Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Konu: Windows Sistem Araçları
Advertisements

ŞAHİN AKDAĞ.
WINDOWS İŞLETİM SİSTEMİ
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
WİNDOWS XP İŞLETİM SİSTEMİ
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
İŞLETİM SİSTEMİ.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
Windows 8.
WINDOWS ÖZET Klasöre girmek için veya dosya çalıştırmak için;
İşletim Sistemi Temel Bilgiler
KURSUN HEDEFİ TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMINI KAVRAMAK VE BİLGİSAYARI GÜNLÜK HAYATIMIZA YERLEŞTİRMEK.
Resim Düzenleme İşlemleri
E-posta Sistemi Outlook Ayarları
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
WINDOWS GİRİŞ. Windows Hemen İşe Koyulun Bir çok yöntemin kolay ve açık olduğunu ve windows’un daha karmaşık işleri kolayca yapabilmenizi sağlayan otomatik.
Windows XP.
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Temel Bilgi Teknolojileri
WİNDOWS XP GRUP İLKESİ.
Ünite 2 İşletim Sistemleri ve Bilgisayar Kullanımı - I
BİLGİSAYARI AÇMA - KAPATMA
WINDOWS TEMEL İŞLEMLER
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Klavye Dilini Değiştirmek Disket, CD-ROM gibi saklama birimlerini biçimlendirme Disketleri kullanılabilir yani veri depolamaya hazır hale getirmek için.
HAZIRLAYANLAR Baran EKSİK Hayrettin GÜNGÖZ Konu: Windows 7 Altında Disk Yönetimi.
İÇİNDEKİLER-1 Başlangıç Bilgisayarı düzgün Şekilde Çalıştırma
İŞLETİM SİSTEMİ WİNDOWS AYARLAMA Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dsi Baraj Orta Okulu.
Başlat menüsü ve öğeleri
DENETİM MASASI Windows XP - 7.
Dosya Yönetimi 118.
Windows 3-B Çevirme'yi kullanma.:Windows 3-B Çevirme, aralarında hızlı bir şekilde dönmenizi sağlamak için pencerelerinizi üç.
İşletim Sistemleri Öğr. Grv. Ömer KAÇMAZ.
DENETİM MASASI   Kendimize ait olan bir bilgisayarın özelliklerini görmek ve çeşitli ayarlamalar yapmak için DENETİM MASASI kullanılır.
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
Microsoft EXCEL (1).
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi Bilgisayar Dersi Ayşenur Buyruk
DENETİM MASASI.
WİNDOWS-7 KİŞİLEŞTİR MENÜSÜ
BİLGİSAYAR TERİMLERİ.
Temel Bilgisayar Okur-Yazarlığı
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
İŞLETİM SİSTEMLERİ – I : WINDOWS XP
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
Microsoft EXCEL (1).
Tablet aktivasyonu yardım sayfası
1-Aktivasyon yapılabilmesi için, kablosuz ağ olmalıdır.
FATİH Projesi Hazırlayıcı BT Eğitimi Kursu
Temel Bilgisayar Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojilerinin Kullanımı Öğr.Gör. Abdullah ŞENER.
FATİH Projesi Hazırlayıcı BT Eğitimi Kursu
Yazılım Kululum ve Yönetimi
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -3: İŞLETİM SİSTEMİNİN KULLANILMASI.
KURTKÖY TİCARET MESLEK LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
Yazılım Kurulumu ve Yönetimi Ders VI
::: Soru Numarası Seçin :::
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
WINDOWS 8.1.
GÖREV YÖNETİCİSİ Görev Yöneticisi Görev Yöneticisi - İşlemler
AĞ Bilgisayar Adını ve Çalışma Grubunu Öğrenme Ağ Kurulumu
Sunum transkripti:

Bilişim Teknolojileri 5.ve 6. Sınıflar için ders notu

Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma-Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım

Bilgisayarı Açma Güç düğmesi Reset

Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak Güç düğmesine basılır ve bilgisayarın açılması beklenir. Bilgisayarınızda Windows İşletim Sistemlerinden biri kurulu ise, işletim sistemine ait masa üstü ekrana gelir.

Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak Bilgisayarın düzgün birşekilde kapatılması için aşağıdaki işlemlerin sırasıyla yapılması gerekir. Başlat menüsü açılır Kapat butonuna tıklanır.

Bilgisayarı düzgün bir şekilde kapatmak Bilgisayarı kapatırken şu yolları mecbur kalmadıkça kullanmayız. 1- açma-kapama düğmesine basarak 2- kasanın arkasındaki güç kaynağını kapatarak 3-elektrik fişini çekerek

Yanıt vermeyen programın kapatılması Bilgisayarımızda zaman zaman bazı programlar yanıtvermeyen bir duruma gelebilir. Bir programın penceresi pasif hale geldi ise Fare klavye işlemiyorsa Başlık çubuğunda “yanıt vermiyor” yazıyorsa Program kilitlenmiştir. NE YAPMALIYIM?

Yanıt vermeyen programın kapatılması Klavyeden ctrl+alt+delete tuşlarına aynı anda basılır. Karşımıza mavi bir ekran gelecektir (xp kullanıyorsanız doğrudan görev yöneticisi açılır) Bu ekrandan “görev yöneticisini başlat” seçilir, Aşağıdaki pencere açılacaktır.

Yanıt vermeyen programın kapatılması

Yanıt vermeyen programın kapatılması Bu pencereden yanıtvermeyen program seçilir, Görevi sonlandır butonuna basılır. Aşağıdaki gibi bir soru karşımıza çıkabilir Şimdi sonlandıra tıkla

Masaüstü Ekranı masaüstü Masaüstü simgeleri Tarih saat Görev çubuğu Hızlı Başlat Başlat menüsü

Masaüstü Ekranı Bilgisayar açıldığında ekrana gelen masaüstünde; çeşitli simgeler, Başlat menüsü düğmesi Görev Çubuğu yer alır. Masaüstü, Windows 7 işletim sisteminin ana sayfası olarak kabul edilir. Kullanıcı burada yer alan simgeler ve menüler yardımıyla yüklü bulunan bütün programlara ulaşabilir. Masaüstünde yer alan ekran elemanlarının işlevlerini sırayla işleyeceğiz.

Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi Bu simgeden bilgisayarımızda bulunan sürücü ve klasörleri kullanabiliriz.

Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi Bu simgeden bilgisayarımızda bulunan sürücü ve klasörleri kullanabiliriz. Tıkladığımızda yandaki gibi bir pencere açılır. Bu pencereyi kısaca inceleyelim…

Masaüstü Ekranı bilgisayar Sabit diskimize ait sürücüler C sürücüsü: İşletim sistemi ve kurulan bütün programların dosya ve bilgilerinin tutulduğu yerel disktir. D sürücüsü Sabit diskimizde oluşturulmuş olan yerel bir disk alanıdır, depolama işlemlerinde kullanılabilir.

Masaüstü Ekranı bilgisayar Herhangi bir sürücüyü seçip fare ile sağ tıkladığımızda yandaki menü açılacaktır. Bu menü aracılığı iye yapılacak bazı işlemleri kısaca inceleyelim.

Masaüstü Ekranı bilgisayar Sürücüyü aynı ekranda açar Sürücüyü farklı bir pencerede açar Sürücünün içeriğini ağ üzerinden paylaşmayı sağlar Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı ile sürücüyü tarar. Seçilen sürücüyü biçimlendirir. !!!! Sürücünün içeriği tamamıyla silinir. Dikkatli olunmalıdır. Sürücünün içeriğini tamamen kopyalamak için kullanılır.

Masaüstü Ekranı bilgisayar Masaüstüne sürücüye ait bir kısayol ekler. Sürücüyü yeniden adlandırır. (parantez içerisindeki kısım hariç) Sürücü özelliklerini görebileceğimiz pencereyi açar.

Masaüstü Ekranı Bilgisayar simgesi Bu pencereye aynı zamanda “windows gezgini” denir

Masaüstü Ekranı masaüstü Masaüstünde sağtuş menüsü Masaüstü simgelerinin boyut ayarları Masaüstünde sağtuş menüsü masaüstü Simgelerin yerleşim ayarları