NORTON GHOST. O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
•Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. •Size verilen kullanıcı.
Advertisements

Konu: Windows Sistem Araçları
ELEKTRONİK İMZA (E-İMZA) KURULUMU BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI
İlçe istatistiklerini almak için neler yapmak gerekir.
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
PROSHOW KULLANIM.
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Windows 8.
BLG 201 ŞAHİN AKDAĞ.
OGM SİTESİNDEN GİRİLEREK E-POSTA HESAP ŞİFRESİ DEĞİŞTİRME
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
Windows 7’deki Yenilikler ve Üstünlükler. 2009'u bitirmeye yaklaşmışken, Microsoft yeni işletim sistemi Windows 7 ile çıka geldi. Vista'da bulunan ve.
KONU:Sistem sorun giderme ve geri yükleme
SAMSUNG AKADEMİ Emin CELİLOĞLU IT Eğitmeni
WİNDOWS 7 KURULUM.
İŞLETİM SİSTEMLERİ WINDOWS 98 KURULUMU VE ÖZELLİKLERİ
Size verilen Kullanıcı adı’nı giriniz TAB tuşu ile şifre alanına geçiniz. Şifrenizi girdikten sonra ENTER tuşuna iki kez basınız. Size verilen kullanıcı.
CEİT 313 Msconfig.
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
Başlat menüsü ve öğeleri
WINDOWS XP KURMA (FORMAT)
ŞAHİN KURT WİNDOWS 7 KURULUMU
WİNDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ İLE İMAGE ALMA
Windows XP Konu: Denetim Masası Windows 8 Windows XP Windows 7.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Eğitimi Programı / Ankara Windows XP Kurulumu.
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
DYNED PROGRAMI KURULUM ADIMLARI. ADIM: Kur butonuna tıklıyoruz.
EXCEL 2003 Ders 3,4,5,6. HESAPLAMALAR Fonksiyon Düğmesi Bu düğmeye tıkladığımızda karşımıza 5 tane seçenek çıkmaktadır. Bunlar; 1. Sum(Topla)= Belirtilen.
 Format atma bilgisayarımızı virüslerden, kalan program artıklarından, yavaşlama problemlerinden, hatalardan veya sistemle alakalı oluşabilecek mavi.
Windows 8.
1)Bilgisayarım sağ tık. >Yönet diyoruz. 2)Buradan Disk Yönetimini seçiyoruz.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Anıl İŞCAN. 1- Windows 7 CD' si ya da DVD' sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7' yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal olarak Windows.
Windows Kurulumu Resimli
YOUNİS İ.M.ALJARADAT  KURULUM  DİL SEÇME  KOŞUL KABULÜ  SÜRÜCÜ ÖZELLİKLERİ  DOSYALAR  KURULUM  KULLANICI  ETKİNLEŞTİRME  AYARLAR.
(ÖĞRENCİ TAKİP KONTROL SİSTEMİ) SUNUMU
DynEd İngilizce Dil Eğitimi Sistemi Kurulumu
Acronis True Image ve Yedek Alma Programı
GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation 1 / 48 GCS MENA Top CS Competitiveness through Speed, Quality and Differentiation.
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
NLİTE İLE SİSTEM KURULUM CD’Sİ OLUŞTURMA
Windows 7 Kurulumu.
VERİ KURTARMA.
1. WİNAP 2. GOM PLAYER 3. WİNDOWS MEDİA PLAYER 4. AIMP.
Android Kurulum Elemanlari Android Ortaminin Olusturulmasil icin asaida ifade edilen araclarin olmasi ve kurulumlarinin gerceklestirilmesi gerekmektedir.
Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu
ANA SAYFA İPUCU GALERİ TEST TREND 5 Ağustos Paylaş 1. Öncelikle buradan Microsoft’un websitesine gidiyor ve kullanmak istediğimiz Windows’un.
FAT VE NTFS DOSYA YAPISI
Sanal Bilgisayar (VMware Workstation 12 Pro). Sanal bilgisayar  Sanal bilgisayar (virtual pc), bilgisayarınızdaki diskte herhangi bir partisyon oluşturmaya.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
E-tab 5 Yazılım Öğrenci ya da öğretmen hangisini kurmak istiyorsanız çift tıklayınız. Ekrana çıkan uyarıda evet/yes seçiniz. Karşınıza aşağıdaki ekranlar.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
(MalwareBytes Anti-Malware)
MSCONFİG AYARLARI VE ÖZELLİKLERİ
Linux Kurulumu BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
UBUNTU LINUX KURULUMU Ders-2
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
ACTIVE DIRECTORY.
Dosya Yönetimi.
GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
BİLGİSAYAR AYAR VE BAKIM İŞLEMLERİ SAVAŞ TUNÇER
ACRONİS KURULUMU YEDEK ALMA VE YEDEK YÜKLEME SAVAŞ TUNÇER.
Tayfun KOÇ , Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitmeni
Sunum transkripti:

NORTON GHOST

O Windows isletim sistemi kullananlar bilirler.Kısa bir sure sonra windows yavaslamaya, hata mesajları vermeye baslar. Tek care var o da windowsu yeniden kurmak. Burada windows kurmaktan sıkılmıs olanlar için çok kullanıslı bir program olan Norton Ghost'un nasıl kullanıldıgına deginecegiz.. Normal sartlarda bir windowsun kurulum süresi sürücü yüklemeler ile birlikte yaklaşık 1.5 saati bulur. Birde surekli kullandığımız programların kurulumunu da bu sureye eklerseniz isin icinden cıkılmaz.

İMAJ ALMA O Şimdi Image dosyanızın yedeğini almaya geldi. Bilgisayarı baslangıc disketiyle acıyoruz. Dos modunda programın oldugu surucuye ve bulundugu klasore giriyoruz. Sonra ghostpe yazıp enterleyice program calısır. Program windows ortamında da calısır, fakat windowsta o sırada aktif olarak calısan programlar oldugundan image geri yuklemesi sırasında hata verecektir. O yuzden mutlaka bilgisayarı baslangıc disketiyle acıyoruz. Sol Alttaki menüden Local-Partition-To Image seçin.

O Aşağıdaki ekran gelecek buradan hangi HDD sürücüden image alacaksanız onu seçin. Eğer tek HDD niz varsa buırada sadece onu görürüsünüz. Aşağıdaki ekranda iki ayrı HDD görünmekte.Tab tusuna basın ve OK butonunu aktif yapıp entere basın.

O Gelen ekranda kac tane ayrı partisyon varsa gorulecektir.İmage alacağımız yani C sürücüsü olarak görülen partititonu Enterle secip seçip, yine Tab tusuyla OK butonunu aktif yapıp entere basıp Okeyliyoruz.

O Şimdi image dosyamızı nereye kaydedeceğinizi belirleyecegiz. Bu mutlaka image alınan partisyondan ayrı bir partisyon olmalıdır. Örneğimde G sürücüsünü seçip bir isim verdim.

O Bize sıkıştırmanın nasıl olacağını soracaktır.Eğer yuksek sıkstırma istiyorsanız ve de zaman sorun olmayacaksa High seçerek yer kazanabilirsiniz. Çok fazla programı kurulu değilse Fast seçeneği de idealdir. (yaklaşık 100 Mb/dk hız ile açabilir.) Tam yüklü sistemin imajını alacaksanız high seçeneğini seçin.

O En son olarakta bizden emin olup olmadığımız hakkında bilgi ister. Yes tuşuna basıp işlemi başlatın. Bitince haber verecektir.

T Yes e tıkladığımızda imajımız almaya başlamıştır.