Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

eTwinning Projeleri Nedir?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "eTwinning Projeleri Nedir?"— Sunum transkripti:

1 eTwinning Projeleri Nedir?
Twinspace Nedir? eTwinning

2 Herhangi bir hibe ya da yurtdışı hareketliliği bulunmamaktadır.
NEDİR? eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin (ICT) kullanımı yoluyla Avrupa’da okul işbirliğini destekleyen Erasmus+ Programı içerisinde yer alan bir proje uygulamasıdır. Herhangi bir hibe ya da yurtdışı hareketliliği bulunmamaktadır. Okulların ortaklık kurmalarını ve herhangi bir alanda ortak projeler başlatmalarını kolaylaştırmak için destek, fikir ve araç sağlar.

3 eTwinning disiplinlerarası yaklaşımı benimsediği için her tür konuda proje yapılabilir.
Müzik Yabancı Dil Çevre Eğitimi Sosyal Bilgiler Resim Drama Fen Bilimleri Demokrasi Eğitimi

4 eTwinning Etiketi Nedir?
eTwinning Etiketi katılan okulların ülkelerindeki Ulusal Destek Servisleri tarafından onaylanan projelere verilir. eTwinning Etiketi projeleri onaylandığında proje ortaklarına otomatik olarak verilir.

5 Kalite Etiketi Nedir? Kalite Etiketi ulusal düzeyde verilir.
Kalite Etiketi almak istiyorsanız başvuru yapmanız gerekir. Başarılı bir proje yürüttüyseniz, siz de Kalite Etiketi almak için başvuruda bulunabilirsiniz.

6 2. Proje bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır.
UDS bir projeye Kalite Etiketi verme konusunda minimum 5 gerekliliğin yerine getirilmiş olması şartını aramaktadır: 1. Proje ortak hedeflere ve ortaklaşa yapılmış bir çalışma planına sahip olmalıdır. 2. Proje bitirilmiş ya da en son aşamasında olmalıdır. 3. Kalite Etiketine başvurmuş öğretmenin projeye önemli bir katkı sunmuş olması gerekir. 4. Ortaklar arasında etkili bir işbirliği yapılmış olmalıdır. 5. Proje sonuçlarının görünür olması gerekir.

7 Pedagojik Yenilikçilik ve Yaratıcılık Projenin Müfredata Entegrasyonu
Ulusal Kalite Etiketi Genel Kriterleri: Pedagojik Yenilikçilik ve Yaratıcılık Projenin Müfredata Entegrasyonu Ortak Okullar Arasında İşbirliği Teknoloji Kullanımı Sürdürülebilirlik ve Aktarılabilirlik Sonuçlar ve Faydaları

8 Detaylı bilgi için; Türkiye Ulusal Destek Servisi’nin sayfasını inceleyebilirsiniz.

9 İletişim Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Projeler Ekibi Camili mah. Resmi Daireler Kampüsü B Blok Adapazarı / SAKARYA Web : sakaryaarge.meb.gov.tr E-Posta: Tel : – 1219 – 1228 Çağatay ÖZKAN : Şafak ÇAM : Seher YUMRUTEPE :


"eTwinning Projeleri Nedir?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları