FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

Middle East Technical University
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Mahmut Kiper TTGV Başuzman 5 Nisan 2011 CerModern-Ankara.
OSB’LERCE GERÇEKLEŞTİRİLEN PROJELER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ALİ YERLİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİR.
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Mikro-İşletmelere Geçiş: Yaşanan Pratikler ve Gelecek için Stratejiler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
2013 SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ. VERİMLİLİK ÖZKAYNAK YETERLİLİĞİ MADDİ DURAN VARLIK VERİMLİLİĞİ İŞ GÜCÜ VERİMLİLİĞİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ YAN.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi Projesi
Kümelenmelerin Sürekliliğine Dönük Öneriler
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
GELECEK İÇİN İNOVASYON - SAĞLIK İÇİN İZMİR
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
Ostim Yönetim Kurulu Başkanı
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programları
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
BODRUM YAT İMALATI İŞ KÜMESİ ROTASINI ÇİZİYOR PROJESİ
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
İNOVASYONDA KADIN TÜBİTAK MARMARA TEKNOKENT VE KADEM İŞBİRLİĞİNDE KADIN GİRİŞİMCİLİK KAMPI 31 Ağustos – 4 Eylül 2015.
SANAYİNİN 2023 STRATEJİSİ” ESO Yönetim Kurulu Başkanı
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
INOVASYON VE TEKNOLOJI YONETİMİ
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
2014 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ ÖDÜL TÖRENİ
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
2016 YILI TÜRK SAVUNMA SANAYİİ SEKTÖR ÖDÜLLERİ Sanayileşme Daire Başkanlığı Hüseyin KILIÇ Sektörel Strateji ve Yatırım Planlama Şube Müdürü.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
KOCAELİ SANAYİ ODASI VE SANAYİ GELİŞİMİ
PROF.DR.B.ESRA ASLANERTİK DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
İSTİHDAM ODAKLI MESLEKİ EĞİTİM KONSEPTİ
UZMAN VE DENEYİMLİ EĞİTİM KADROSU
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Eurocert European Academy
Sunum transkripti:

FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

16 Üniversite ile 50’ye yakın proje… FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ  Araştırma Merkezleri ile işbirliği programı  (3 arama ve işbirliği toplantısı)  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık  AKÇAM Danışma Kurulu Üyeliği  Hızlandırıcı Teknolojiler Merkezi İşbirliği  Zafer Kalkınma Ajansı Kütahya Enerji Projesi Ortaklığı  A.Ü. BAPRO –OSTİM İşbirliği  AB ve İŞKUR İnsan kaynakları proje ortaklığı ATILIM ÜNİVERSİTESİ  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık  Metal Şekillendirme Merkezi İşbirliği  Ostim Enerji Kümelenmesi Paydaşlığı  YETAP Paydaşlığı  OSTİM Medikal Kümelenmesi Paydaşlığı  Girişimcilik ve Kariyer Günleri İşbirliği ve çözüm ortaklığı  Robot Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merk. DPT Projesi ANADOLU ÜNİVERSİTESİ  Havacılık Mükemmeliyet Merkezi FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ  Ostim Enerji Kümelenmesi Paydaşlığı  YETAP Paydaşlığı  OSTİM Medikal Kümelenmesi Paydaşlığı  OSTİM Yeşil Bina BİLKENT ÜNİVERSİTESİ  UNAM – OSTiM İşbirliği  Cyberpark – OSTİM İşbirliği  Bilkent – USİM İşbirliği  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ  İŞİM kümelenmesi paydaşlığı  Öğrenci projeleri İşbirliği projeleri  AKİP İşbirliği  DPT NANO Teknoloji Merkezi Proje Ortaklığı  DTM Projesi Çözüm Ortaklığı FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

FATİH ÜNİVERSİTESİ  Ostim Medikal Kümelenmesi Paydaşlığı  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık  Grafik Tasarım proje sergisi proje ortaklığı  Kariyer günleri işbirliği ve çözüm ortaklığı GAZİ ÜNİVERSİTESİ  Gazi Üniversitesi-OSTİM MYO İşbirliği  BELTEK İşbirliği  OSTİM Enerji Kümelenmesi Paydaşlığı  Eko park İşbirliği  Kaynak Mükemmeliyet Merkezi DPT Proje Ortaklığı GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ  Ostim Medikal Kümelenmesi Paydaşlığı  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ  Ostim Medikal Kümelenmesi Paydaşlığı  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlık ORTADOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ  ODTÜ-OSTİM Teknokent  OSTİM Savunma, Enerji ve Medikal Kümelenmeleri Paydaşlığı  İnovankara Proje Ortaklığı ve Paydaşlığı  BİOMATEN Proje Ortaklığı ve İşbirliği  SSM KOBİ Danışmanlık Merkezi Proje Ortaklığı  ODAGEM İşbirliği  MİGEP DPT projesi ortaklığı  Lazer Uygulamaları Mükemmeliyet Merkezi Proje ortaklığı İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ  Ekopark Mimari Tasarımı İşbirliği FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

TOBB-ETÜ  Sürekli Eğitim  Staj ve Proje Uygulamaları SABANCI ÜNİVERSİTESİ  MİLRES (Milli Rüzgar Enerji Santrali) TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERSİTESİ  Eğitim ve uygulama alanında işbirliği YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ BİLGE ÜNİVERSİTESİ TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ YENİ KURULAN VE KURULUŞTAN İTİBAREN İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLDUĞUMUZ ÜNİVERSİTELER POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI  Eğitim alanında işbirliği  Ortak Ar-Ge alanında işbirliği FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

FAALİYETLER VE YANSIMALARIYER ALDIĞIMIZ PLATFORMLAR

TEKNOLOJİ TRANSFERİ SANAL FABRİKA AR-GE DANIŞMANLIĞI MANUFUTURE-TR Geleceğin İmalat Teknolojileri Platformu MANUFUTURE-TR SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM Teknoloji ve Sistemleri SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM Teknoloji ve Sistemleri YENİLİKÇİ ÜRETİM YÖNTEMLERİ Milli İhtiyaçlar İçin Yerli Çözümler

Avrupa Birliği Öngörüsü Rapor: MANUFUTURE 2020, Report of the High-Level Group, European Commission, Kasım 2004 Önemli çıktılar:  Üretim sektörü Avrupa’nın refahı için temel taştır.  Hizmet sektörüne dayalı bir ekonomi uzun dönemde varlığını sürdüremeyecektir.  Avrupa üretim sanayisinin klasik ülke-işgücü-sermaye temellerinden bilgi-sermaye temellerine dönüşen bir evrim geçirmesi gerekmektedir.  Sonuç: Bilgiye dayalı üretim gereklidir.

İş ve İnşaat Makineleri alanında Çankaya Üniversitesi-Ostim işbirliğinde kurulmuştur. Sektörel Rekabet Analizi çalışması sonrası kurulan ilk kümedir.

Savunma ve Havacılık Sektörlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında yerli üretimin payını artırmak, Küme üyesi KOBİ’leri uluslar arası pazarda rekabet edebilir hale getirmek. hale getirmek.

Yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri sektörünün tüm taraflarını bir araya getirmek kaydıyla oluşturulacak bilgi odaklı işbirliği ağı sayesinde, sektördeki yerli üretimin payını arttırmak, küme üyesi firmalarımızı ulusal ve uluslar arası alanda rekabetçi hale getirmektir.

İlgili tüm kurumların ortak stratejiler doğrultusunda oluşturulmuş bir altyapı üzerinde, eşit temsil ve ortak akılla yönettiği kümelenme çalışmalarında hedef ortaklaşa rekabetle sektördeki pazar payını arttırmaktır.

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesinin Hedefi ; Küme üyesi firmalar tarafından, tasarımından üretimine kadar her şeyi ile yerli raylı ulaşım sistemlerini üretebilmek ve oluşturulan yerli markayı kalıcı bir dünya markası haline getirmektir.

Ankara kauçuk sektörünün rekabetçi değer zincirini ve yenilikçi potansiyelini ortaya koyarak taraflar arasında iletişim, iş ve güç birliğini arttırmak, ortaklaşa rekabetle yerli üretimin katma değerini ve sektördeki ulusal ve uluslararası Pazar payını yükselterek bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunmak. bulunmak.

AKİP FAALİYETLER VE YANSIMALARIYER ALDIĞIMIZ PLATFORMLAR

. Firmalarımızın AR-GE, ÜR-GE ve inovasyon yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik altyapı ve destek hizmetleri sunmaktadır. AR-GE EKOSİSTEMİ SANAYİNİN HİZMETİNDE

metrekarelik alanda 275 Milyon TL yatırım Ar-Ge firmaları ve yüzlerce çalışanıyla yenilenebilir enerji ve çevre teknolojilerine yön verecek bir teknoloji geliştirme bölgesi. Yenilenebilir enerji ve çevre alanında çalışan araştırmacılar, firmalar ve yatırımcılar için bölgesel ve ulusal seviyede bir referans merkezi metrekarelik alanda 275 Milyon TL yatırım Ar-Ge firmaları ve yüzlerce çalışanıyla yenilenebilir enerji ve çevre teknolojilerine yön verecek bir teknoloji geliştirme bölgesi. Yenilenebilir enerji ve çevre alanında çalışan araştırmacılar, firmalar ve yatırımcılar için bölgesel ve ulusal seviyede bir referans merkezi. TÜRKİYE’NİN İLK TEMATİK TEKNOPARKI