PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM. BU BİR PROJE MİDİR ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Proje Döngüsü ve Proje Yönetimi
Advertisements

Proje BaşlaNGICI Doç.Dr. Şirin Karadeniz.
Stratejik yönetim işletmenin dış çevresini (rakipler, pazar-piyasa, ürünler, müşteriler, aracılar, tedarikçiler) analiz eder. İşletmenin geleceği ile.
Component’e Dayalı Yazılım Mühendisliğinde Çözümleme Süreci “Component-Based Software Engineering Analysis” Yusuf Altunel İstanbul Kültür Üniversitesi,
PROJE GELİŞTİRME VE PROJE YÖNETİMİ Proje Geliştirme
Mentor Mentee İlişkisi
PROGRAM – PROJE YÖNETİMİ YÖNETİŞİM
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
Kurum misyon ve vizyonunu, net bir biçimde paydaşlara odaklanmış bir strateji ve bunu destekleyen uygun politikalar, planlar, amaçlar, hedefler ve süreçler.
MALİYET MUHASEBESİ Genel Açıklamalar
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
Proje Fişi Hazırlama Eğitimi
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 3 DEA’lerin İncelenmesi Problem Tanımı ve Amaçlar.
Projenin Adı: Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi Konusunda Fakındalığın Geliştirilmesi Proje Ortaklarımız: 1- Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi 2- Adana.
İŞ PLANI İŞ PLANI NEDİR? İşin kurulacağı güne kadar hazırlanan kapsamın ortaya çıkarılması için bir çok aktivite sıralı ve önceden belirlenen niteliklerde.
Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (MÇY)
Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi Proje Döngüsü Yönetimi
İç Kontrol Nedir? İdarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin; - etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
Öğretim Tasarımı
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
TÜKET İ C İ DAVRANIŞI TÜKET İ C İ SATIN ALMA SÜREC İ.
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME
BÖLÜM 8 BAŞABAŞ VE KALDIRAÇ ANALİZİ
İÇ KONTROL UYUM EYLEM PLANI VE YOL HARİTASI. İÇ KONTROL İç kontrol genel olarak idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak;
HASTANELERİMİZDE AKILCI STOK YÖNETİMİ
PROGRAM GELİŞTİRME ve PROGRAM GELİŞTİRME SÜRECİ
Bölüm 7 Motivasyon.
EĞİTİMDE HEDEFLERİN BELİRLENMESİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI KAMU İDARELERİ İÇİN STRATEJİK PLANLAMA KILAVUZU GELECEĞE YÖNELİM 2 1 Mehmet ÇİÇEK Millî Eğitim Uzman Yardımcısı.
Performans Programları/ Eylem Planları
EĞİTİMDE HEDEFLERİN BELİRLENMESİ
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
BÖLÜM 1 Hemşirelik Süreci, Fiziksel Tanılama, Sık Kullanılan Laboratuvar ve Tanı Testleri
SAĞLIK VE HALK SAĞLIĞINA GİRİŞ
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
(Proje Yönetimi ve Danışmanlık Metodları)
Proje Yönetim Döngüsü: -Aşamaları -Rol ve Sorumluluklar
STRATEJİK DAVALAMA -Çocuk Haklarının Ana Akımlaştırılması için Nasıl Kullanılır- AVUKAT HİLAL ÇELİK ÇAÇav – Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Projenin Kontrolü Rogier Tesson Thijs Leijen. Projenin değerlendirilmesine ilişkin kriterler Yatırım kararları, iş planları temel alınarak, mantıklı gerekçelere.
MANTIKSAL ÇERÇEVE MATRİSİNİN HAZIRLANMASI
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
MyORTAK Satış Ortaklığı Eğitimi Daha fazla detay için tıkla : “ internetten para kazanma “internetten para kazanma Daha fazla detay için tıkla : “ internetten.
SAĞLIK YÖNETİMİ TOPLULUĞU Yönetim, en geniş anlamda ortak bir amacı gerçekleştirmek için işbirliği içinde çaba gösteren birey ya da grupların.
YONT 409 PROJE YÖNETİMİ.
GENEL İŞLETME İŞLETMENİN AMAÇLARI
SINIF YÖNETİMİ İlköğretim Müfettişi Durdu Mehmet BAYRAKTAR.
KAMU KURUMLARINDA SÜREÇ YÖNETİMİ ve
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
YÖNETİM FONKSİYONLARI
Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Şirket Adı İş planı sunusu.
MALZEME MALİYETLERİ Prof.Dr. A. Vecdi CAN.
İNCELENECEK İŞLEMLERİN SEÇİLMESİ VE ÖRNEKLEME
İŞİTME YETERSİZLİĞİNE SAHİP ÇOCUKLAR
Meslek Yüksekokulu, 25 kasım 2010
Eylem planlarının geliştirilmesi
DENETİM YAKLAŞIMININ BELİRLENMESİ
Planlama.
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
Prof Dr Remzi ALTUNIŞIK
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
HAZIRLAYAN VE SUNAN HALE ALTAY: SEDEF ERMİŞ: LEYLA KAYA:
Sunum transkripti:

PROJE NEDİR ? Mehmet ŞAHİN ÇORUM

BU BİR PROJE MİDİR ?

Veya bu?

Ya da bu?

Projenin Tarihçesi Proje ve projeye dayalı yönetim yeni bir kavram mıdır? Proje ile günlük etkinlikler arasında bir fark var mıdır?

Proje nedir? Zaman: Hedef: Yenilik: Karmaşa: Risk: Her proje belirli bir zamanda gerçekleşir. Her projenin bir veya daha fazla özel hedefi vardır. Her proje yeni ve daha önce yapılmam ış görevler içerir. Her proje çeşitli tekil görevlerden oluşur. Her projenin kısmen veya tamamen başarısız olma riski vardır.

Proje ; bireysel ya da grup olarak, belli bir amacı sınırlı bir süre içerisinde gerçekleştirmek üzere, bu amaca ulaşmak için kimlerle, ne zaman, nasıl, hangi etkinliklerde bulunulacağının, maliyet ve gelirlerin ne kadar olacağının açık, net ve ölçülebilir bir şekilde tanımlanıp planlandığı faaliyetler serisi olarak tanımlamak mümkündür.

Kaynaklar İnsan Kaynakları Malzeme Kaynakları Parasal Kaynaklar

Proje fikrinin belirlenmesi Proje fikrinin analiz edilmesi, ilgi sahipleriyle toplantılar Projenin planlanması Projeye kaynak bulunması Projenin uygulanması Projenin izlenmesi ve değerlendirilmesi Proje Döngüsü

Proje hedefi SMART SMART (measurable) ölçülebilir (achievable) ulaşılabilir (realistic) gerçekçi (time related) zaman belirten (spesific) özgün