Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme"— Sunum transkripti:

1 eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme

2 eTwinning’de üç kademe bulunmaktadır.
Masaüstü 2 Herkese açık olan Portal TwinSpace 1 3

3 1. Kademe: Genel (Herkese açık olan) Portal

4 2. Kademe: Masaüstü 2

5 3. Kademe: TwinSpace 3

6 Her kademenin kendine özgü araçları vardır
Genel Portal Masaüstü TwinSpace

7 Genel Portaldaki Araçlar

8 Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar
Keşfedin bölümü, sizlere eTwinning’in ne hakkında olduğunu ve eTwinning’e nasıl katılabileceğinizi anlatır. Bağlanın bölümü, potansiyel ortak okulları ve öğretmenleri taramanıza imkan sağlar. Gelişim Gösterin bölümü, eTwinning çalıştayları ve diğer Profesyonel Gelişim fırsatları hakkında bilgi sunar.

9 Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar
Yenilikleri Takip Edin bölümünde, eTwinning’de neler olduğuyla ilgili en son haberler yer alır.

10 Genel Portal – Bilgilendirmeye yönelik Araçlar
Ayrıca, en son eTwinning istatistiklerini de görebilirsiniz. Örneğin halihazırda kaç öğretmenin kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz.

11 Genel Portal – İlham vermeye yönelik Araçlar
İşbirliği yapın bölümü, proje fikirleri ve örneklerle sizlere ilham verecektir.

12 Genel Portal – İlham vermeye yönelik Araçlar
Söyleşiler bölümü, eTwinning öğretmenleri ve politikacılarla yapılan ilham verici röportajları ve örnek vaka çalışmalarını içerir.

13 Genel Portal – Kayıt olmaya yönelik Araçlar
Bu, eTwinning’e kayıt sürecinin ilk bölümünü tamamlayabileceğiniz Ön Kayıt sayfasıdır. eTwinning topluluğunun bir parçası olmanızı sağlayacak olan Kayıt aracına erişim için, Hemen Üye Ol! butonuna tıklayın.

14 The Public Portal – Tools for Support
Genel Portal – Destek için Araçlar Destek Alın bölümü, sizlere eTwinning Masaüstünün ve TwinSpace’in kullanımı hakkında adım adım rehberlik sağlar.

15 Masaüstündeki Araçlar
eTwinning’e kaydolduğunuzda, Masaüstüne erişim yapabileceksiniz – Burası; ortaklar arayabileceğiniz, Avrupa genelinden akranlarınızla iletişim kurabileceğiniz, projeleri kaydedebileceğiniz ve daha birçok şeyi gerçekleştirebileceğiniz yerdir.

16 Masaüstü –Bilgilendirmeye yönelik Araçlar
eTwinning topluluğundaki yenilikler hakkında bilgi edinebilirsiniz. Kendi ülkenizle ilgili haberleri öğrenebilirsiniz.

17 Masaüstü –Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar
Kaydolarak, eTwinning’de bir Profil oluşturursunuz. Profil oluşturmak, diğer kişilerin sizinle ilgili bilgileri görebilmesi ve sizinle etkileşimde bulunabilmesi anlamına gelir. eTwinning Hayatım, eTwinning platformu üzerinde gerçekleştirdiğiniz aktiviteleri otomatik olan kaydeden bir araçtır.

18 Masaüstü – Sosyal Ağ kurmaya yönelik Araçlar
Bültenim bölümünü, başkalarının sizin gelişiminizi ve yeni proje fikirlerini takip etmelerini sağlamak için kullanabilirsiniz. Kişilerim aracını, eTwinning platformunda tanıştığınız kişilerle iletişimde bulunmak için kullanabilirsiniz.

19 Masaüstü – İletişim Kurmaya yönelik Araçlar
İç Mesajlaşma sistemini, İrtibat kişilerinizle ve potansiyel ortaklarla iletişim kurmak için kullanabilirsiniz.

20 Masaüstü – Ortak Bulmaya yönelik Araçlar
Arama Fonksiyonunu, potansiyel ortaklar hakkında arama yapmak için kullanabilirsiniz. Projeniz için yeni ortaklar bulmanın en etkili yollarından biri olan Ortak Bulma Oturumu üzerinde de, mesaj bırakabilirsiniz.

21 Masaüstü – Ortak Bulmaya yönelik Araçlar
Bir ortak bulduğunuz zaman, kendisiyle iletişime geçmek için Mesaj veya Kişi Ekle araçlarını kullanabilirsiniz.

22 Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar
Yeni bir Proje Oluştur aracını, ortak okullarınızla birlikte bir projeyi kaydettirmek için kullanabilirsiniz. Diğer proje yönetimi araçları; yeni üyeleri davet etmenize, destek almanıza, projeniz hakkında yazılar yazmanıza v.b. imkan sağlar. Proje başlığına tıklayarak, projenin ana sayfasına erişim sağlayabilirsiniz.

23 Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar
Proje Günlüğü; diğer kişilerin, projenizin nasıl ilerlediğiyle ilgili bilgileri takip edebilmesini sağlar.

24 Masaüstü – Proje Yönetimiyle ilgili Araçlar
Proje Kartı, Ulusal Destek Servisinizle iletişim kurmanıza, onları sizinle ilgili gelişmeler hakkında bilgilendirmenize, tavsiye ve destek istemenize imkan sağlar.

25 Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar
Herkes, bir Öğretmenler Odası kurabilir – bu odalar, katılması kolay, genelde belirli bir amaç için oluşturulan ve resmi olmayan alanlardır.

26 Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar
eTwinning Grupları, konu alanları etrafında kurulmuştur. Bir eTwinning Grubu’na katılarak, akranlarınızla birlikte tartışmalara katılabilir ve en iyi uygulamaları paylaşabilirsiniz.

27 Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar
Öğrenme Etkinlikleri, eTwinning’e kayıtlı öğretmenlere açık olan çevrimiçi eğitim etkinlikleridir. Her bir etkinlik, genelde, birkaç hafta sürer ve dış bir platformda gerçekleştirilir.

28 Masaüstü–Profesyonel Gelişime yönelik Araçlar
Kaynaklar aracı, başkaları tarafından paylaşılmış olan faydalı kaynaklarla ilgili arama yapmanızı sağlar. Ayrıca, diğer kişilerin yararlı bulacağını düşündüğünüz kaynakları da yükleyebilirsiniz.

29 Masaüstü–Destek için Araçlar
Yardım Masası, sizlere çok sayıda uygulamalı destek ve ayrıca mesaj göndererek diğer eTwinner’lardan yardım isteyebileceğiniz bir Oturum sunar.

30 TwinSpace’deki Araçlar
TwinSpace; proje kaydınız Ulusal Destek Servisiniz (UDS) tarafından onaylandığında erişim sağlayabildiğiniz bir araçtır.

31 TwinSpace – Proje Planlamaya yönelik Araçlar
TwinSpace takvimi, projenizin zaman çizelgesini planlamanız için harika bir araçtır.

32 TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar
TwinSpace’in bir üye yönetim aracı bulunmaktadır – burada, öğrencileri davet edebilir ve onların TwinSpace’e erişimini yönetebilirsiniz.

33 TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar
Proje Aktiviteleri aracı, tüm proje çalışmalarınızı gerçekleştirmenize imkan sağlar – ‘Aktivite Sayfaları’nda çalışmalarınızı organize edebilirsiniz.

34 TwinSpace – İşbirliğine yönelik Araçlar
Uygulamalar Sihirbazı, 6 farklı uygulama seçeneği içeren bir Aktivite sayfası oluşturmanızı sağlar. Uygulamalar, ağ günlükleri ve wikiler gibi İşbirliği araçlarının yanı sıra Dosya Arşivi ve Fotoğraf Galerisi gibi paylaşım araçları da içerir. Ayrıca, iletişim kurmak için Tartışma Oturumu ve İnternet’ten içerik yerleştirmek için bir Web içeriği aracı da bulunmaktadır.

35 TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar
TwinSpace’deki diğer kişilerle iletişim kurmak için İç Yazışma Sistemini kullanabilirsiniz.

36 TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar
TwinSpace’de öğretmenlerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan bulunmaktadır. Bu alan, üye öğrenciler tarafından görülmemektedir.

37 TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar
TwinSpace’de, öğrencilerin birbirleriyle iletişim kurabildiği özel bir alan da bulunmaktadır. Eğer öğrencilerinizin çevrimiçi bir iletişim platformunu yönetme konusunda biraz deneyim kazanmalarını isterseniz, oldukça faydalı bir araçtır.

38 TwinSpace – İletişim kurmaya yönelik Araçlar
TwinSpace ortaklarınızla gerçek zamanlı olarak iletişim kurmak isterseniz, Sohbet aracı bunu yapmak için harikadır.

39 TwinSpace – Destek için Araçlar
TwinSpace’de yeniyseniz, önermiş olduğumuz ilk adımları takip edebilirsiniz.

40 TwinSpace – Destek için Araçlar
Ya da TwinSpace Kılavuzlarına başvurabilirsiniz.

41 TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar
Projenizin parçası olmayan kişilerle çalışmalarınızı paylaşmak isterseniz, herkese açık olan genel bağlantıyı TwinSpace’inize göndermeniz gerekecektir. Bu işlemden sonra, yayınlamış olduğunuz Aktivite sayfalarının tamamını görebilirler.

42 TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar
Projenizle ilgili bilgi yaymanın bir diğer yolu, TwinSpace Bloğunu kullanmaktır. Bloğunuz varsayılan olarak yayınlanacaktır. Ancak, okuyucular bu bloğu görmek için özel TwinSpace bağlantısına ihtiyaç duyacaklardır. Ayrıca, söz konusu blog, yaygın arama motorlarındaki sonuçlar arasında görülmeyecektir.

43 TwinSpace – Bilgi yaymaya yönelik Araçlar
Yayınlama aracını, Aktivite sayfalarınızın herhangi birisini yayınlamak için kullanabilirsiniz. Tüm bunlara , yine, genel bağlantıyı kullanarak TwinSpace’e yönlendirilen kişiler erişim sağlayabileceklerdir.


"eTwinning araçları hakkında Bilgilendirme" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları