Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PEDILIFE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PEDILIFE."— Sunum transkripti:

1 PEDILIFE

2 PediLife «Ayak kokusunun giderilmesine yardımcı olur»

3 Ayak Kokusu Nedir? Her bir ayakta yaklaşık adet ter bezi bulunmaktadır ve günde yaklaşık yarım litre ter üretebilmektedirler. Ayak tabanındaki bakteriler için ter, karanlık ve rutubet çok elverişli bir ortam oluşturur ve üremeye başlayan bakteriler koku üretmeye başlarlar. Ayrıca, bakteriler derideki yağ ve ölü hücreler ile beslenmektedirler ve ayakta bu tarz etkenlerin bulunması bakteriler için «yaşama alanı» oluşturur. Bazı kişilerin ayaklarının diğerlerine göre daha çok kokmasının sebebi ise bünyelerinin daha çok ter üretmesidir ki, bu da daha çok bakteri demektir.

4

5 Koku Nasıl Oluşur? Ter üretimi sayesinde üreyen bakteriler normal olarak insan vücudunda bulunan bakterilerdir fakat kapalı ayakkabı gibi terlemeyi sağlayan durumlarda bu bakteriler gereğinden fazla çoğalırlar. Belirtmek gerekir ki, pamuklu yerine poliester çorapların giyilmesi hava sirkülasyonunu azalttığından dolayı terlemenin artmasına sebebiyet vermektedir. Ölü deri hücreleri, kir ve yağ gibi besinler sayesinde beslenen bakteriler çoğaldıkça doğaları gereği gaz üretmekte ve bu gazı biz «ayak kokusu» olarak adlandırmaktayız.

6 Koku Nasıl Oluşur? Unutmamak gerekir ki, ölü deri hücreleri bakterilerin beslenmesinde ve dolayısı ile ayak kokusunun oluşmasında çok önemli bir yere sahiptir. En çok ter üretimi parmaklardadır ve dolayısı ile en çok kokunun oluştuğu kısım parmak aralarıdır.

7 Nasıl Önlenir? Bakterilerin ve dolayısı ile kokunun önlenmesi için öncelikli şart temizliktir. Bunun dışında sıralayacak olursak doğru ayakkabı ve doğru çorap seçimi, günlük olarak farklı ayakkabıların giyilmesi ve ayakkabıların yıkanması kokunun önlenmesinde önemli etkenlerdir. Fakat öncelikli olarak yapılması gereken eylem bakterilerin öldürülmesidir ki, zaten diğer önlemlerle sağlanması istenen temel hedef budur.

8 Nasıl Önlenemez? Ayak kokusu bir kere oluştuktan sonra geri dönüşü neredeyse imkansızdır. Özellikle ayak kokusunun maskelemek için kullanılan deodorantlar veya kokuyu emmek için kullanılan formüller ayak kokusunu önlemez. Sadece olarak kendi kokuları ile maskeleme yaparak veya kokuyu emerek geçici ve kısa süreli (azami 48 saat)etki gösterirler.

9

10 Nasıl Önlenemez? Ölü deri hücreleri Bakteriler Kir Bu faktörler ortadan kaldırılmazsa veya azaltılmazsa ayak kokusu önlenemez veya giderilemez!!

11

12 YANLIŞ ÇÖZÜM(!) Bazı formüller ayağın kuru kalmasını sağlamakta ve böylece terlemeyi ve buna bağlı olarak da kokuyu önlemeye çalışmaktadır. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Şöyle ki, ayaklarınızın sürekli kuru kalması ciddi yaralara ve çatlaklara neden olabilir. Böyle bir uygulamadan kaçınınız. Özellikle Diyabet hastaları için çok tehlikeli bir uygulamadır.

13 Çözüm? Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ayak kokusu için en etkili ve kalıcı çözüm bakterileri öldürmek ve tekrar üremelerini azaltmak için ölü deri hücrelerini uzaklaştırmaktır.

14 PediLife Ürün içeriğinde bu sorundan kurtulmak, uzun süreli etki sağlamak ve ayak sağlığını korumak adına yararlı ve deriye zarar vermeyen etkin maddeler bulunmaktadır. Peki bu ürün hangi etkin maddelerle ve nasıl ayak kokusunu giderir?

15 Cetylpiridinium Chloride
Bu madde diş macunlarında da çokça kullanılan ve bakterileri öldürmede oldukça etkili olan bir bileşendir. Bu bileşenin antimikrobiyel etkinliği yapılan bir çok çalışma ile kanıtlanmıştır. Ana hedefimiz olan bakterilerin öldürülmesini PediLife ağırlıklı olarak bu bileşen ile sağlamaktadır. Daha önce de bahsettiğimiz kuruluk sağlayan tozların içeriğinde genellikle bakterilerin öldürülmesi için bu maddeden faydalanılır.

16 Çinko Oksit Yine ana hedefimizi gerçekleştirmek üzere etkinliği bir çok yayınlarca kanıtlanmış çinko oksit, ürünümüz içeriğinde bulunan ana hammaddelerdendir. Bu özelliği bilim dünyasında sonradan popüler olmuş ve antimikrobiyel etkisi üzerine birçok olumlu sonuç elde edilen çalışmalar yapılmıştır.

17 Hamamelis Virginiana Bu bitki bir çok cilt bakımı ürününde bulunmaktadır. Dermatit tedavisini araştırmak üzere çalışmalar yapılırken bu bitkinin bakteri kolonilerini yok etmede gayet etkili sonuçlar verdiği görülmüştür. Bunun dışında Cadı Fındığı olarak bilinen bu bitki cilt bakımında ve ciltteki iltihapları gidermede efektif olarak kullanılmaktadır. Bunun dışında ekstra avantaj olarak ciltteki yağı gidermektedir ki, bakteriler yağla beslenebilmektedirler.

18 Pantenol, Allantoin, Vazelin
Bu maddeler cilt bakımı için kullanılan bir çok kozmetik üründe derinin sağlıklı bir şekilde nemlendirilmesi ve korunması için kullanılmaktadırlar. Bu şekilde ayaklarınız kurumadan sağlıklı bir şekilde nemlendirilir. Ayrıca bakterilerin tekrardan üremesini azaltmak için ölü deri hücrelerinin mekanik olarak uzaklaştırılmasında yardımcı olurlar ve bu amaçla ürün içerisinde bulunmaktadırlar.

19 Bilgi! PediLife cilde zarar verecek herhangi bir madde içermemektedir ve Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen kozmetik testleri yapılmıştır.

20 Ayaklarınız dünyayla en önemli bağlantınızdır.


"PEDILIFE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları