Bununla beraber en önemli unsur paletlerdir.Ürettiğimiz ürünü bir önceki slaytta gördüğünüz paletin üzerinde korunmalıdır,en az 30 cm kuralı vardır.

 Bunlar gıda üreticisinin asgari standartlarıdır. Gittikçe sanayileşen çağımızda en sağlıklı ve güvenli üretimi-bu standartların yanında- şüphesiz makinelerdir.Tek tuşla hem seri üretime geçip,hem en güvenli ve sağlık ürün ortaya koyabilinir… Bknz: