YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA KÜMELERİ VE GELECEKLERİ Dr. Gerd Meier zu Köcker Müdür iit – Inovasyon ve Teknoloji Enstütüsü.
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
KYF II. DÖNEM HİBE PROGRAMI ETKİ DEĞERLENDİRMESİ
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
Middle East Technical University
Meriç Belediyeler Birliği
Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
AVRUPA BİRLİĞİ SEVGİ BİLDİRİCİ Doç. Dr. CENGİZ HAKAN AYDIN SPOR YÖNETİCİLİĞİ.
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI
Sabancı Vakfı Hibe Programı
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
MESLEKİ EĞİTİM OKULLARI VE İŞ DÜNYASI İLİŞKİLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi VABpro KAPASİTE GELİŞTİRME FAALİYETLERİ TEKLİF ÇAĞRISI Proje Uygulama Başkanlığı 26 Haziran.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
Sektörler Arası İşbirliği. Amaç: TSM Çalışanlara Yönelik Sağlığın Geliştirilmesi Eğitimi 2 Katılımcıların sa ğ lı ğ ın geli ş tirilmesi müdahalesinde.
YG-21 Kadın Meclisleri & Ulusal Gençlik Parlamentosu
Özürlü STK’larının Lobicilik ve Hak Temelli Yaklaşımlar Konusundaki Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
Kadın Parlamenterlere Yönelik İhtiyaç Analizi UNDP Türkiye Türkiye’de Kadının Yerel Siyasete Katılımı.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
Yerel Aktörler; Bütünleşme ve Ayrışma A.Faruk GÖKSU ULI-GYODER ISOCARP KONGRESİ BÜTÜNLEŞME.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.
KEMALPAŞA BELEDİYESİ PAYDAŞ ANALİZİ ÇALIŞMASI Yunus Emre Özer İbrahim Güray Yontar DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İİBF KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Toplumsal Sorumluluk Tüm bireylerin, içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için bütün toplumla birlikte ekonomik, çevresel, kültürel.
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Avrupa Birliği Bakanlığı
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN TÜRKİYE’DE DESTEKLEDİĞİ PROJELER AB’nin karşılıksız yardımları proje bekliyor… Sizin de çılgın bir projeniz var mı ?
AB DESTEKLİ BÖLGESEL KALKINMA PROGRAMLARI HİBE PROGRAMI
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
Çocuklarla Daha Güçlüyüz
KOP BÖLGESİNDE EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ.
Hedef Analizi Strateji Analizi Paydaş Analizi
Yönetim Danışmanları Derneği Sun Danışmanlık. Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlara Yönelik Destek Programları Mevcut durumda kamu kurumları başta olmak.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Durum Analizi Sorun Analizi
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
Misyon Coca-Cola Hayata Artı Vakfı'nın misyonu çevresel ve toplumsal sorunlara sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve kamu kuruluşları ile birlikte.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey AB Eşleştirme Projesi SU KALİTESİ İZLEME KONUSUNDA KAPASİTE GELİŞTİRME Türkiye,
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim Direktörü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİNDE ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ
Sunum transkripti:

YAŞAMA DAİR VAKIF

Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal yaşamın farklı alanlarına ilişkin bilgi üretmeyi ve bunları uygulamaya dönüştürmeyi amaçlıyor.

Araştırma Projeler İzleme Değerlendirme Yayın Kapasite Artırma Kamu – Özel Sektör - Akademi-STK İşbirlikleri Yaşama Dair Vakıf

Araştırmalar…

“Sivil Toplum Kuruluşları-Kamu İşbirliğini Geliştirme için Kümeleme Analizi” (2006) “Sivil Toplum Kuruluşları İhtiyaç Analizi” (2005) “Çevre Projelerinde Toplumsal Etki Rehberi” (2008) “Seyhan Havzası Paydaş Analizi” ( ) “Gönüllü Kuruluşlarda Sivil Toplum Kültürü” ( ) “Türkiye’de Kurumsal Sosyal Sorumluluk Üçgeni: Şirketler, Toplum ve Sivil Toplum Kuruluşları” ( ) “Türk Gençliği Konuşuyor: Gençlerin Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Katılım Süreci ve Üyeliği Üzerine Düşünceleri” ( ) “Gençlik Halleri Araştırması” (2007) “Lüleburgaz Sivil Toplum Kuruluşları Araştırması” (2008) “Özel Sektör Maden İşçilerinin Sosyal ve Ekonomik Durumları” (2005) “SGP Projelerinin Toplumsal Etki Değerlendirmesi” (2007) “Okuma Kulüpleri Kolaylaştırıcıları İçin El Kitabı” (2007) Yayınlar…

Projeler…

İşbirlikleri… KAMUÖZEL SEKTÖR AKADEMİSTK

Havza Sorun ve Çözümlerinin Toplumsal Etki araştırmaları Paydaş güç-etki analizi Havza Su Yönetimi Kılavuzu Çözüm atölyeleri Havzada STK kapasitelerinin artırılması Su Yönetiminde Ne Katkı Sunacağız ?

Paydaş Analizleri Havza Yönetim Modeli Seyhan Havzası Ergene Havzası Menderes Havzası Gediz Havzası Susurluk Havzası Çubuk Havzası Konya Havzası Havza Çalışmaları

PAYDAŞ ANALİZİ SORUN ALGILARI İŞBİRLİKLERİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ PAYDAŞ BEKLENTİLERİ DİRENÇLER Paydaş Analizleri FCM (Fuzzy Cognitive Mapping)-Bulanık Bilişsel Haritalama Derinlemesine Görüşmeler

ÖRNEK HAVZA PAYDAŞ ANALİZİ paydaşlar kimlerdir? sorunlara, sorumlulara, çözüm önerilerine, olası işbirliklerine nasıl yaklaşmaktadır?

Bulanık Bilişsel Haritalama (Fuzzy Cognitive Mapping) Su kaynakları ve su kirliliği konulu 60 Bilişsel haritalama çalışması Yüzyüze görüşmeler Örnekleme giren kategoriler: Kamu kuruluşları Sivil toplum Belediyeler Üniversiteler Kavramlar her bir kategori için bütünleştirilerek işlendi Bilişsel yapılar görselleştirildi Yöntem ÖRNEK HAVZA PAYDAŞ ANALİZİ

SİVİL TOPLUM Üniversit eler Sanayi Kuruluşl arı Kamu Kuruluş ları ÜNİVERSİTELER Hüküme t ve Kamu Kuruluşl arı Sivil Toplum Belediy eler KAMU KURULUŞLARI Sanayi Kuruluş ları Üniversitel er Sivil Topl um Kurul uşlar ı Belediye ler ÖRNEK HAVZA PAYDAŞ ANALİZİ

 Uygulama önceliklerinin saptanması;  Uygulama çerçevesinin belirlenmesi  Örnek projelerin uygulanması ÖRNEK HAVZA PAYDAŞ ANALİZİ  Yerel STK inisiyatifi  Paydaşlarla çözüm atölyeleri  Havza yönetimi çerçevesi

TEŞEKKÜRLER…