2012-2013 Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
LLP/Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketlilik Programı
Advertisements

ERASMUS OFİSİ.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi 27 Haziran ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ.
1 MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI PERSONEL HAREKETLİLİĞİ ORYANTASYON TOPLANTISI DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEHMET AKİF ERSOY.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Nedir?. Genel Şartlar 1. Ders verme hareketliliği gerçekleştirilecek iki ülkeden en az birinin AB üye ülkesi olması gerekir. 2. Ders verme hareketliliğinden.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
LLP/ERASMUS HAREKETLİLİK FAALİYETLERİ
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus AB Yüksek Öğretim Programı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Ceyda Taşkıran 15 Ekim EKİM 2008 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLANTISI.
T.C. BOZOK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI OFİS BAŞKANLIĞI
Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu
LLP / Erasmus Bilgi Paylaşım Toplantısı Meslek Yüksek Okulu Yrd.Doç.Dr. Çetin GENÇER AB Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Kurumsal Koordinatörü.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
Şubat Aşama: İletişim -Bölüm Erasmus Temsilcisi ve Staj Danışmanı: Erasmus sürecinde akademik danışmanınızdır. -AB Ofisi Erasmus Koordinatörü:
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
YAPILMASI GEREKENLER Gideceğiniz üniversitenin internet sitesini ayrıntılı olarak inceleyin. Bölümünüz ders programıyla örtüşen dersler ve bu derslerin.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISI.
Hibe ve Performans. Üniversitelerin Hibe Miktarları Merkez Hibe Tahsisatını Nasıl Yapar : Merkez üniversitelerin talep ve performanslarına dayanarak toplam.
KA1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ 22 EYLÜL 2011 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler.
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI. Mevlana Değişim Programı, Türkiye’de yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim.
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI FARABİ GİDEN - GELEN ÖĞRENCİ VE ANLAŞMA SORUMLUSU BİL. İŞL. GÖKHAN ÖZDEMİR.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ DIŞİLİŞKİLER OFİSİ. Erasmus Programı Neler Kazandırır? Öğrencilere Kazandırdıkları Yurtdışı deneyimi Çok kültürlü ortamda ders işleme.
Programa Dahil Ülkeler Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine (AB) üye olmayıp Avrupa Ekonomik Alanı üyesi İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre.
Erasmus+ Toplantısı. İŞTE BAŞLIYORUZ …
ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ TOPLANTISI Genel Bilgilendirme
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Erasmus + KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği
 Uluslararası İlişkiler Koordinatörü: Doç.Dr. Ülkü Özbey  Uluslararası İlişkiler Koordinatör.
Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü Gülsüm MEZGEL YARTAŞ 31/03/ Bahar Dönemi Erasmus+ Personel Hareketliliği Sunumu.
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI ARASINDA
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
Dış İlişkiler Ofisi 12 Şubat 2016
Erasmus+ Değişim Programı 2018 Projesi Öğrenci Tanıtımı Mart 2019
Sunum transkripti:

Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi

22 Sunum Akışı Ders Verme Hareketliliği Nedir? Hareketlilik Verileri Eğitim Verme Hareketliliği Nedir? Hareketlilik Verileri Personel Hareketliliği Takvimi Değerlendirme Komisyonu

33 Erasmus Personel Hareketliliği faaliyeti kendi içerisinde 2 alt faaliyete ayrılmaktadır. Ders Verme Eğitim Alma Hareketliği

44 Ders Verme Hareketliği Nedir?

55 Ders Verme Hareketliliği Yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik personelin EÜB (Erasmus Üniversite Beyannamesi) sahibi yükseköğretim kurumlarında 1 akademik yıl içerisinde en az 5 saat olmak şartıyla 6 hafta ders vermesine imkan sağlayan faaliyet alanıdır.

66 Ders Verme Hareketliliğinin Hedefleri Eğitim konusunda uzmanlık ve deneyim değişimini teşvik etmek. Yükseköğretim kurumlarını sundukları derslerin çeşit ve içeriğini genişletme ve zenginleştirme konusunda teşvik etmek

7 Kimler Faydalanabilir Üniversitemizde tam veya yarı zamanlı olarak istihdam edilen personel(kadro şartı yoktur.)Üniversitemizde tam veya yarı zamanlı olarak istihdam edilen personel(kadro şartı yoktur.) Resmi olarak ders verme yükümlülüğüne sahip tüm öğretim elemanları faydalanabilir.Resmi olarak ders verme yükümlülüğüne sahip tüm öğretim elemanları faydalanabilir.

8 Nerelerde Ders Verilebilir? Üniversiteden Üniversiteye Üniversitede ders vermek için ikili anlaşma yapılması gerekmektedir.

9 Dip not BU HAREKETLİLİĞİ SADECE AB ÜYESİ ÜLKELERLE GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUZ.

10 Misafir olarak gidilen kurumda en az 5 saat ders vermek gerekmektedir. Öğretim programında ve/veya katılım sertifikasında yararlanıcının en az 5 saat ders verdiği açıkça görünmediği durumlarda faaliyet geçersiz kabul edilir. Yararlanıcıya hibe ödemesi yapılmaz.

Geçerlilik Süresi Süre : 30 Eylül 2013 sonuna kadar hareketliliğin tamamlanmış olması gerekiyor. Bu süre bitimine kadar sizin ve anlaştığınız kurum için en uygun olan 1 haftalık süre.

12 Hibelendirilmeye Hak Kazanan Personel Hareketlilikten Önce Davet Mektubu Öğretim programı Sözleşme Görevlendirme Yazısı Bilgi Formu Uçak Bileti ve Faturası Hareketlilikten Sonra Katılım Sertifikası Biniş Kartı Rapor

13 Erasmus Hibesi Haftalık Harcırah ilk taksit: Gitmeden Önce (%80) Döndükten sonra (%20) Seyahat Masrafları Ekonomik Seçeneklerin kullanılması koşulu ile 400 Avro’ya kadar olan bilet ücretlerinin tamamı; 400 Avro’yu aşan miktarlarda ise %50 sinin karşılanması.)

14 Erasmus Hibesi Ders verme hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğinde olup; yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.

15 Ders Verme Hareketlik Verileri

Ders Verme Hareketliliği Fakültelere Göre Giden Akademik Personel Sayıları

Ders Verme Hareketliliği Fakültelere Göre Giden Akademik Personel Sayıları

Ders Verme Hareketliliği Fakültelere Göre Giden Akademik Personel Sayıları

Ders Verme Hareketliliği 19

Ders Verme Hareketliliği

Ders Verme Hareketliliği

22 Eğitim Alma Hareketliği Nedir ?

23 Programın Temeli İdari ve akademik personellerin EÜB (Erasmus Üniversite Beyannamesi)sahibi üniversitelerde veya işletmelerde belli süre zarfında ve belli bir iş planı kapsamında eğitim alma faaliyetidir. Süre: en az : 1 hafta en fazla: 6 hafta Yararlanıcılar: İdari Personel Akademik Personel (Okutman,Uzman, Arş.Gör ve Öğretim Üyeleri) Gerçekleşme Şekilleri: EÜB sahibi bir yükseköğretim kurumunda veya Avrupa Birliği üyesi bir ülkedeki işletmede

24 Dip not BU HAREKETLİLİĞİ SADECE AB’YE TAM ÜYE ÜLKELERLE GERÇEKLEŞTİREBİLİYORUZ.

25 Nerelerden Eğitim Alabiliriz? Üniversiteden Üniversiteye Üniversiteden İşletmeye İşletme Büyüklüğü, yasal statüsü ve faaliyet gösterdiği ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her türlü kurum /kuruluş ile sosyal ekonomi dahil her türlü ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.

Geçerlilik Süresi Süre : 30 Eylül 2013 sonuna kadar hareketliliğin tamamlanmış olması gerekiyor. Bu süre bitimine kadar sizin ve anlaştığınız kurum için en uygun olan 1 haftalık süre.

27 Başvuru Süreci Başvurudan Önce Uygun bir kurumun veya işletmenin belirlenmesi İkili anlaşmanın yapılması (üniversite ise) Karşı kurumdan davet mektubu alınması (karşı kurumdan kabul edildiğinizi gösteren bir e- posta da olabilir) İş Planının hazırlanması Başvuru Sırasında Davet mektubu ve İş planının birime teslim edilmesi

28 Dip not Üniversite ile İşletme arasında gerçekleştirilecek Hareketlilik için anlaşma yapılmasına gerek yoktur.

29 Hibelendirilmeye Hak Kazanan Personel Hareketlilikten Önce Davet Mektubu İş planı Sözleşme Görevlendirme Yazısı Bilgi Formu Uçak Bileti ve Faturası Hareketlilikten Sonra Katılım Sertifikası Biniş Kartı Rapor

30 Erasmus Hibesi Haftalık Harcırah ilk taksit: Gitmeden Önce (%80) Döndükten sonra (%20) Seyahat Masrafları Ekonomik Seçeneklerin kullanılması koşulu ile 400 Avro’ya kadar olan bilet ücretlerinin tamamı; 400 Avro’yu aşan miktarlarda ise %50 sinin karşılanması.)

Hibeleri ÜlkelerGünlük hibe miktarı (€) ÜlkelerGünlük hibe miktarı (€) ÜlkelerGünlük hibe miktarı (€) Avusturya126Almanya112Slovak Cum. 98 Belçika119Danimarka161İsveç147 Bulgaristan77Estonya91Slovenya112 G.K.RK.105İspanya119Portekiz105 Çek Cum.105Finlandiya147Romanya84 Fransa140İngiltere161Hollanda126 Yunanistan112Macaristan98Polonya91 İrlanda133İtalya133Letonya91 Litvanya91 Lüksemburg 119Malta98 31

32 Erasmus Hibesi Eğitim alma hareketliliğinden faydalanan personele verilen hibe katkı niteliğinde olup; yurtdışında geçirilen döneme ilişkin masrafların tamamını karşılamaya yönelik değildir.

33 Eğitim Alma Hareketlik Verileri

Eğitim Alma Hareketliliği Giden Akademik / İdari Personel Sayıları

Eğitim Alma Hareketliliği Giden Akademik / İdari Personel Sayıları

Eğitim Alma Hareketliliği Fakültelere Göre Giden Akademik / İdari Personel Sayıları

Eğitim Hareketliliği

Eğitim Hareketliliği

Eğitim Hareketliliği

40 Personel Hareketliliği Takvimi 1. Tanıtım 2. Başvuru Çağrısı a. Web Sayfasındab. Üst Yazıyla birimlere 3. Başvuru Süreci Son Tarih: 9 Kasım 2012 Birimlerden Dış İlişkiler Ofisine evrakların geliş tarihi 4. Değerlendirme Erasmus Komisyonu tarafından 5. Sonuçların İlanı a. Web Sayfasında 6. Hareketlilik Faaliyetinin Planlanması ve Gerçekleştirilmesi (Zamanlama ve Teknik Destek- Dış İlişkiler Ofisi)

41 Değerlendirme Komisyonu Erasmus Yönergemizde belirtilen Erasmus Komisyonu tarafından yapılır. Erasmus Komisyonu: İlgili Fakülte / Yüksekokul Erasmus Koordinatörü, Enstitü, Erasmus Kurum Koordinatörü, yetkili Rektör yardımcısı ve Dış İlişkiler Ofisi personelinden oluşur.

42 Değerlendirme Komisyonu Amacımız Erasmus Uygulama El Kitabında belirtilen kurallar ve başvuran personel arasından, Erasmus Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek personel seçiminin tarafsız bir şekilde şeffaflık ve adaletin gözetilmesiyle sağlamaktır.

43 Değerlendirme öncelikleri Daha önce ders verme hareketliliğinden faydalanmamış öğretim elemanına, Daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerine dahil olmayan bölüm ya da birimlere, Daha önce ders verme hareketliliği faaliyetlerinde yer almayan ülke veya yükseköğretim kurumlarında yapılacak faaliyetlere verilecektir.

44 Teşekkürler Dış İlişkiler Ofisi Okutman Sevgi BAYKALDI Telefon: