Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ
Hatay Ticaret Sicili Müdürlüğü Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Bünyesinde kurulmuştur. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından denetime tabi tutulan Müdürlükte 1 müdür , 1 müdür yardımcısı ve 2 ticaret sicili müdürlüğü personeli olmak üzere 4 kişi görev yapmaktadır. HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ

2 Hatay Ticaret Müdürlüğünü Kapsama Alanı ve Faal Şirket sayıları
Hatay Ticaret Sicili Müdürlüğü, Antakya, Defne, Samandağ, Altınözü ve Yayladağı ilçelerini kapsamaktadır. Müdürlüğümüzdeki faal firma sayısı tarihi itibariyle firmadır. Limited Şirket 4.496, Anonim Şirket 557, Gerçek kişi(Şahıs) 1.910, Koll.Şti 6, Kooperatif 166, Dernek İktisadi İşletme 5,Vakıf iktisadi işletme 1 firmadır.

3 6728 ve 7099 sayılı Kanunlarla getirilen yenilikler
Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair ve 7099 sayılı kanunlarla getirilen yenilikler: 1-Ticaret Sicili işlemlerine ilişkin harçlar, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları veyahut ilgili odalar tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsis edilir.(Kanun no:6728) 2- Şirket kuruluşlarındaki ana sözleşmeler artık ticaret Sicil müdürlüklerinde imzalanacaktır. Artık şirket kuruluşlarındaki ana sözleşmelerdeki noter onayı kalkmıştır.(Kanun no:6728) TÜRKİYE’DE NOTER ONAYSIZ İLK ANASÖZLEŞMEYİ HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ ONAYLAMIŞTIR. 3-Gerçek kişi tacir ile tüzel kişi tacir adına imza atmaya yetkili kişi, ticaret unvanını ve bunun altına atacağı imzayı, noter onay şartı aranmaksızın ticaret sicili müdürü yahut yardımcısı huzurunda yazılı beyanda bulunmak suretiyle de verebilir denilmektedir. Artık imza beyannamesi kalkmıştır. sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun543 maddesinde alacaklara üçüncü kez yapılan çağrı tarihinde itibaren 1 yıl geçtikten sonra tasfiye kapatılırdı. Bu kanunlarla 1 yıllık süre 6 aya inmiştir.(Kanun no:6728) 5-Şirket kuruluşlarında kurucular beyanı, sermaye artırımında istenilen yönetim kurulu beyanı kaldırılmıştır.

4 6728 ve 7099 sayılı Kanunlarla getirilen yenilikler
6-Defterler Anonim ve Limited Şirketler ile Kooperatiflerin kuruluş aşamasında, şirket merkezinin bulunduğu yer ticaret sicili müdürlüğünce tasdik edilir. 7-Kooperatif ana sözleşmeleri de en az 7 ortak tarafından ticaret sicili müdürlüklerinde imzalanır ve ticaret sicili müdürlüklerinde onaylanır.(Bu konuda Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının büyük katkıları olmuştur.) 8-Kooperatif yönetim kurulu, kooperatifi temsile yetkili kılınan kimselerin isimlerini ticaret sicili müdürlüğüne bildirir ve yetkiye dayanak olan kararları ticaret sicili müdürlüğünde yetkilendirilmiş personele tescilli personele tasdik ettirilir. Kısaca genel kurul ve yönetim kurulu kararlarının noter onayına gerek kalmamıştır. 9-Limited şirket kuruluş ve sermaye artırımlarında nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin en az yüzde yirmi beşinin tescilden önce ödenmesi şartı kaldırılmıştır. Anonim şirketlerde bu şart devam etmektedir. 10- Kanunla şirket kuruluşlarının vergi dairesi bildirimi kalkmıştır. Kayıt yapıldıktan sonra bu bildirim İlgili kuruma mersis tarafından direk olarak iletilecektir. 11- Kanunla, şirket kuruluşlarının ticaret sicil müdürlüklerine bildirilmesi, SGK'ye de bildirilmesi anlamına gelecek ve iş yeri SGK tarafından tescil edilmiş olacak.

5 YENİ SİSTEME GÖRE ŞİRKET KURULUŞ YOL HARİTASI
Şirket kuruluşlarındaki prosedür çok kısalmış olup ;Kayıt için gerekli olanlar 1- Şirket kuruluş ana sözleşmesi .Şirket kuruluş ana sözleşmesi müdürlüğümüzde onaylanmaktadır. Noter onayı kalkmıştır. Ortaklar şirket kuruluş ana sözleşmeni imzalamaya gelirken nüfus cüzdanın aslını getirmelidirler. Her ortak için 1 adet resim 2- Ticaret Sicili Yönetmeliğinin 24.maddesine göre hazırlanmış olan TAAHHÜTNAME 3- Kuruluş dilekçesi(dilekçede muhasebeci bilgileri ,işyeri kira işe kiraya verenin T.C. kimlik numarası , ikametgah adresi ve yıllık kira miktarı MUTLAKA YAZILMALIDIR.) .4- Şirket sermayesinin on binde dördü tutarındaki Rekabet Kurumu hesabına yatırılacak para ve TTSG yatırılacak olan ilan parası odamıza yatırılacaktır.

6 SIKÇA SORULAN SORULAR Soru -1: Şube kayıtlarının yapılması zorunlu mudur. Şube kavramı nedir ve neleri kapsıyor. Soru-2: Anonim ve Limited şirketlerde hisse devirlerin tescili yapılabilir mi? Soru3-:Tescille ilgili dilekçe yazılırken nelere dikkat etmeliyiz. Soru-4: Yabancıların şirket kaydı yapılırken 99 no ile başlayan numaraları mersise girdiğimizde aranılan kayıt bulunamadı çıkıyor ne yapabiliriz? Soru -5: Limited şirketlerde ortaklar dışından müdür atanabilir mi? Soru-6: Limited şirketlerde 2 müdür varsa müdürler kurulu başkanı atanması zorunlu mudur. Soru-7: İç yönergeyi anlatır mısınız? Soru-8: Limited şirketlerde genel kurul karaların tescili zorunlumdur? Soru-9: Şirketimiz vergi dairesinden resen terk ticaret sicili müdürlüğünden kaydı niçin kapanmıyor? Soru-9: Tür değişikliğini anlatır mısınız? Soru-10: Şirketlere NACE faaliyet kodunun eklenmesi için neler gereklidir? Soru-11: Şirketlerde birleşmeyi anlatır mısınız? Soru-12:Şirketlere bölünmeyi anlatır mısınız?


"HATAY TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları