Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :"— Sunum transkripti:

1

2

3 Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :

4 Yaşadığımız dönem, maddi bakımdan, dünya üzerindeki birçok insanın en iyi zamanları olsa da, eğer insan davranışı değişmezse, insanlığın, geniş çaplı bir yıkım silahına dönüşebilecek iklim değişiklikleri yaratıyor olduğunun sinyallerini de veriyor.

5 Dünyanın gelişmiş uluslarının vatandaşları bir asır önce hayal edilemeyecek teknolojik yeniliklerin konforunun ve rahatlığının tadını çıkarmaktadır.

6 Fakat bilim adamları küresel bir krizin eşiğinde olduğumuzu söylüyor. Nüfus patlaması ve tüketimin artması dünyanın taşıma kapasitesini aşmakta; bu da tümü birbirleriyle ilişkili olan küresel ısınma, kirlilik ve çevre tahribatı sorunlarına neden olmaktadır.

7 Artan nüfus ve tüketim, dünyanın taşıma kapasitesini aşsa da yeni teknolojiler ile birlikte tüketim azaltılarak sürdürülebilir yaşam sağlanabilir.

8

9

10 İnsanlık teknolojik etkinliği artırarak sürdürülebilir geleceğe hazırlanabilir. Son 40 yıl içinde hızlı bir kültürel değişim yaşanmıştır ve küresel krize tepki olarak bu değişimin tekrardan gerçekleşebileceği umudu bulunmaktadır.

11 Sosyal psikoloji, maddiyatçılığı değiştirmekteki anlayışımıza nasıl bir katkı sağlayabilir? Para ve tüketim mutluluğu ne ölçüde satın alır? Maddiyat ve ekonomik büyüme neden devamlı olarak memnuiyet getirmiyor?

12 Uyum-düzeyi Olgusu Verilen teşvik seviyesine uyum sağlama eğilimi ve böylece, bu düzeyde meydana gelen değişikleri fark etmek ve tepki vermek.

13 Sosyal Karşılaştırma Kişinin yeteneklerini ve düşüncelerini diğerleriyle karşılaştırarak değerlendirmesi.

14 Sürdürülebilir ve tatmin edici bir gelecek inşa etmek için, bireysel olarak araştırabiliriz ve toplum olarak yakın ilişkileri, inanç temelli sosyal ağları, olumlu düşünme alışkanlıklarını ve ilgi çekici faaliyetleri destekleyebiliriz.

15 SON BİTTİ


"Eylem İçin Çevresel ÇağrıSürdürülebilir Yaşam Sağlama Maddiyatçılığın Ve Zenginliğin Sosyal Psikolojisi HANGİ ANA BAŞLIKLARI İŞLEYECEĞİZ :" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları