Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ
TWINSPACE PROJE GÜNLÜĞÜ FORUMLAR AVANTAJLARI ÖĞRETMENLER ODASI ÇALIŞTAYLAR BÜLTENLER

2 Nedir? etwinning Avrupa’daki okullara ait internet tabanlı topluluktur.

3 Kimler Katılabilir? Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların hepsi katılabilir (öğrencilerin yaş aralığı 3-19).

4 Neler Yapılabilir? Avrupadaki okullarla iletişim kurabilir,
Öğrenme etkinlikleri ile internet üzerinden uzaktan öğretim ile kendinizi geliştirebilir, Çevrimiçi projeler üretebilir ve diğer projelere ortak olabilir,

5 Neler Yapılabilir? Öğrencilerinizi projelere ekleyerek farklı ülke kültürlerini tanımalarını, bilişim araçlarını etkili bir şekilde kullanmalarını sağlayabilir, Farklı ülkelerdeki öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunabilir, Hareketlilik içeren okul öğrenme projeleri için ortak bulabilirsiniz.

6 Neler Yapılabilir? Sınıf içi ders uygulamalarda gerçek yaşam boyutu
getirerek öğrencilerin dikkatini çekebilirsiniz.

7 İlk Adım www.etwinning.net Web sayfasının dilini Türkçe yapınız…
Adresine girerek kayıt olarak bu toplulukta yer alabilirsiniz. Portala sadece öğretmenler ve yöneticiler kaydolabilirken, öğrencileri yalnızca projeler için projenin kendi twinspace alanını kullanarak kaydedebiliriz.

8 Web Sayfası Web Sayfasında 2 ana bölüm mevcuttur. Kişisel Masaüstü
Ana Portal Kişisel Masaüstü

9 Web Sayfası Ana Portal (HABERLER)
etwinning ile ilgili son haberler, duyurular etwinning ortamını kullanan öğretmenler, eğitim uzmanları, bilişim uzmanları ile röportajlar etwinning kullanan okullarla ilgili bilgiler verir. Öğretmenlerin deneyimlerini paylaştığı topluluk oluşturmayı amaçlar. Ayda bir çıkar. Rapor, kılavuz gibi etwinning bilgilerini arttırmaya yönelik yayınlardır. Etwinning ile ilgili basında yer almış haberler.

10 Web Sayfası Ana Portal (Esin Kaynağı)
etwinning projesi oluşturmak için bu hazır proje formatlarından yararlanabiliriz. etwinning projesine dahil edilebilecek aktivitelerdir. Projenizi daha yaratıcı ve ilgi çekici hale getirebilirsiniz. etwinning projelerinde uygulama örnekleri arasında yapmamızı sağlayan resim tabanı. etwinning projesi oluştururken kullanabileceğiniz konu başlıkları etwinning projelerine öğrenci katılımını nasıl sağlayabileceğimiz ile ilgili öneriler etwinning projelerine destek veren dost organizasyonlar. Öğretmenlerin ilgi duydukları, istedikleri konularda makaleler yazdıkları blog.

11 Web Sayfası Ana Portal (Mesleki Eğitim)
Avrupa düzeyinde çalıştaylar; etwinning ile ilgili kendini geliştirmek isteyenler içindir. Bunlar çevrimiçi değildir, davetiye gereklidir, UDS’ye başvurmak gerekir. Öğrenme etkinlikleri; öğretmenlerin katıldığı tamamen çevrimiçi ve yoğun etkinliklerdir. Başvuru yapmak gerekir. etwinning grupları; öğretmenlerin deneyimlerini, öğretme yöntemlerini vb. konular paylaştığı ve tartışmalar yaptığı ortamlardır. Yorum yazmak için "join" tuşuna basarak grup sahibinin onay vermesi gerekir. Comenius-Grundtving Hizmetiçi Eğitim Veritabanı; ulusal ajansın sayfasında ki duyuruları takip ederek yurt dışında düzenlenen hizmetiçi eğitimlere katılabilirsiniz.

12 Bu araçlar kişisel portalda anlatılacaktır.
Ana Portal (Araçlar) Web Sayfası Bu araçlar kişisel portalda anlatılacaktır.

13 Web Sayfası Ana Portal (Ödüller)
Avrupa düzeyinde ödüller; çeşitli kategorilere göre en iyi proje yapan ve ICT araçlarını en etkili kullanan okullar düzenlen törenlerde ödül alır. Bu ödüle başvurabilmek için projenin Avrupa düzeyinde kalite etiketi almış olması gerekiyor. Kalite Etiketleri; Bu ödüller projenin ulusal ve Avrupa düzeyinde belirli bir standartı yakaladığını gösterir. Bunun için masaüstünüzden – Etiketler bölümünden başvurabilirsiniz. Bununla ilgili değerlendirmeyi UDS yapar. Avrupa düzeyinde kalite etiketi; Bu ödül için başvuru gerekmez. Merkezi Destek Servisi tarafından ödüllendirilme yapılır. Bunun için proje ortaklarının ulusal kalite ödülü almış olması gerekir.

14 Web Sayfası Ana Portal (Yardım)
Yardım Masası; etwinning kullanımı ile ilgili teknik bilgilerin yer aldığı bölümdür. Sık Sorulan Sorular; etwinning kullanımı ile ilgili sıkça sorulan sorular ve yanıtları. Kılavuzlar; etwinning kullanımı ile ilgili bilgilerin yer aldığı .pdf formatında kılavuzlar. Bilgisayar ayarları; etwinning web sayfasını kullanabilmemiz için gerekli bilgisayar teknik altyapısı hakkında bilgiler verir.

15 Web Sayfası Masaüstü Kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız.
Bu bölümden kişisel sayfamıza gideriz.

16 Web Sayfası Masaüstü Ana portala dönmek için basınız… Bildirimler…
Mesajlar… Kendi ülkemizle ilgili duyurular…

17 Web Sayfası Masaüstü (PROFİL) Neler Yapabiliriz?
Kişisel Bilgilerimizi girebiliriz. etwinning projesine katılmaya hazır olup olmadığınızla ilgili bilgi verebilirsiniz. Kendimizi ve amacımızı tanıtan yazı yayımlayabiliriz. Bağlantılı olduğunuz kişileri görebilirsiniz. Katıldığınız grupları vb. görebilirsiniz. Çalıştığınız projeleri görebilirsiniz.

18 Web Sayfası Masaüstü (Projeler) Neler Yapabiliriz?
Kendi projelerinizi açıp, kapatabilir, diğer kişiler tarafından açılmış projelere katılabilirsiniz. Neler Yapabiliriz? Yeni partnerler ekleyebilirsiniz. Neler Yapabiliriz? Kalite Etiketine başvurabilirsiniz Neler Yapabiliriz? Proje günlüğü ve Twinspace’i kullanabilirsiniz. Neler Yapabiliriz? Proje kartını kullanarak, UDS’ye sorularınızı iletebilirsiniz.

19 Web Sayfası Masaüstü (Etwinciler Bul) Neler Yapabiliriz?
Çeşitli kategorilere göre ya da anahtar kelimelere göre proje, okul ya da kişi arayabilirsiniz. Neler Yapabiliriz? Forumlara katılarak comenius ya da etwinning projeleri için ortak arayabilirsiniz.

20 Web Sayfası Masaüstü (Öğretmenler Odası) Neler Yapabiliriz?
Öğretmenler Odası; öğretmenlerin çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulundukları forum siteleridir. Bu bölümde öne çıkanları, en popüler öğretmen odalarını görebilir, istediğiniz kategorilerde arama yapabilirsiniz. Katılmak için odaya katıl düğmesine basılır. Yönetici tarafından kabul edildiğinde mesaj yazma özelliğini o forum için kazanmış oluruz.

21 Web Sayfası Masaüstü (Öğretmenler Odası) Neler Yapabiliriz?
etwinning kullanıcıları tarafından paylaşılan her türlü kaynak içinde arama yapabiliriz. Kaynak yükleyebiliriz. Belirtilmiş dış kaynaklardan yararlanarak doküman elde edebiliriz.

22 Web Sayfası Masaüstü (Yardım) Neler Yapabiliriz?
Ana portaldaki yardım masasıyla aynıdır. Farklı oalrak Sohbet odasına girerek çevrimiçi kişilerle iletişim kurabilir, forumda mesaj açabilir ya da cevap yazabiliriz.

23 Projeleri Öğrencilerinizle bir proje oluşturarak başka bir ülkeden bir ya da daha fazla okul ile uluslar arası işbirliğine girebilirsiniz. Kayıtlı etwinning projeleri, sizleri ve öğrencilerinizi desteklemek için isteğe bağlı birçok çevrimiçi araca (TwinSpace ve Proje Günlüğü) ulaşmanızı sağlar. Ortak sayısında sınır yoktur.

24 Projelerde Kullanılabilecek Araçlar
TwinSpace Proje Günlükleri Picassa, youtube gibi araçlara dökümanlarınızı yükleyebilir ve bağlantılarınızı da bu araçlar üzerinde paylaşabilirsiniz.

25 Projelerde Kullanılabilecek Araçlar
TwinSpace Projenizle ilgili web sayfası oluşturmanızı sağlar. Video, sunum, fotoğraf paylaşabilir, sohbet ortamında tanışabilir, tartışabilirsiniz. Web sayfasının yönetici tarafından belirlenen kısımları açılabilir ya da gizlenebilir.

26 Projelerde Kullanılabilecek Araçlar
TwinSpace Öğrencilerinizi projeye üye, yönetici öğrenci statüsünde kaydedebilirsiniz. Öğretmenleri üye, yönetici, ziyaretçi statüsünde kaydedebilirsiniz.

27 Projelerde Kullanılabilecek Araçlar
Proje Günlükleri Projeye ilişkin özel deneyimleriniz, sorularınız, düşüncelerinizi, planlarınızı, aktiviteleriniz, aldığınız sonuçları paylaşabilirsiniz.

28 İnternet Etiği Profillerde, forumlarda, mesajlaşmalarda, herhangi bir etkinlikte konuyla ilgili olmadıkça firma, yarışma, fuar özel kurum tanıtımı yapılmamalıdır.

29 İnternet Etiği Öğrencilerin resimleri sadece twinspace alanında belirtilmeli, twinning diaries (twinning blog) gibi diğer alanlarda öğrencilerin resimleri belirtilmemelidir. Ayrıca; öğrenci velilerinden izin alınmadan öğrenci resimleri sisteme konulmamalıdır.

30 İnternet Etiği Ortak aranılan okulda çalışma grubu olarak öğrencilerin yaş gruplarına dikkat edilmelidir. Teachers Room bölümü genel konuları konuşmak için kullanılır, ortak aramak için kullanılmamalıdır. Grup oluşturmadan önce aynı konu ve isimle grup olup olmadığı incelenmelidir.

31 İnternet Etiği Kişisel bilgiler, özel bilgiler ve e-posta adresleri gruplarda (teacher's room gibi) verilmemeli, Kişisel mail ve mesajlaşmalar portal içerisinde mailbox mesajlaşma bölümünden yapılmalıdır.

32 İnternet Etiği Sorunların çözümünde öncelikle il koordinatörleri ile iletişime geçilmeli, çözülemeyen durumlarda UDS (Ulusal Destek Servisi) ile iletişime geçilmelidir. Kesinlikle CSS (Merkezi Destek Servisi) ile irtibat kurulmamalıdır.

33 Sık Sorular Sorular Nasıl Ortak Bulabilirim?
Ortak aramak için Masaüstünüzdeki “TwinFinder”ı kullanın. Sonuçları daraltmak için farklı arama kriterlerini birleştirebilirsiniz. Ayrıca mesaj göndermek ve yanıtlamak için “Ortak Bulma Forumunu” kullanarak da okullarla irtibata geçebilirsiniz.

34 Sık Sorular Sorular Aynı projeye kaç ortak katılabilir?
Bir projedeki ortak sayısına kısıtlama yoktur; ancak aktivitelerinizin takibini yapamama tehlikesine karşı çok fazla ortak olmamasına dikkat edin.

35 Sık Sorular Sorular Ülkemden etwinning'e kayıtlı okulları nereden görebilirim? etwinning Haritasına gidin, ülkenizi seçin, kayıtlı okulların ve ülkenizden okulların katıldığı projelerin bir listesi görünecektir.

36 - TEŞEKKÜR EDERİZ -


"twinning NEDİR? NELER YAPILABİLİR? GALERİ ÖĞRENME ETKİNLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları