Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IF if (şart) { İşlemler… }

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IF if (şart) { İşlemler… }"— Sunum transkripti:

1 IF if (şart) { İşlemler… }
. IF if (şart) { İşlemler… } If yapısı parantez () içindeki şartın doğru olup olmadığını kontrol eder. Eğer şart doğruysa, if yapısının içindeki işlemler çalışır, eğer yanlışsa işlemler yok sayılır…

2

3 IF-ELSE if (şart) { İşlemler… } else
If-else yapısı , bir koşulun doğru olduğunda uygulanacak bir işlemler dizisi ve yanlışsa uygulanacak başka bir işlemler dizisi çalıştırılmak istendiğinde kullanılır…

4

5 IF,ELSE IF AND ELSE if (şart) { İşlemler… } else if(şart) else
if… else if … else if …… else statement yapısı , birden fazla koşula bağlı işlem dizileri çalıştırılacağında kullanılır.

6

7 Switch Case switch(değişken) { case değer1: İşlemler; break;
. case değerN: İşlemler; break; default: İşlemler; break; } Programımız bir sürü durum içerisinden sadece belli bir durumu seçmesi gerektiğinde switch case tipi karar verme yapılarına ihtiyaç duyarız. Eğer kullanıcı bir sürü alternatiften sadece birisini seçmesi gerekiyorsa if… else if … else if …… else yapısını da pekala kullanabilir. Fakat bu programı mantıksal açıdan çok karmaşık hale getirir. Bu tür sorunları switch case yapısı ile çözebiliriz.

8 In C programming, break; is used in terminating the loop immediately after it is encountered. The break statement is used with conditional if statement.


"IF if (şart) { İşlemler… }" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları