Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mastarlar.
Advertisements

IFMB202: FEN VE TEKNOLOJİ PROGRAMI VE PLANLAMA 2016-Bahar Dönemi 2. HAFTA Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
EGE BÖLGES İ Ege Bölgesi, Türkiye'nin yedi co ğ rafi bölgesinden biridir. İ smini kıyısında oldu ğ u Ege Denizi'nden alır. Kıyı Ege.
Metin içi özellikler metin dışı özelliklerle yakın ilişki içerisindedirler. Bunlar çeviri stratejilerinde kolaylıkla belirlenebilirler. Örneğin Felsefe.
İLK HEYKELLER.
Mısır danatında resim ve heykel
HALK MİMARİSİ.
PLATON NAMI DİĞER: EFLATUN
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Prof. Dr. Sezai Göksu.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
PNÖMATİK SİSTEM.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planlaması Mevcut Durum, Planlama Çalışmaları ve Projeksiyonlar Prof. Dr. Sezai Göksu Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
Tarihin En Büyük 10 Devleti
EYÜP SULTAN. Medineli müslümanlardan ve hicret sırasında Hz. Peygamber'i evinde misafir eden sahâbidir... Bütün Müslümanlar Peygamber efendimizi kendi.
Gitmek İ stedi ğ im BirÜlke FRANSA. KENDİMİ TANITIYORUM KENDİMİ TANITIYORUM Adı:İncilay Soyadı:Baş Sınıfı:4/c No:1121 Okul:Tezer Taşkıran İ.Ö.O. Ders:Bilişim.
Hacı Bayram Veli Camii.  Yer: Ankara, Türkiye  Coğrafi Koordinatlar:39°56 ′ ″ K32°51 ′ ″ D  İnanç: İslam  İnşaat Başlangıç Tarihi: 1427.
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
 Takvim organizasyonu zamanı dilimlere bölerek gün hafta ay ve yıl gibi isimlendirerek yapılır. Takvimde süreler güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik.
Ankara’ya 10 km uzaklıktaki Çubuk Barajı inşaatı sürerken boru hattının da döşenmesine başlandı. Çubuk Barajı yüzetsel sularını filtre etmek ve kente.
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
KEMENÇE. KEMENÇE NEDİR ? Kemençe, keman türü yaylı çalgılarla akraba olduğu sanılan, bir yay yardımıyla çalınan üç telli geleneksel halk çalgısının adıdır.
 Tac Mahal, Hindistan'ın Agra şehrinde, yıllarında inşa edilmiş anıt mezar.Hindistan  İslâm türbe mimarisinin en önemli eserlerinden birisi.
Pazarlama İlkeleri.
MASA TENİSİ.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
ÜLKEMİZDEKİ DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLER
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
ÖRGÜTSEL DEĞERLER VE VARSAYIMLARDAKİ DEĞİŞİM
Halıcılığın Tarihçesi
DÜNYANIN GEZİLECEK YERLERİ
MOZAİK HAZIRLAYAN SELVA KENAVLI DANIŞMAN PROF. DR. ÜMRAN BULUT T.C.
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
EKRAN KARTLARI.
KUDÜS.
Donato Bramante ( ).
MEZOLİTİK ÇAĞ Mezolitik (mesos =orta lithos=taş) Çağ adı verilen bu dönem Neolitik Çağ'a geçişi hazırlayan bir ara evredir.
Medreseler avlularına göre:
DÜNYANIIN YEDİ HARİKASI HAZIRLAYAN:EDANUR CERİTLİ NUMARA:
ROYAL ONTARIO YAPININ TARİHÇESİ: MİMARİ YAKLAŞIMI: DANIEL LIBESKIND
Hıristiyanlığın Kutsal Kitapları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PİM VE PERNO BAĞLANTILARI
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
<<<<<<>>>>>>
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK. BÖLÜM 13 STATİK ELEKTRİK.
OSMANLI TARİHİ Osmanlı Ekonomisi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Masanın.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ergenlikte Psikososyal Sorunlar
0.7 SANİYE.
SESBİLGİSEL GELİŞİM Dil EdİNimi-4. Hafta.
Sunum transkripti:

Wank Manastırı ( Kızıl Manastır) Garmik Vank Ankara’nın bugün ‘Dış kapı’ olarak bilinen semtinden Etlik yönüne giderken sağda kalan bir bina vardır. Yetmişli yıllarda ‘Mevkii Hastanesi’ bugün ise ‘Levazım amirliği’ olarak kullanılan bu binanın yerinde eskiden görkemli bir Ermeni Manastır’ı bulunurdu.

Ankara’ya ilk defa 2 Nisan 1703 tarihinde gelen seyyah Aubry de la Motraye, seyahatnamesinde Ermenilerin 5–6 kiliseleri olduğunu ayrıca şehrin dışında bir de çok güzel binaya sahip manastırları olduğunu söyler. Ermeni baş ruhanisi burada oturmaktadır. Manastır. Manastır çevresinde ise pek çok mimari parça, arşitrav kabartma, sütun başlığı, gövdesi ve kaidesi görülmektedir.

Diğer bir Fransız seyyah Paul Lucas ise Vank manastırına uğrar. Kesme taşlardan yapılmıştır. İtinalı bir işçiliğe sahip yüksek bir kubbesi vardır. Burada ayine de katılan Lucas, etrafta yedi eski kitabe tespit ederek bunların kopyalarını alır. Kilise’nin Mihrap kısmı ve duvarları Kütahya çinileri ile kaplıydı.

Manastırın etrafındaki Hıristiyan mezarlığında mezar taşı olarak kullanılmış birçok klasik çağ mermeri vardı ve üzerlerinde ölenlere ait kitabeler bulunuyordu.

Kitabeler içerisinde 17 ve 18. yüzyıllarda tiftik ticareti için Ankara’ya gelip burada ölmüş olan Hollandalı, Britanyalı tüccarlara ait olanları vardır. Bu taşların birkaçı şimdi Roma hamamı müzesinde sergilenmektedir.

Manastır, sanat tarihi bakımından kliselerdeki Kütahya çinilerinden başka, narthex’inin yanında Roma’daki Minerva medica mabedine benzeyen içerisi nişler ile genişletilmiş sekizgen planlı ve üstü kubbe ile örtülü bir ek yapısı bakımından da önemli idi.