HAZIR GIDALARIN ZARARLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
Fen Teknoloji 5.
DİŞ VE KEMİK SAĞLIĞINA ETKİLERİ
Besin nedir?.
TATLANDIRICILAR Tatlılık veren bu maddeler şu nedenlerden dolayı kullanılırlar: Hiç şekeri olmayan bir gıda maddesini tatlılaştırmak. Az olan şeker tadını.
MAKYAJ MALZEMELERİNİN
Hazırlayan:Yunus Başaran
YAĞLAR, KARBONHİDRATLAR VE ENERJİ DEPOLANMASI
GIDA GÜVENLİĞİ SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ..
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SAĞLIMIZI TEHDİT EDİYOR
OKUL ÇAĞINDA ÇOCUK BESLENMESİ
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
ARI ÜRÜNLERİ.
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
ASİTLER VE BAZLAR MADDELERİ NASIL ETKİLER?
gıda sanayinde kullanılan asitler
KADIN, BESLENME VE SAĞLIK
Bilgidagi.com.
ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI ve SAĞLIK
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI

DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
Laboratuvar kuralları
MERAK ETTİKLERİNİZ.  Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi bir kurumdur.  Bütün öğretmenlerimiz üniversite mezunudur.  Okulumuza ay (3-6)
OBEZİTE (Şişmanlık).
Bilimsel Bilgiye Erişim ve Sunma
SEBZE SUYU ÜRETİMİ (HAVUÇ SUYU).
Günün konusu Sigara. Günün konusu Sigara 1 Ağızda sigara…
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Uzm.Dr. Mehmet Zahit Çıracı
LİPİTLER (Yağlar).
Kadın Sağlığı Tacettin İnandı. Kapsam Kadın sağlığı düzeyi ölçütleri Kadınlarda sık gözüken sağlık sorunları Sadece kadınlarda görülen sorunlar.
ASİT YAĞMURU NEDİR ? Yağan yağmurun asidik özellik taşımasına asit yağmuru denir. Hava kirletici emisyonların en yaygın olanı kükürt- dioksit ( SO.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
SAĞLIKLI YAŞAMIN KORUNMASI Hazırlayan = Yakup Çelik
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
BESLENİRKEN NELERE DİKKAT EDECEĞİZ?
VİTAMİNLER.
Her sistemin kendine özgü görevleri olmasına karşın bu görevleri diğer sistemlerden bağımsız olarak gerçekleştiremez. Egzersizle yukarıdaki açıklamanın.
MONOSODYUM GLUTAMATIN ENDÜSTRİYEL ÜRETİMİ
L-KARNİTİN ELİF KELOĞLU
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
ÇAY ŞEKERİYLE ALDIĞIMIZ BİR KARBOHİDRAT:FRUKTOZ
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
HAZIRLAYAN ŞAHABEDDİN BORAK. Asbest ya da diğer bir adıyla amyant, aslında Anadolu’da oldukça kullanılan ve değişik isimlerle anılan kanserojen.
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Sigara sağlığa zararları
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
LİPİTLER(YAĞLAR). LİPİTLER(YAĞLAR) LİPİTLER Aynen karbonhidratlarda olduğu gibi lipitlerde; Hidrojen Oksijen Elementlerinden oluşmuş bileşiklerdir.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
 Hazır gıdalar nedir,ne değildir?  Hazır gıdaların hazırlanma süreçleri?  Hazır gıdalarda bulunan katkı maddeleri?  E kodu nedir?  Hazır gıdaların.
Sunum transkripti:

HAZIR GIDALARIN ZARARLARI Zeliha CEYLAN Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Amaç ve Hedefler Amaç: Katılımcıların hazır gıdanın zararları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Hedefler: Bu sunumun sonunda katılımcılar Katkı maddesi nedir bilmeli Hazır gıdanın zararları hakkında bilgi sahibi olmalı

Hazır Gıda nedir? Paketli olarak satılan gıdanın uzun süre dayanmasını sağlayan katkı maddeleri gıda boyaları kimyasallar içeren yiyeceklerdir

Katkı Maddesi Nedir???? “Normal koşullarda tek başına tüketilmeyen ve besleyici değeri olmayan, besinin üretilmesi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında teknolojik amaçla ya da beklenen sonucu elde etmek için ürüne doğrudan ya da dolaylı olarak katılan maddelerdir”.

%

% 100 DOĞAL DEMİŞLERDİ????? içindekiler: Su, şeker (fruktoz şurubu/sakkaroz), asitliği düzenleyici (limon suyu konsantresi), Meyve oranı en az % 40'tır. E330:sitrik asit midenin ph dengesini bozar

Hazır Gıdaların Sağlığımıza Etkileri Hazır gıdalar, en fazla kanser riski taşıdığı için eleştirilmektedir. İçlerindeki bazı katkı maddelerinin, gıda boyalarının ve dayanıklılığı artıcı kimyasalların kanserojen özellikte olduğu, özellikle çocuklar üzerinde daha da fazla olumsuz etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

? ? ? ? ? Son yıllarda kanser vakaları neden devamlı artış göstermiştir? Eğer bir ebeveyn olsaydınız çocuğunuzun kanserojen madde almasını ister miydiniz? Peki memleketimiz taze gıdalarla dolu iken neden kolaycılığı seçiyoruz?

Hazır Gıdaların Sebep Olduğu Hastalıklar Prof. Dr. Sebahattin Ateşal; cipslerin içerdikleri yağların damar sertleştirici özelliklere sahip olduklarını, bunun damar tıkanıklarına yol açtığını ve kalbi besleyen damarların olumsuz etkilenerek kalp krizlerinin ortaya çıktığını belirtmiştir.

Hiperaktif Çocukları Destekleme Grubu bazı gıda katkı maddelerinin (rafine şekerler, beyaz un, sakız, çikolata..vb.)hiperaktif davranışları arttırdığını savunmaktadır.

Uzmanlar; meyve suları gibi bazı hazır gıdalardaki E sayılı maddelerin çocukların vücutlarında kaşıntı, yüzde döküntü, dikkat eksikliği gibi zararlı etkiler gösterdiğini belirtiyorlar.

Fast Food Yiyeceklerin Zararları… Zihin Sağlığı Vakfı’nın araştırmasına göre yararlı yağların,vitaminlerin ve minerallerin eksik alınmasıyla Fast Food tarzı beslenme; depresyon, Alzheimer ve şizofreniye neden oluyor.

Sağlığımız için mümkün olduğunca doğal, katkı maddesi içermeyen gıdaları tercih edelim. Unutmayalım ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur…