BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran - 14400011041 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü İSTANBUL 30 EKİM 2014.
Advertisements

2012 YILI YATIRIM TEŞVİK DESTEKLERİ. YENİ YATIRIM TEŞVİK DESTEKLERİ Genel Teşvik Destekleri Bölgesel Teşvik Destekleri Büyük Ölçekli Yatırım Teşvikleri.
VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı HAZİNE MÜSTEŞARLIĞI TEŞVİK VE UYGULAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı V ,Diyarbakır.
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Diyarbakır - 29 Ocak 2011 HALKBANKGAP’TA Yunus ESMER.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
Sigorta Denetleme Kurulu
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü
TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI YMM Bülent FIÇICI
YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Ar-Ge & Tasarım Merkezi OLMAK
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
15/Şubat/2017 Platform Çalışması
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
130 Maddeden oluşmaktadır
İhracat Genel Müdürlüğü
Cari Denge Tanımı Dr.Dilek Seymen.
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
FORFAITING Dr. ÇAĞATAY Orçun.
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
Manisa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
HASAR ETKİN FON YÖNETİMİ AÇISINDAN HASAR ÖDEMESİ VE HASAR BİRİMLERİ ARASINDA KOORDİNASYON.
ÖZ GELİRLER.
YATIRIM HARCAMALARI.
Sunum planı   KOSGEB NEDİR? KOSGEB DESTEKLERİNİ KİMLER ALABİLİR?
TEŞVİK SİSTEMLERİNİN ETKİNLİĞİ
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
İŞ ve sosyal güvenlİK DANIŞMANI
Düsseldorf - Köln.
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ DERNEĞİ
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ +2 İSTİHDAM HEDEFİ
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
YENİ BAKANLAR KURULU KARARI ÇERÇEVESİNDE İSTİSNA UYGULAMASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
İstihdam Seferberliği 2019
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
2018 Yılında Uygulanacak Yeni Teşvikler
Yatırım Döneminde Uygulanan Vergi İndirimi Artırılacaktır Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için,
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Devlet Maliyesi Açık Veri Uygulaması
Sunum transkripti:

BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ

Kelime anlamı; bir şeye isteklendirme ya da özendirme. 2 Teşvik Nedir? Yatırım Teşvik Sistemi ‣ Tasarrufları katma değeri yüksek yatırımlara yönlendirmek, ‣ Üretimi ve istihdamı artırmak, ‣ Uluslararası rekabet gücünü artıracak ve araştırma-geliştirme içeriği yüksek büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımları özendirmek, ‣ Uluslararası doğrudan yatırımları artırmak, ‣ Bölgesel gelişmişlik farklılıklarını azaltmak, ‣ Kümelenme ve çevre korumaya yönelik yatırımları özendirmek

1.Genel Teşvik Uygulamaları 2.Bölgesel Teşvik Uygulamaları 3.Öncelikli Yatırımların Teşviki 4.Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki 5.Stratejik Yatırımların Teşviki 3 Teşvik Sistemi

‣ İller arasındaki gelişmişlik farkını azaltmayı ve illerin üretim ve ihracat potansiyellerini artırmayı hedefler. ‣ İllerin gelişmişlik seviyelerine göre yardım yoğunlukları farklılaştırılmıştır. ‣ Desteklenecek sektörler, illerin potansiyelleri ve ekonomik ölçek büyüklükleri dikkate alınarak tespit edilmiştir. ‣ İller, SEGE (Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik) 2011 çalışması esas alınarak 6 Bölgeye ayrılmıştır. 4 Bölgesel Teşvik Uygulaması

5

6

‣ KDV İstisnası (yurt içi veya dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için kdv ödenmemesi) ‣ Gümrük Vergisi Muafiyeti (yurt dışından temin edilecek yatırım malı makine ve teçhizat için gümrük vergisinin ödenmemesi) ‣ Vergi İndirimi (yatırım için öngörülen katkı tutarına ulaşıncaya kadar, indirimli olarak uygulanması) ‣ Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği (yatırımla sağlanan ilave istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının Bakanlıkça karşılanması) ‣ Faiz Desteği (3, 4, 5 ve 6. Bölgelerde) (en az 1 yıl vadeli yatırım kredileri için sağlanan finansman desteği. teşvik bölgesine kayıtlı sabit yatırım tutarının %70’ine kadar kullanılan krediye ilişkin ödenecek faizin veya kar payının belli bir kısmının karşılanması.) ‣ Yatırım Yeri Tahsisi (Maliye Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yatırım yeri tahsis edilmesi.) ‣ Sigorta Primi Desteği (6. Bölgede) (yatırımla sağlanan ilave istihdam için ödenmesi gereken sigorta primi işçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmının Bakanlıkça karşılanması) ‣ Gelir Vergisi Stopajı Desteği (6. Bölgede) (yatırımla sağlanan ilave istihdam için belirlenen gelir vergisi stopajının terkin edilmesidir.) 7 Bölgesel Teşvik Uygulamaları

8

9

10

11

12

13

‣ Gerçek kişiler, adi ortaklıklar, sermaye şirketleri, birlikler, kooperatifler, iş ortaklıkları, ‣ Kamu kurum ve kuruluşları, ‣ Kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üniversiteler ‣ Dernekler ve vakıflar ‣ Yurt dışındaki yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubeleri 14 Kimler Yararlanabilir?

15 TEŞEKKÜRLER !