De Jongh Malikanesi Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
Advertisements

KALİTE ETİKETLERİ VE ÖDÜLLER Ayşe SAYLIK TR Ulusal Destek Servisi.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ VE ACİL TIP DÜNYA DA VE ÜLKEM İ ZDE AC İ L SA Ğ LIK H İ ZMETLER İ N İ N GEL İŞİ M İ.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
Konu 7: TARIM HUKUKU KONUSUNDA YURTTAŞLAR YASASI.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
2016 -LYS ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ABDULKADİR SAYIN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
OSMANLIDA PARA ve BANKACILIK
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
Mustafa Kemal AtatürkMustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri üzerine Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından projelendirilen.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
KONU: ATATÜRK ÖNDERLİĞİNDE ÖLÇÜLERDE YAPILAN YENİLİKLER
HÜSEYİN ARSLAN Okul Müdürü. VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları doğrultusunda; dünya denizcilik sektöründe rekabet edebilmek için,
HAZIRLAYAN Adı: Muhammed Soyadı: AYDIN No: 546 Okul: Darende İlköğretim Okulu KAYNAK: KAYNAK:
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ KAPANIŞ ve DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 16 HAZİRAN 2009,ANKARA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
CUMHURİYET ÖNCESİ GRAFİK SANATI GELİŞİMİ
Makro İktisat.
Peter Pan Kuşağı Araştırması
Metinlerin Sınıflandırması
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
FOSİLLER (Özel Dicle Fırat Koleji)
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
ELİ ACIMAN ‘Sevmediği sözcük reklam, aşık olduğu meslek reklamcılık’
EVLAT EDİNME EVLAT EDİNME KÜÇÜKLERİN EVLAT EDİNİLMESİNİN KOŞULLARI
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI
AİLENİN TÜRLERİ VE İŞLEVLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
GÖRSEL SANATLAR DERSİ.
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
HLK 222 SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS (SOKÜM) ve KORUMA YAKLAŞIMLARI
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
1- İmam Hatip Okulları nedir?
Düsseldorf - Köln.
Gazetecilik Etiği ve Toplumsal Sorumluluk
OKÇULUK.
ÖRDEK YETİŞTİRİCİLİĞİ
REFAH SİSTEMLERİ DERS 2 DOÇ. DR. MEHMET M. ÖZAYDIN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DESTAN 1. Deniz Hoca Youtube Kanalı ⇒
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Aşk: Ölüm kadar masum değil !!!
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

De Jongh Malikanesi

Amaç Ve Hedef İçinde bulunduğumuz eğitim verdiğimiz köşkün tarihini bilmek böylece gelecek nesillere aktarmak – Köşkün tarihinin hangi aileden geldiğini bilmeli – Zamanında hangi amaçlar için kullanıldığını sayabilmeli

Levanten Frenk Fransızca Lever kökünden Doğulu batılılar – İngiliz, Fransız,Hollandalı, İtalyan Sanayi devrimi ve hammadde ihtiyacı Osmanlı dönemi kapitulasyonlar Yabancıların mülk edinme yasası

Hollanda kökenli ingiliz aile 1812’de ilk izmire geliş Pamuk basma fabrikası ve The imperial gazetesi Danimarka başkonsolosluğu yaparken ölür(1854) (Mary Wilkinson)

2.kuşak Oğulları John Robert ve David Banka işinede girerler. John Robert daha sonra Danimarka konsolosu olur.

3.kuşak John Atkinson,  Danimarka Muavin konsolosu David,  Bankacılık Oscar ve eşi Cleofe  1922 yangınında Türk çeteler tarafından öldürüldüğü? Henry de Jongh *  Thomas Bowen Rees ile Egypte and Levant buharlı vapur şirketine katılır.(1877) Ailenin Buca’da yaşayan son üyeleri olan Eric, İsidor ve Frederick de Jongh 1922 yılında ülkeyi terk etmişlerdir.

İtalyan iş adamı olan Fratelli Sperco’ya satılır. Kont Aliberti tarafından kiralanır – 1930’lu yıllarda tenis kulübü olarak kullanılır.

yılları arasında Sanatoryum 1976 yılında SSK’ya satılır (Sağlık Koleji-sağlık Meslek Lisesi) 1998 yılında Sağlık Meslek Lisesinin kaldırılmasıyla son mezunlarını veren okul bu yıldan sonra boş kalmış.

2013 ‘de Şifa Üniversitesine kiralanmıştır.

Sonuç De Jongh Malikanesi ~1877 yılında Jongh ailesi tarafından yaptırılmış ve günümüze kadarda köşk, tenis kortu, senatoryum, Sağlık meslek lisesi olarak kullanılmıştır.

Sabrınız için teşekkürler Haziran 1931