Www.company.com T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 2015 - 2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. SÜLEYMANPAŞA KAYMAKAMLIĞI VEDAT ÇELİKER ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
Okulumuz Çalılıöz Mahallesi 423. Sokak No:35’de yer almaktadır. Okulumuz tam gün eğitim yapmakta olup toplam 6 şubemiz ve 65 öğrencimiz bulunmaktadır.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
AKKUŞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI 2016.
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
Kişisel-Sosyal Rehberlik
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ OKUL TANITIMI
Erasmus+ KA1 Projesi: Gelişim İçin Hareketlilik
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
ZAFER İLKOKULU BENGİ FAALİYETLERİ
Aile Atölyeleri Projesi
BIÇAKÇI BEDRİYE BAYKAŞ ORTAOKULU OKUL KÜLTÜRÜ
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
Mehmet zeki obdan ilkokulu
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
Milli Eğitim Bakanlığı örgüt yapısı
elazığ organize sanayi bölgesi maden meslek yüksekokulu
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
MİLLİ BİLİNCİ OLUŞTURMAK İYİ İNSAN, İYİ VATANDAŞ YETİŞTİRMEK
ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ. ATATÜRK İLKOKULU’NUN TANITIMI VE TARİHİ.
Eğitim; bireyin davranışlarında, kendi yaşantısı yoluyla,
Barınma Merkezi Çok Programlı Anadolu Lisesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
BRİFİNG DOSYASI İNCİ HİKMET TÖZÜN ANAOKULU
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
T.C. HALİLİYE KAYMAKAMLIĞI ŞANLIURFA ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
MATEMATİK DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI YALINAYAK İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Okul Öncesi Eğitim.
ÖĞRENME STİLLERİ.
1. İnsanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Doktor, öğretmen, postacı, ve polis bunlardan bazılarıdır.
14. EKİPLE ÖĞRETİM İKİ KAFA TEK KAFADAN DAHA İYİDİR ( Two heads are better than one) ingiliz atasözü.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM ŞUBESİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

T.C. ŞEHİTKAMİL KAYMAKAMLIĞI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

Okulumuzun Konumu (Kroki) 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU HASAN CELAL GÜZEL İÖO YERLEŞİM ALANLARI -2- YERLEŞİM ALANLARI

I.BÖLÜM KURUMUN ADI:75 Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü İLİ:Gaziantep İLÇESİ:Şehitkamil ADRES:Atatürk Mah. 22 Nolu Sok. No: 23 Şehitkamil Gaziantep WEB ADRES:  TEL :(0342)  FAKS:(0342) Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü Personel Sayısı Müdür 1 Müdür Baş yardımcısı0 Müdür Yardımcısı 0 Öğretmen10 Memur 0 Hizmetli II. BÖLÜM TARİHÇE Eğitim-öğretim yılında; kaymakamlık lojmanı olarak yapılan binada, yaklaşık 70 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuz, yılında şimdiki binasına taşınmış ve şuan 200 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Kurumumuzda 1 müdür, 10 öğretmen ve 4 hizmetli çalışmaktadır. Okulumuz iki katlı olup; bodrum katta; yemekhane, depo ve oyun odası vardır. Okul genelinde; 5 derslik, 1 mutfak, 2 idari oda ve 1 yemekhane bulunmaktadır. Okulumuzda 4 yaş grubu çocuklar için; 2 tane sabah - öğle grubu, 5 yaş çocukları için; 2 öğle ve 2 sabah grubu, 6 yaş öğrencileri için ise 2 öğle – 2 sabah grubu olmak üzere 10 sınıf bulunmaktadır. Okulumuzda ikili eğitim yapılmaktadır. Sınıf içerisinde çocukların rahatça çalışmalarını sağlamak için her bir öğrenciye özel dolaplar, sandalyeler, masalar yaptırılmış. Okulun tüm bölümleri ev ortamını aratmayacak şekilde döşetilmiştir. Her alanda Gelişimlerini destekleyen faaliyet köşeleri düzenlenmiştir. Ayrıca yine ihtiyaçtan dolayı tahterevalli, trambolin, tırmanma ipleri ile çocukların rahatça oynayabilecekleri oyun sahası haline getirilmiştir. Okulumuzun duvarları ve demir parmaklıkları anaokuluna uygun şekilde düzenlenmiştir. Yıl içerisinde çocuklarımızı sosyal, zihinsel, davranışsal, duygusal ve dil alanında destekleyen çeşitli sosyal faaliyetler yapılmaktadır. Faaliyetler arasında folklor çalışmaları, yılsonu etkinlikleri, Anneler günü, 23 Nisan kutlamaları gibi önemli gün ve haftalar, sergiler yer almaktadır. Okul öncesi eğitimini tanıtmak, teşvik etmek ve veli katılımını sağlamak amacıyla okul idaremiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla zaman zaman çok yönlü hazırlanmış bilgiler verilmektedir. Okulumuzun eğitiminden yararlanan çocuklarımızın, ileriki eğitim dönemlerinde okul öncesi eğitim almayan çocuklara göre daha başarılı, kendine güvenen, kendini rahatça ifade edebilen öğrenciler olduğu gözlemlenmiştir. 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, örnek bir okul öncesi eğitim kurumu olarak gelecekte sağlıklı düşünen beyinler yetiştirmeye hazır bir şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

MİSYONUMUZ Biz 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu olarak; aylık çocukları fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, yaparak yaşayarak öğrenme ortamları oluşturmak, onlara saygı, sevgi, işbirliği, sorumluluk, hoşgörü, yardımlaşma, paylaşma gibi davranışları kazandırarak Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, ilkeli, çağdaş, düşünceli, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı ve kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Dünyada uygulanan, kabul görmüş okul öncesi eğitim programlarını okulumuzda uygulayarak Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda yaratıcı,sorgulayan,değerlendiren,araştıran ve paylaşan bireyler yetiştirmek için ekip ruhuyla sevgimizi de katarak okul öncesi eğitimi toplumun tüm kesimlerinde yaygınlaştırmak ve projeler üretmek, çevresi ile barışık, etkili ve öğrenciyi merkez alan bir okul olarak emsallerimiz için örnek olmak… VİZYONUMUZ 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü - 5 -

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü BİNA BİLGİLERİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Derslik Sayısı:10 Isınma Durumu: Kalorifer Oda Sayısı:8 İdareci Oda Sayısı:2 Rehber Öğretmen Oda : EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Derslik Sayısı:10 Isınma Durumu: Kalorifer Oda Sayısı:8 İdareci Oda Sayısı:2 Rehber Öğretmen Oda : EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Derslik Sayısı:10 Isınma Durumu: Kalorifer Oda Sayısı:8 İdareci Oda Sayısı:2 Rehber Öğretmen Oda :1

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU’NDA BULUNAN ÖĞRENCİ BİLGİLERİ A. ÖĞRENCİ BİLGİLERİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI Anaokulu Toplam Kız Erkek Öğrenci Sayıları KETKET ÖĞRENCİ SAYISI

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü Derslik – Şube- Öğrenci Sayıları EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU Derslik Sayısı Şube Sayısı Öğrenci (Kız) Öğrenci (Erkek) Öğrenci (Toplam) Derslik SayısıŞube Sayısı Öğrenci (Kız) Öğrenci (Erkek) Öğrenci (Toplam)

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Derslik Başına Düşen Öğrenci Sayısı Okul Başına Düşen Öğrenci Sayısı Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı Derslik, Okul ve Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI NORMAL EĞİTİMİKİLİ EĞİTİMNORMAL EĞİTİMİKİLİ EĞİTİM DERSLİK İHTİYACI YOKTUR Derslik İhtiyacı

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü 75. YIL CUMHURİYET ANAOKULU ÖĞRETMEN SAYILARI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRANŞLARNorm KadroMevcutİhtiyaçNorm KadroMevcutİhtiyaç OKUL ÖNCESİ REHBER ÖĞRETMEN TOPLAM

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü FATİH PROJESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR Fatih Projesi kapsamında; okulumuza çok amaçlı yazıcı tarayıcı ve fotokopi makinesi özelliği bulunan cihaz teslim edilmiştir.. Fotokopi makinesi ile birlikte kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığından 5 adet toner teslim edilmiştir. 3. Faz kapsamında; Gaziantep ilinde çalışma yapılacak kurumlar arasında okulumuzun da ismi yer almakta olup, Fatih projesi için gerekenler uygulanacaktır.. Fatih Projesi kapsamında; okulumuza çok amaçlı yazıcı tarayıcı ve fotokopi makinesi özelliği bulunan cihaz teslim edilmiştir.. Fotokopi makinesi ile birlikte kullanılması için Milli Eğitim Bakanlığından 5 adet toner teslim edilmiştir. 3. Faz kapsamında; Gaziantep ilinde çalışma yapılacak kurumlar arasında okulumuzun da ismi yer almakta olup, Fatih projesi için gerekenler uygulanacaktır..

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü YATIRIMLAR Okulumuz 2005 / 2006 eğitim öğretime açılmış ve binamız tamamen yenilenmiş olduğundan dolayı, eksiğimiz bulunmamakta olup, ayrıca okulumuzda yapılması gereken herhangi bir ek yatırıma ihtiyacımız bulunmamaktadır

75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ … … … … Yıl Cumhuriyet Anaokulu Müdürlüğü Brifing EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Okul Bahçemizde Oyun Parkımız eski olduğundan sorun yaşamaktayız. Yeterli park donanımımız bulunmamaktadır Bazen güvenlik sorunu yaşamaktayız. Okullara Güvenlik görevlileri verilmelidir. Bu sayede böyle önemli bir sorunu çözebiliriz EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI Okul Bahçemizde Oyun Parkımız eski olduğundan sorun yaşamaktayız. Yeterli park donanımımız bulunmamaktadır. Okul içine oyun odası yaparak, sorun çözülmeye çalışılmıştır Bazen güvenlik sorunu yaşamaktayız. Okullara Güvenlik görevlileri verilmelidir. Bu sayede böyle önemli bir sorunu çözebiliriz. Halit ATEŞ Okul Müdürü