IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 4. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOLUNUM SİSTEMİ.
Advertisements

HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
ADANA VEREM SAVAŞI DERNEĞİ VEREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ OCAK 2012
EĞİTİMDE AMAÇLAR VE FELSEFE
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Gökhan YÜKSELER – Eylem EROĞLU Fen ve Teknoloji Öğretmeni
İnsan Kaynakları Planlaması
BİLİMSEL BİLGİNİN ÖZELLİKLERİ VE FEN - TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
BAGIŞIKLIK SİSTEMİ.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Kan ve Bağışıklık Sistemi -
BILIMSEL AÇıKLAMA VE ARGÜMANLAR 13/03/2015 Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar.
ÇEVRE SORUNLARI hava, su, toprak
YRD. DOÇ. DR. BAHADIR NAMDAR
İnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
Fen ve Teknoloji Dersi Öğretim Programının Vizyonu İlk öğretim mezunu her öğrencinin fen ve teknoloji okur- yazarı olmasıdır
Konuşma Becerisini Geliştirici Yöntem ve Teknikler
HAYVANLARDA SOLUNUM
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
BILIMSEL AÇIKLAMALAR VE ARGÜMANLAR 27/03/2015
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Sorgulamaya Dayalı Öğrenme
Dünyayı tehdit eden ölümcül virüs Ebola, ilk olarak bundan 38 yıl önce, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ortaya çıktı. Uzun bir aranın ardından 2013'te.
IFBö5520* Bilimsel Açıklamalar ve Argümanlar 27/02/2015
HAYAT VE ANLAMI.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Bilgisayar Bilimlerinin Kuramsal Temelleri
İNTERNET’TE ALIŞVERİŞİN KENTİN EKONOMİK VE FİZİKSEL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜNE KATKISI Yrd. Doç. Dr. K. Mert Çubukçu Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi.
Bilgisayar Bilimlerinin Kuramsal Temelleri
İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programı
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
Görüşme, uzman bir kişi veya araştırmanın denekleriyle genellikle karşılıklı konuşma yoluyla (yüz yüze, telefonla veya video konferansla görüşerek)
IFBO5520-Bilimsel acıklamalar ve argumanlar 03/04/2015
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
IŞIK Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İlköğretim Okulu
Metabolizma ve Beslenme
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri 6. Hafta- Örnekleme yöntemleri ve Anket Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Probleme Dayalı Öğrenme
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
Probleme Dayalı Öğrenme
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
UYGULAMALAR Gürültü Kirliliği Tipik Bir Karayolu Ha Ha Tonka Devlet Parkı, Missouri.
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 13 Yazma Bir Bilişsel Yazma Modeli Faaliyet Ortamı.
DİL-DÜŞÜNCE-DUYGU İLİŞKİSİ
Çevremiz neden kirlenir?
IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
Bilimsel Tartışma (Argümantasyon)
Program geliştirme sürecini etkileyen bağlamsal unsurlar Kuramsal (çoklu zeka-genel zeka) Toplumsal değerler Aile beklentileri Toplumsal değer Eğitim sistemi.
VE İŞTE DİĞER 6 BECERİ.
TANITIM - KARŞILAŞTIRMA
Erken çocukluk döneminde fen eğitimi
Teknoloji ve tasarım dersi
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
II. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
FEN BİLİMLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
ARGÜMANTASYON.
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 4. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD

Bugün Program İnceleme (1 Ders): Böcek Örümcek Argümantasyon Nedir? (1 Ders) Argümantasyon Etkinliği – Virüsler Canlı Mıdır?

Program

Argümantasyon Bir fikri ya da düşünceyi deliller ve ispatlar kullanarak savunma Açıklamada kullanılan ispat ve deliller

FEN EĞİTİMİNDE Öğrencilerin düşüncelerini dışsallaştırması Alternatif bakış açılarını görme Feni konuşma ve yazma Bilimsel okuryazarlık Eleştirel bakış açısına sahip olma Sosyal becerilerin gelişmesi Bilime karşı olumlu tutum geliştirme

İddia: Hibrit arabalar hava kirliliğine yapılan savaşta etkili bir stratejidir. Veri 1: Özel araba kullanımı bir vatandaşın en çok havayı kirlettiği aktivitedir. Destek 1: Arabalar havayı kirleten en büyük bireysel aktivite olduğundan hibrit arabalara geçmek hava kirliliğine karşı savaşta etkili olmalıdır. Veri 2: Üretilen her bir araç yollarda ortalama yıl olacaktır. Destek 2: Arabalar uzun yaşam ömrüne sahiptir, yani hibrit arabalara geçiş uzun vadeli kirlilik düzeylerinde etkiye sahip olacaktır. Veri 3: Hibrit arabalar benzin ve batarya ile çalışan elektrikli motorları var Destek: Bu teknolojilerin birleştirilmesi daha az kirliliğin habercisidir. İneedtoknow.org daki bir habere göre Toyota nın Prius arabası benzinli araçlara göre %90 daha az zararlı gaz salmaktadır. Karşıt argüman: Arabalara odaklanmak yerine (ki bu kirliliği önlese de araba kullanma kültürünü özendirmekte) ülkeler toplu taşımayı özendirmelidirler. Çürütücü: Toplu taşıma çevresel olarak desteklenmesi gereken iyi bir fikir olmasına rağmen, çoğu kırsal ve şehir dışı yerlerde olası değildir (ya da şehir dışına çalışmaya gidenler için), böylece hibrit arabalar kirlilik için daha iyi bir çözümdür.

AçıklamaÖrnek İddia Pozisyon, konu hakkındaki tarafınız, ana fikir Aşılar kızamık gibi bulaşıcı hastalıkların yayılma hızını azaltmada etkilidir. VeriKanıt, bilgi Amerikada kızamık aşısının bulunmasından önce yıllık yüzbinlerce görülen i kızamık vakaları 1997 den beri yıllık 200ün altına düşmüştür. Gerekçe İddia ve veri arasındaki bağlantı Neden, varsayım, inanış, değer, prinsipler Kızamık ölüme yol açabilen tehlikeli bir hastalıktır. Kızamık gibi tehlikeli hastalıkların yayılmaları önlenmelidir. Destekleyici Açıklamalar, teorik varsayımlar Kızamığa karşı olan aşılar vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek yaparlar. Bağışıklık sistemi zayıflatılmış virüslere mağruz kalırlar ve immuno-globulinler üretirler Karşıt argümanİstisnai durumlarKızamık aşısı ters reaksiyonlara neden olabilirken bunlardan çok azı ciddidir ve yararları zararlarından daha fazladır. Örneğin kızamık aşısının otozime yol açtığı iddiaları pek çok kez bilim insanları tarafından yalanlanmıştır

Argüman Değerlendirme Level 1. Bu argümanlar yalnızca iddi, karşıt iddia ya da bir takım iddialardan oluşur Level 2. Bu argümanlar bir iddiaya karşılık bir veriyle, niteleyiciyle desteklenmiş bir iddia içerip çürütme içermezler Level 3. Birden fazla iddia ya da karşıt iddiadan oluşurken bunlar veri niteleyici ya da destekleyiciyle birlikte zayıf çürütmeler içerir. Level 4. İddia ve açık bir şekilde belirlenebilen çürütme içerir. Birden fazla iddia veya karşıt iddia olabilir Level 5. Gelişmiş bir argümandır ve birden fazla çürütme içerir. Erduran, S., Simon, S., & Osborne, J. (2004). TAPping into argumentation: Developments in the application of Toulmin’s Argument Pattern for studying science discourse. Science Education, 88(6), 915–933. doi: /sce.20012

ETKİNLİK: Böcek ve Örümcekler