İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Araştırma platformlarından yararlanmak için öncelikle ne aradığımıza karar vermemiz gerekiyor. Eğer aradığımız kaynak bir makale ise Elektronik Kaynaklar.
Advertisements

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi
İnternet Tarayıcı Programlar
Hazırlayan Ebru SIRMACI
İNTERNET.
Web siteniz bu kutunun içinde…
Arama Motorları Dr. Devkan Kaleci
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
İNTERNET VE İLETİŞİM.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Arama motorları; internette aradığımız bir bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran ve internetteki bilgileri mümkün olduğunca indeksleyen web sayfalarıdır. Günümüzde.
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
Google’da Arama Teknikleri
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
E-İçerik Arama, Bulma ve Seçme
Starboard Kısa Tanıtım
EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
Bilgisayar’da Virüsler, Zararlı Yazılımlar ve Alınacak Önlemler
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
GOOGLE’DA ARAMA YAPMAK
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
Bilgiye ulaşma ve biçimlendirme yöntemleri
Web Ortamında Arama Yapmak R. Orçun MADRAN. Arama Motorları Arama Motorları, günümüzün popüler bilgiye erişim sistemlerinin başında yer almaktadır. Bir.
ARAMA MOTORLARI Öğreneceklerimiz 1-Arama motoru nedir?
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Arama Motorlarını Kullanmanın Püf Noktaları
İNTERNETTE ARAMA MOTORLARI
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
YAZILIM.
İNTERNET ADRESLERİ.
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Arama Motoru Nedir?.
Ev adreslerimiz Adresler ne işe yarar?
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
Dosya, Klasör ve Sürücüler
İnternet ! Dünyamızı değiştiriyor Eşsiz bir bilgi kaynağı, kütüphane Bir tıkla uzakları yakınlaştıran Bazen okul, bazen banka şubesi, bazen alışveriş.
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
Fatih Karaokur - Computer Teacher
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
CEMİL ŞAHİN Bilişim Tek. Öğrt.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
Sayfa Ayarlari Projelerimizde uzerinde yogunlasacagimiz dosyalar Java ve XML dosylari olacaktir.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
ANAHTAR KELİMELER Arama Robotları, günümüzde en çok kullanılan arama sistemleridir. Bu tip sistemlere girildiğinde, ilk önce, anahtar kelimeleri yazabileceğimiz.
TUANA BİLİŞİM GURURLA SUNAR inceleyin ve Gominisite Yeni Nesil Web Sitesidir Gominisite ile web sitenizi kendiniz yönetebilir ve güncelleyebilirsiniz.
Etkinlik 1: vikipedi Cevap: Yanardağ vikipedi Etkinlik 2: haberler Cevap: volkanik patlama Yazıp haberlere tıklayarak aratılır.
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Internet Üzerinden Araştırma Yöntemlerinin Etkin Kullanılması
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE GİRİŞ TEMEL KAVRAMLAR
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
kullanımı Hazırlayan: Doç. Dr.Mustafa Akdağ
İNTERNETTE ARAMAYI ÖĞRENİYORUM
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
Bilgi ve İletişim Teknolojileri. Bu derste...  İnternet nedir?  İnternetin kısa tarihi  İnternet adresi nedir?  Webde arama  Yer işaretleri/imleri.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
Sunum transkripti:

İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri Çağlar Gülcek

ARAMA MOTORU NEDİR?. İnternette bulanan milyonlarca site içerisinden aradığımız bilginin hangi sitede bulunduğunu bilmemiz çok mümkün değildir. Arama motorları, aradığımız bilginin bulunduğu web sitesini bulmaya yarar.

ARAMA MOTORU NEDİR?. Arama motoru (search engine), dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

ARAMA MOTORU NEDİR?. Bir arama motorunu kullanmak oldukça basittir. Arama kutucuğuna anahtar sözcük ya da yapıları yazmak arama yapmak sizi birçok web sayfası, blog, video ve görsel sonuca götürür. Aranan konuyla ilgili istenen materyale çeşitli seçenekler arasından kolayca ulaşabilirsiniz. Günümüzde internet dünyasında kullanılan birçok arama motoru mevcuttur.

POPÜLER ARAMA MOTORLARI. İnternet üzerinde binlerce arama motoru bulunmaktadır. En popüler yabancı arama motorları şunlardır:

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Sunuya bu videoyu eklemiştim lakin yer kaplamasın diye çıkarttım.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Arama Operatörlerini Kullanma  Çift Tırnak ‘’ ‘’ Operatörü: Bazı durumlarda sadece belirli bir ifadeyi içeren sonuçlara ulaşmak isteyebilirsiniz. Bu durumda arama terimlerinizin başına ve sonuna çift tırnak koyun. Şarkı sözleri, İsimler vb. Örneğin: ‘’aydınkonak ortaokulu ‘’

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ.  Artı + Operatörü: Google bağlaçları, tek başına kullanılan harfleri veya tek kullanılan rakamları (örn. ve, ki, 1 v.s. ) bazen göz ardı eder. Bu karakterleri de aramamıza katabilmek için (+) operatörünü kullanırız. Örneğin: Bakmak ve Görmek ile Bakmak +ve Görmek aynı sonucu vermez.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ.  Eksi - Operatörü: Aradığınız terimin birden fazla anlamı varsa istemediğiniz anlamı ifade eden kelimelerin önüne eksi (“-”) işareti koyarak arama işleminizi daha da özelleştirebilirsiniz. Örneğin: Çay, hem sıcak bir içecek hem Afyon’un bir ilçesidir. Biz içecek olan çayı aramıyorsak Çay –içecek yazmalıyız.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Kendimi Şanslı Hissediyorum  Google özel günler için yaptığı logoları görmemizi sağlar. Bu logolara Google Doodle denir.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Site İçi Arama  Sorgumuza site: eklersek Google sadece o sitede arama yapar.  Örneğin: bilgisayar site:balikesir.edu.tr ifadesi sadece Balıkesir Üniversitesi’nin web sayfasında arama yapar.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Dosya Türene Göre Arama  Sorgunuza Filetype: eklersek Google hangi dosya formatını seçersek o formattaki sonuçları getirir. getirir.  Örneğin Bilişim filetype:pdf ifadesi eğitim ile ilgili tüm pdf dökümanlarını karşınıza getirir.

GOOGLE’DA ETKİLİ ARAMA YÖNTEMLERİ. Hesap Makinesi  Google’ı aynı zamanda hesap makinesi olarak kullanabiliriz. Örneğin arama çubuğuna 35*72 yazıp enter’a bastığınızda bu işlemin sonucuna ulaşabilirsiniz.

Aydınkonak Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çağlar Gülcek