TÜBİTAK. TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Advertisements

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı Yrd.Doç.Dr.Mustafa AKSOY
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
TÜRK Eğitim Sistemi.
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
Strateji Geliştirme Başkanlığı
11 11 Mayıs 2012 YATIRIM ORTAMINI İYİLEŞTİRME KOORDİNASYON KURULU (YOİKK) ÇALIŞMALARI.
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
2 dakikada hep beraber tus birikimi yapalım
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI
ZAMANI ÖĞRENELİM.
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI. 2 M. Tugay ÖZKAN İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Erdoğan BÜYÜKERSOY Şube Müdürü Lütfü YILDIRIM Şube Müdürü İzzet.
İL YATIRIM PROGRAMI HAZIRLIK VE İZLEME SÜRECİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TAHKİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ARAŞTIRMALARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
BİRİNCİ BÖLÜM Sağlıkta Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Hastalık ve Erken Ölümleri Önleme Açısından Toplum Sağlığı Merkezleri
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
A-MEB’NA BAĞLI KURULUŞLAR 1.MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ 2.YÜKSEKÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU 3.FİLM,RADYO,TELEVİZYONLA EĞİTİM MERKEZİ.
TÜRKİYE BİLİMSEL TEKNİK ARASTIRMA KURUMU (TUBİTAK)
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
MERKEZİ BÜTÇELEME SÜRECİNDEKİ DENETİM (İÇ DENETİM)
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
2017 OCAK-NİSAN AYLARI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
2010 Aylık Takvim Bu şablonu, duvar takvimi olarak kullanmak için yazdırabilir veya kendi sununuza eklemek için herhangi bir ayın sayfasını kopyalayabilirsiniz.
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
AKADEMİDE ETİK DERNEĞİ
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü 2017 Yılı Faaliyet Raporu.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
2019 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

TÜBİTAK

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU(TÜBİTAK) Üniversite, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarınca yürütülen ar-ge faaliyetlerine destek vermek ve teşvik etmek amacıyla kurulmuş bir kuruluşumuzdur.

TARİHÇE TÜBİTAK, Türkiye'nin dönemine geçişiyle birlikte, tarih ve sayılı Resmi Gazete'de genç bilim adamlarını desteklemek iken bugün bünyesinde barındırdığı onlarca birimle birlikte, tarım politikalarının yönlendirilmesinden, Ar-ge projelerinin desteklenmesine kadar farklı alanları kapsayan bir misyona sahiptir.TürkiyeResmi GazeteAr-ge

 Bu kuruluşun eğitimci, sanayici ve yatırımcı için ar-ge yardım uygulaması 1995 yılında kurulan TÜBİTAK-teknoloji izleme ve destekleme Başkanlığı ile Dış ticaret Müsteşarlığı işbirliği ile yürütülen ; Yeni bir ürün geliştirme veya üretimle ilgili bir teknik geliştirme amacıyla planlanan projelerde, ar-ge yardımı’na başvuru yapabilmektedir.

Desteklemeye değer görülen projelerin ar-ge giderlerinin % 60’a kadarlık kısmını hibe şeklinde karşılamaktadır. Ayrıca sanayicilerin ve eğitimcilerin hizmet olarak da Enstitü ve Labaratuar hizmetleri vermektedir.

POLİTİKA Kurum, Türkiye'de müspet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak amacı gütmektedir.

GÖREV YAPMIŞ BAŞKANLAR Prof. Dr. Nimet Özdaş (1 Mart Temmuz 1966)Nimet Özdaş Prof. Dr. Mustafa Uluöz (5 Eylül Kasım 1967)Mustafa Uluöz Prof. Dr. Mecit Çağatay (12 Kasım Mart 1968)Mecit Çağatay Prof. Dr. Halim Doğrusöz (18 Mart Şubat 1969)Halim Doğrusöz Prof. Dr. Kazım Ergin (20 Mart Kasım 1969)Kazım Ergin Prof. Dr. Mecit Çağatay (vekil) (1 Kasım Ağustos 1970)Mecit Çağatay Prof. Dr. Muharrem Miraboğlu (3 Ağustos Temmuz 1974)Muharrem Miraboğlu Prof. Dr. İ. Akif Kansu (vekil) (28 Temmuz Ekim 1975)İ. Akif Kansu Prof. Dr. Sadık Kakaç (vekil) (31 Ekim Şubat 1976)Sadık Kakaç Prof. Dr. Naci Bor (vekil) (23 Şubat Temmuz 1977)Naci Bor Prof. Dr. Tevfik Karabağ (7 Temmuz Kasım 1983)Tevfik Karabağ Prof. Dr. Nejat İnce (17 Kasım Nisan 1986)Nejat İnce Prof. Dr. Aral Olcay (vekil) (2 Nisan Şubat 1987)Aral Olcay Prof. Dr. Sümer Şahin (20 Şubat Ocak 1988)Sümer Şahin

Kurum ve Yönetim Kurulu Başkanları ( )  11 Kasım 1987 tarihinde yürürlüğe giren 294 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bilim Kurulu kaldırıldı ve "Yönetim Kurulu" oluşturuldu. Yönetim Kurulu, Başkan ve 8 üye olmak üzere toplam 9 kişiden oluşmaktadır. Kurum Başkanı aynı zamanda Yönetim Kurulu'nun da başkanıdır.  Prof. Dr. Mehmet Ergin (14 Ocak Kasım 1990)Mehmet Ergin  Prof. Dr. Kemal Gürüz (5 Kasım Kasım 1992)Kemal Gürüz  Prof. Dr. Tosun Terzioğlu (12 Kasım Şubat 1993 vekil, 10 Şubat Eylül 1993)Tosun Terzioğlu

Kurum ve Bilim Kurulu Başkanları ( ) Prof. Dr. Tosun Terzioğlu (13 Eylül Eylül 1997)Tosun Terzioğlu Prof. Dr. Dinçer Ülkü (13 Eylül Mayıs 1999)Dinçer Ülkü Doç. Dr. Güner Omay (vekil) (15 Mayıs Mayıs 1999)Güner Omay Prof. Dr. Namık Kemal Pak (31 Mayıs Mayıs 2003)Namık Kemal Pak Prof. Dr. Nüket Yetiş (11 Ocak Ağustos 2008 vekil, 20 Ağustos Ağustos 2011)Nüket Yetiş Prof. Dr. Yücel Altunbaşak (29 Ağustos Nisan 2015 [3] )Yücel Altunbaşak [3] Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin (12 Haziran 2015 [1]Ahmet Arif Ergin [1]

BİRİMLER Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)Araştırma Destek Programları Başkanlığı Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı Kurumsal İletişim Müdürlüğü (KUİM) İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı (İKB) İdari Hizmetler Daire Başkanlığı (İHB) Mali Hizmetler Daire Başkanlığı (MAB) Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkanlığı (TEYDEB-NGYKC)

VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 1965 yılında kurulan milli prodüktüve merkezi (mpm),2011 yılından itibaren bilim,sanayi,teknoloji bakanına bağlı genel müdürlülük olarak faaliyetlerini yürütmektedir.  Milli prodüktivite,merkezi 17 Nisan 1965 tarihinde yürürlüğe giren 580 sayılı yasa ile kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliği haiz bütün işlemlerinde özel hukuk hükümlerini tabii bir yapıda kurulmuştur.

 Bu kuruluşun çalışmaları yatırım,eğitim,kamu ve özel kesime ait iş yerleri ve benzeri kurul ve kuruluşlarımız için yapmış olduğu hizmetler şunlardır;  Kamusal ve özel kesimdeki müessese ve iş yerlerinde verimi artıracak,israfı önleyecek yöntemleri tespit etmek;bunların uygulama olanaklarını araştırmak ve öneride bulunmak,  Verimlilik ile ilgili teknik yardımları sağlmak gerekli eğitim ve danışmanlık yapmak,  Verimlilik ile ilgili dernekler kurulmasını teşvik etmek bu derneklerle temas ve iş birlii sağlamak.

TÜBİTAK-VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HARUN ALAKA AHMET KAPLAN KALİTE GÜVENCESİ VE KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ