PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
3. ADIM İş Sözleşmesi Düzenle. Genel kurallar İşverenin iş sözleşmesi yapma yükümlülüğü bulunmaktadır. İş sözleşmesinin süresi bir yıl ve daha fazla ise.
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
KONUT SATIŞ SÖZLEŞMESİ. Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Proje Bütçesinin Hazırlanması - -- Proje Bütçesinin Hazırlanması -
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
Sosyal güvenlik Devletin; sosyal sigorta, sosyal yardım ve benzeri araçlarla halkın sosyal durumunu güvence altına almasıdır.
İL YAPI DENETİM KOMİSYONU GÖREVLERİ VE UYGULAMALARI
Ön Ödemeli Konut Satışı
PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri. Paket tur sözleşmeleri; ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
SATIŞ SONRASI H İ ZMETLER Bu yönetmeli ğ in amacı; satın aldı ğ ımız malların satın aldıktan sonra, montaj, bakım ve onarım hizmetlerini düzenlemek ve.
KIYMETLİ EVRAK HUKUKU Doç. Dr. Mustafa ÇEKER
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
MADDE 10 – (1) İSGB; en az bir işyeri hekimi ile işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesi ile.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
TEMEL İŞLEVLERİNE GÖRE REHBERLİK
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
08 Haziran 2016 TOPLANTI MADDELERİ Yılı eğitim-öğretim yılı için öğretmen atamalarına ve süre uzatım işlemlerinde okullarımızın en sık yaptıkları.
Aralık 2015 T.C. ADANA VALİLİĞİ Ticaret İl Müdürlüğü 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun.
İŞ HUKUKUNDA HAFTALıK ÇALıŞMA SÜRELERININ İŞGÜNLERINE BÖLÜNMESI VE DENKLEŞTIRME Çalışma ve Dinlenme Süreleri.
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
SATIŞ SONRASI H İ ZMETLER Bu yönetmeli ğ in amacı; satın aldı ğ ımız malların satın aldıktan sonra, montaj, bakım ve onarım hizmetlerini düzenlemek ve.
#Geçici Koruma GEÇİCİ KORUMA SAĞLANAN YABANCILARIN ÇALIŞMA İZİNLERİNE DAİR YÖNETMELİK ve UYGULANMASI.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
DOĞRUDAN TEMİN.
TALEP (İstem).
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
Haydar BEKTAŞ Sosyal Güvenlik Denetmeni
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Haber verme: Acenta sahipleri ya da yöneticiler işletme belgelerinde yaptıkları değişiklikleri 30 gün içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirmek.
REHBERLİK YÖNETMELİK-5
SİGORTANIN TARAFLARI Sigortada dört taraf bulunmaktadır. Bunlar;
VARDİYALI ÇALIŞMA VE GECE ÇALIŞMASI
Uçak Bileti Değiştirme
İDARİ YARGIDA DAVA TÜRLERİ
Sözleşme Sözleşme Türleri
TEBLİGATIN İŞLEVİ Tebligatın adil yargılama hakkının sağlanması ve adaletin gerçekleştirilmesi açılarından ÖNEMLİDİR.
YOKLUK VE BUTLAN HUKUKİ İŞLEMLERDE HÜKÜMSÜZLÜK
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Dr. Abdullah Emili Rechtsanwalt Avukat
HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Hukuki işlem.
BELİRSİZ SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ FESHİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinin Sonuçları
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
DAVA İŞLEMLERİ 02 – 05 MAYIS 2017.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
Başlangıç Hükümleri- 2. Hafta
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YENİ BAKANLAR KURULU KARARI ÇERÇEVESİNDE İSTİSNA UYGULAMASI
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Ceza Hukukunun Temel İlkeleri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bilgilendirme Toplantısı
6569 Sayılı Kanunla değiştirilen 2547 Sayılı Kanunun 44
2008/2 Sayılı Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ
TİCARET HUKUKU BİLGİSİ
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

PAZARLAMA MEVZUATI Paket Tur Sözleşmeleri

ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan di ğ er turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her şeyin dahil oldu ğ u fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten uzun bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren ve bir nüshasının tüketiciye verilmesi zorunlu, önceden düzenlenmiş yazılı sözleşmelerdir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Öncelikle paket tur sözleşmesinin yazılı olarak yapılması bir zorunluluk olup, bu sözleşmenin mutlaka tur başlamadan önce yapılması ve bir nüshasının da tüketiciye verilmesi gerekmektedir.

Sözleşme ve Bilgilendirme Yükümlülüğü Broşür verme yükümlülü ğ ü : Paket tur sözleşmesinin kurulmasından önce katılımcıya ön bilgilendirme amaçlı broşür verilmesi zorunludur. Katılımcıya sunulan broşür veya ekinde; paket turun vergiler dahil toplam fiyatı, ön ödeme tutarı ve kalan bedelin ödenece ğ i tarih bilgileri bulunmalıdır. Seyahat Acentaları Birli ğ i Kanununa göre düzenlenmesi zorunlu sigorta ile varsa di ğ er sigortalara ilişkin bilgi bulunmalıdır

Paket tur düzenleyicisi veya aracısı katılımcılarla paket tur sözleşmesi düzenlemek zorundadır. Sözleşmede bulunması gerekenler:  Paket turun Türk Lirası olarak vergiler dahil toplam fiyatı.  Ödeme planı.  Sözleşmeden dönme ve fesih şartları.  Paket turun varış yerleri  Kalış süreleri.  fiyat de ğ işikli ğ inin şartları ve paket tur fiyatına dahil olmayan vergi, resim, harç ve benzeri yasal yükümlülükler. Paket Tur Sözleşmeleri

Yolculuk öncesi bilgilendirme: Yurt içi turlar için en az yirmi dört saat, yurt dışı turlar için ise kırk sekiz saat önce aşa ğ ıdaki konularda katılımcıyı bilgilendirmek zorunludur:  Yolculu ğ un başlangıç ve bitiş tarihi ile yeri.  Ara konaklamaların yapılaca ğ ı tarih ve yer ile aktarma bilgileri.  Katılımcıya yolculukta belirli bir yer tahsis edildi ğ i hallerde bu yer hakkında ayrıntılı bilgi.

Sözleşme ve bilgilendirmenin şekli: Yapılan paket tur sözleşmeleri en az on iki punto büyüklü ğ ünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenmesi ve bunların bir örne ğ inin katılımcıya verilmesi zorunludur.

Sözleşme İçeriğinin Değiştirilmesi ve Paket Turun İptali Fiyat de ğ işikli ğ i: Sözleşmede yer alan fiyat; fiyatın de ğ iştirilebilece ğ inin açıkça sözleşmede belirtilmesi, fiyat de ğ işikli ğ inin gerekçesinin ve nasıl hesaplanaca ğ ının sözleşmede öngörülen hareket tarihinden en az yirmi gün öncesinde katılımcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirilmesi koşuluyla sözleşme bedelinin yüzde beşini geçmeyecek şekilde de ğ iştirilebilir.

Sözleşmenin esaslı unsurlarında de ğ işiklik: Paket tur düzenleyicisi veya aracısı tarafından paket turun başlamasından önce, katılımcıdan kaynaklanmayan nedenlerle sözleşme içeri ğ inde yapılan önemli fiyat de ğ işikli ğ i hariç di ğ er fiyat de ğ işiklikleri esaslı sözleşme de ğ işikli ğ i olarak nitelendirilir. Paket turun iptali: Paket tur düzenleyicisi veya aracısının, katılımcıdan kaynaklanmayan bir sebepten dolayı paket turun başlamasından önce turu iptal etmesi halinde katılımcı, fiyat de ğ işikli ğ i hariç di ğ er fiyat de ğ işiklikleri esaslı sözleşme de ğ işikli ğ i olarak nitelendirilir.

Katılımcının Diğer Hakları Sözleşmenin devri: Katılımcı, paket tura devam etmesinin mümkün olmaması durumunda, turun başlamasından en az yedi gün önce paket tur düzenleyicisi veya aracısına yazılı olarak bildirimde bulunarak sözleşmeyi, paket tur açısından geçerli tüm koşulları yerine getiren üçüncü bir kişiye devredebilir. Sözleşmenin feshi: Katılımcı, fesih talebini paket tur düzenleyicisi veya aracısına yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmek kaydıyla sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedebilir.

KÜTAHYA Ç İ ZELGES İ PAKET TUR: Ulaşım, konaklama, şehir ya da çevre turu, a ğ ırlama, refakat, karşılama ve rent a car hizmetlerinden en az ikisini içeren seyahat acentası ürününün tek bir fiyat altında tüketiciye pazarlandı ğ ı hizmetlerdir. (Kütahya Çizelgesi) VIPSCUBA Turizm Seyahat Acentası A-7977 Lisans numarası ile TURSAB'a kayıtlı resmi bir acentadır.

Kütahya Çizelgesi Tur Bilgilendirme Broşürü, Tur Sözleşmesi, 6502 sayılı kanunun emretti ğ i Madde 51 de yer alan paket tur sözleşmeleri ön bilgilendirme amaçlı broşürü, tamamen sizin lehinize olan tur sözleşmesi ve anlaşmazlık halinde haklarınızın neler oldu ğ unu bildiren Kütahya Çizelgesini Acentanız tarafından sizlere sunuldu mu? Tur katılımcısı yani sizin lehinize olan bu bilgilendirme broşürünü turu satın almadan önce acentanızdan talep edin. TURSAB'ın sizi sigortalarken de acentadan istedi ğ i bu belgeleri istedi ğ inizde aldı ğ ınız cevaba göre, acentanın güvenilirli ğ inden de emin olabilirsiniz.

ulaşım, konaklama, şehir ya da çevre turu, a ğ ırlama, refakat, karşılama ve rent-a car hizmetlerinden en az ikisini içeren seyahat acentası ürününün tek bir fiyat altında tüketiciye pazarlandı ğ ı ve bu özellikleri nedeniyle “paket tur” olarak anılan H İ ZMETLER için kullanılacaktır. Paket tura katılma amacı gezmek ve dinlence olabilece ğ i gibi, ticari, sa ğ lık, sportif ya da kültürel bir nedene dayalı da olabilir. Bu haller, çizelgenin uygulanmasını engellemez. Paket Tur Çizelgeleri,

Şikayet için: Katılımcının paket dur ile sıkıntı yaşaması halinde ( İ ptal edememek, ücretini alamamak, dolandırılmak gibi) paket turu düzenleyen kişi hakkında TÜRSAB’a suç duyurusunda bulunabilir

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Emrah KÜÇÜK