Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONUM KOLEJLERİ YETENEK VE YAŞAM KULÜPLERİ TANITIM SEMİNERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONUM KOLEJLERİ YETENEK VE YAŞAM KULÜPLERİ TANITIM SEMİNERİ."— Sunum transkripti:

1 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONUM KOLEJLERİ YETENEK VE YAŞAM KULÜPLERİ TANITIM SEMİNERİ

2 Konum Kolejleri Kulüplerinde; Kendimizi tanıyoruz, Keşfediyoruz, Araştırıyoruz, Öğreniyoruz, Eğleniyoruz, Paylaşıyoruz, Geziyoruz ve Yeni deneyimler kazanıyoruz.

3 SATRANÇ KULÜBÜ Kulübün Amacı : Mevcut koşullardaki olumlu ve olumsuz yönleri tespit ederek uygun strateji geliştirebilme, mücadele etmenin önemini kavrama. Kulüp Katılım Kriterleri : Çalışmaya istekli olması, problem çözmekten hoşlanması, strateji geliştirmeyi ve mücadele etmeyi sevmesi. Kulüp Üye Sayısı : Maksimum 18 öğrenci Kulüp Kuralları : Kazanma ve kaybetmeyi centilmenlik ilkeleri içerisinde sindirebilme. Öğrenciye Ait Masraflar : Herhangi bir masrafı yoktur. Yarışmalar : 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde okul sporlarına bağlı ve okulumuzun katılımına açık olan tüm yarışmalar.

4 İNGİLİZCE KULÜBÜ Kulübün Amacı :. Yabancı dilde gelişimi sağlamak,. Dil öğrenmeye teşvik etmek,. İngilizceyi sevdirmek,. Bu dili kullanmayı alışkanlık haline getirmek amaçlanmaktadır. Kulübün Hedefleri :. Öğrencilerimizin İngilizce okuma, yazma, konuşma, dinleme becerilerini geliştirme ve anlama kapasitelerini arttırmak,. İngilizce konuşulan toplumların, ABD ve Avrupa ülkelerinin kültür özelliklerinin tanınmasını ve Avrupa Birliği hakkında bilgi edinilmesini sağlamak,. Ülkemizde ve dünyada uygulanan İngilizce sınavlar, yarışmalar, ve projeler hakkında bilgi edinilmesinin ve bu uygulamalara katılımı sağlamak.

5 RESİM KULÜBÜ Kulübün Amacı : Çizim tekniğini pekiştirme amaçlı Natürmort, Portre, Peyzaj, Canlı Model Çalışmaları, Obje Etütleri, Kroki vb. etkinliklerinin çiziminde üç boyut, hacim ve tonlama kazanımlarının elde edilmesi amaçlanmaktadır. Kulüp Katılım Kriterleri : Çizim yapmaya istekli olmak. Kulüp Üye Sayısı : Maksimum 8 öğrenci Kulüp Kuralları : Atölye kurallarına uygun davranmak. Öğrenciye Ait Olacak Masraflar : Gerekli malzemeler öğrencilerle ortak alınacaktır. Yarışmalar : Yayınlanan yarışma olursa gönderilecektir.

6 TİYATRO KULÜBÜ Kulübün Amacı : Öğrencileri sanatı tüketen değil üreten bireyler olarak yetiştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak, kulüp çalışmalarında öğrencilere, dayanışma ve yardımlaşma alışkanlığı kazandırabilmek, ilişkilerinde, anlayışlı, saygılı ve ölçülü olabilme davranışlarını kazanmalarına katkıda bulunmak, okullarda kutlanacak belirli günler ve haftalarla öteki etkinliklerde etkili rol almalarını sağlamak. Kulüp Katılım Kriterleri : Sanatsal çalışmalara ilgili olma, planlı ve birlikte hareket etme alışkanlığını edinmeyi isteme, sorumluluk almada istekli olma. Kulüp Üye Sayısı : Minimim 13, maksimum 16 öğrenci (erkek ve kız öğrenci sayısının yarı yarıya ya da buna yakın olması) Kulüp Kuralları : Planlanan çalışma saatlerinde, özellikle okul sonrası çalışmalarda uyumlu ve sorumluluk bilinciyle davranma. Kulüp arkadaşlarıyla ortak hareket edebilme. Öğrenciye Ait Olacak Masraflar : Gösteride kullanılacak kostümlerin ücretleri öğrenciye aittir.

7 MÜNAZARA KULÜBÜ Kulübün Amacı : Öğrencilere güncel konuları çok boyutlu, zengin bir çerçevede değerlendirebilme yeteneğini kazandırıp tartışma kültürünü arttırmak, bunun yanı sıra münazaracıların seri düşünüp düşüncelerini etkileyici şekilde topluluk önünde aktarma yeteneklerini geliştirmek. Kulüp Katılım Kriterleri : Güncel konuları takip etme, etkili konuşma yeteneğini geliştirmede istekli olma, grup psikolojisini dengeleyebilme, ikna yeteneğini geliştirmeye açık olma. Kulüp Üye Sayısı : Minimum 8, maksimum 10 öğrenci Kulüp Kuralları : Kulüp arkadaşlarıyla ortak hareket edebilme, gündemi takip etmede çaba gösterme. Yarışmalar : İl içi /dışı okullar arası yarışmalar Yılsonu Etkinliği : Şubat ayında okulumuzda sınıflar arası münazara turnuvası düzenlenmektedir.

8 MÜZİK KULÜBÜ Kulübün Amacı : Orkestra çalışmalarını dijital ortama taşımak ve teknolojiden yararlanmak. Enstrüman çalımını geliştirmek. Kulüp Katılım Kriterleri : En az bir enstrümanı iyi seviyede çalabilmek. Takım çalışmasına uyumluluk Kulüp Üye Sayısı : Piyano 4, gitar 4 öğrenci Kulüp Kuralları : Bireysel enstrümanlarını getirmek zorundadırlar. Yarışmalar : Uygun olan yarışmalara ve festivallere katılacaktır.

9 FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ Kulübün Amacı : Fotoğrafçılık hakkında bilgilendirme ve uygulama Kulüp Katılım Kriterleri : Fotoğrafla ilgilenme, çalışmaya istekli olma, sorumluluklarını yerine getirme Kulüp Üye Sayısı : Minimum 5, maksimum 10 öğrenci Kulüp Kuralları : Haftalık çalışmalar zamanında yapılmalı, Çalışma disiplinine uyulmalı Öğrenciye Ait Olacak Masraflar : Fotoğraf makinası sahibi olmak

10 HALK OYUNLARI KULÜBÜ Kulübün Amacı : Grup bilinci içerisinde sorumluluk duygularını geliştirmeyi ve paylaşmayı öğretmek, müzik eşliğinde ritmin duygusunun ve koordinasyonunun geliştirilmesi. Kulüp Katılım Kriterleri : Çalışmaya istekli ve yaratıcı olabilme, dans ve ritim duygusunu geliştirmeye istekli olma, sağlıkla ilgili bir sorununun olmaması. Kulüp Üye Sayısı : 8 erkek 8 kız Kulüp Kuralları : Zamanında derse girip çıkma, arkadaşlarıyla uyumlu ilişkiler içerisinde olma. Öğrenciye Ait Olacak Masraflar : Gösteride kullanılacak kostümlerin ücretleri öğrenciye aittir.

11 OLİMPİYAT MATEMATİK KULÜBÜ Kulübün Amacı : Tubitak tarafından hazırlanan ve her yıl nisan ayında düzenlenen Matematik olimpiyat sınavına öğrenci yetiştirmek. Kulüp Katılım Kriterleri : Bulunduğu sınıf düzeyinin üzerinde matematik bilgisi olmasının yanında, Matematiğe ilgisinin yüksek düzeyde olması gerekmektedir. Kulüp Üye Sayısı : Minimum 4, maksimum 10 öğrenci Kulüp Kuralları : Verilen çalışmalara eksiksiz katılmak. Yarışmalar : Tubitak ulusal matematik olimpiyat sınavı

12 SPORTİF FAALİYETLER KULÜBÜ (Pilates-Step-Zumba-Basketbol-Futbol) PİLATES-STEP-ZUMBA: Kulübün Amacı : Müzik eşliğinde ritim duygusunu ve koordinasyonu geliştirerek, organize bir biçimde hareket edebilmeyi sağlamaktır. Pilates, zumba ve step çalışmaları ile temel kas sisteminin çalıştırılarak güçlendirilmesi ve omurganın desteklenmesi ile solunum ve dolaşım sisteminin geliştirilmesi, nefes, beden ve zihin kontrolünün beraberinde sağlanmasının yanında öğrenciler üzerindeki hareket ve yaratıcılık becerisinin gelişimini sağlamak amaçlanmıştır. Kulüp Katılım Kriterleri : Dans ve ritim duygusunu geliştirmeye istekli olmak. Modern dans ve pilatesle ilgili çalışmalara ilgi duymak. Spor yapmasına sağlık açısından herhangi bir engel bulunmaması gereklidir. Kulüp Üye Sayısı : Maksimum 14 öğrenci.

13 SPORTİF FAALİYETLER KULÜBÜ (Pilates-Step-Zumba-Basketbol-Futbol) FUTBOL KULÜBÜ: Kulübün Amacı : Öğrenciler üzerindeki hareket yeteneğinin gelişimini sağlamak. Öğrencilerin sosyal, kültürel, sportif yaşantılarına katkıda bulunacak etkin çalışmalar yapmak. Öğrencileri arkadaşlık ve karşılıklı anlayış bağları ile birleştirmek, sevgi ve saygıya dayanan sosyal ilişkileri geliştirmek. Toplumda kendine güvenen, kendini rahatlıkla ifade edebilen öğrenciler olmalarına yardımcı olmak. Sinir-kas koordinasyonu gelişimini sağlamak. Sağlıklı yaşam için spor duygusunu ve anlayışı oluşturmak. Kulüp Katılım Kriterleri : Spor yapmasına sağlık açısından herhangi bir engel bulunmaması gereklidir. Gönüllülük ilkesi esastır. Kulüp Üye Sayısı : Maksimum 14 öğrenci Kulüp Kuralları : Kulüp çalışmalarında spor kıyafeti ile hazır bulunmak. Kulüp zaman çizelgesine gerektiği şekilde uymak. Takım çalışmasına yatkın olmak. Arkadaşları ile iyi ilişkiler kurmak. Yılsonu Etkinliği : Kulüp öğrencilerinin katılacağı kulüp içi turnuvalar düzenlenecektir.

14 SPORTİF FAALİYETLER KULÜBÜ (Pilates-Step-Zumba-Basketbol-Futbol) BASKETBOL KULÜBÜ: Kulübün Amacı : Sporu yaşam felsefesi olarak benimsetebilmek, takım arkadaşlığı, paylaşma, liderlik yapma duygularını geliştirebilmek. Bilişsel ve duygusal zeka gelişimlerine katkı sağlayabilmek ve topluma sağlıklı bireyler yetiştirebilmek. Öğrencilere spor ahlakını ve disiplinini aşılamak. Öğrencilerin kemik ve kas yapılarını, sürat, çeviklik, kuvvet, koordinasyon ile esneklik gibi fiziksel özelliklerinin ve sportif becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak. Öğrencinin kendine güven duymasına ve grup çalışmaları yoluyla sosyalleşmesine katkıda bulunmaktır. Kulüp Katılım Kriterleri : Spor yapmasına sağlık açısından herhangi bir engel bulunmaması gereklidir. Kulüp Üye Sayısı : Maksimum 15 öğrenci Kulüp Kuralları : Kulüp çalışmalarında spor kıyafeti ile hazır bulunmak. Kulüp zaman çizelgesine gerektiği şekilde uymak. Takım çalışmasına yatkın olmak. Arkadaşları ile iyi ilişkiler kurmak. Yıl Sonu Etkinliği : Kulüp öğrencilerinin katılımıyla okul içi turnuvalar yapılacaktır.

15 SİNEMA KULÜBÜ Kulübün Amacı : Üyelere sinema kültürü kazandırma ve sinemaya başka bir perspektiften bakmalarını sağlamak. Üyelerin sinemada izleyemediği filmleri izleme imkanı sağlamak. Üyelerin sinema ile ilgili çeşitli faaliyetlerde bulunabilmelerini sağlamak. Okul içerisinde film gösterimi yapmak. Kulübe film arşivi kazandırmak. Film analizleri ve filmler hakkında tartışmalar yapmak. Kulüp Katılım Kriterleri : Çalışmaya istekli ve yaratıcı olabilme, sinema ve filmlere ilgili olmak. Kulüp Üye Sayısı :

16 GEZİ,TANITIM VE TURİZM KULÜBÜ Kulübün Amacı : Öğrencilere okul binalarının dışında ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok farklı yerler olduğunu göstermek, yaşadığımız şehrin kapılarını aralamak, tarihte yolculuk yapmak, heyecanlarını şehirler arası hatta ülkeler arası yollara taşımak, gezerek ve gezerken de öğrenmek kulübün amaçlarındandır. Kulüp Katılım Kriterleri : Kulüp Üye Sayısı :

17 DOĞA SPORLARI TOPLULUĞU- DAĞCILIK Kulübün Amacı : Her türlü arazı ve iklim şartlarında harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmek için sporcunun fiziki gücünü, taktik ve tekniğini geliştiren, ani ve doğru karar verebilme yeteneğini olgunlaştırmayı, yıl içerisinde il ve ilçe çapında yarışmalara katılmayı hedeflemektedir. Kulüp Üye Sayısı :

18 DRAMA KULÜBÜ Kulübün Amaçları : Drama ile öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini,tiyatro sanatına ilgi duymalarını ve tiyatro izleme alışkanlığı kazanmalarını hedefliyoruz. Kulübe ilkokul öğrencilerimiz katılmaktadır. DRAMANIN YARARLARI : Çocukta yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmesi, Zihinsel kapasiteyi geliştirmesi, Kişilik gelişiminde katkı, Bağımsız düşünme ve karar verme, Duyguların farkına varılması ve ifade edilmesi, İletişim becerilerine olumlu katkı, Sosyal farkındalığın artması ve problem çözme yeteneğinin gelişmesi, Demokrasi eğitimine destek, Grup içi süreçlere olumlu katkılar (arkadaşlık), Öğretmenle çocuklar arasında olumlu ilişkilere katkı, Genel öğrenci performansına olumlu etki, Öğrenme yeteneğinin gelişimine katkıda bulunma, ezberlemeden hayalinde canlandırarak zihinsel yaşama sonucu öğrenim. Hızlı öğrenme, öğrendiğini hafızada tutabilme. Etkili ve akıcı konuşma Beden dilinin gelişimine katkıda bulunma Dramanın çocuğa en büyük katkısı, tıpkı çocuk oyunlarındaki gibi, kurgu ve gerçeklik arasındaki metaforik dili kurması ve geliştirmesidir. Drama çalışmalarında çocuğun iyimserlik duygusu gelişir. Yaptığı çalışmadan ve paylaşımlardan mutlu olur.

19 GENÇ MÜHENDİS BEYİNLER KULÜBÜ (AR-GE) Kulübün Amaçları : Ar-ge Eğitim, ve Teknolojinin gelişmesini sağlayacak yeni bilgileri elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve araçlar üretmek, bilgiye dayalı sistematik olarak yeni projeler üretebilmek, süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek amacı ile yapılan düzenli çalışmalar olarak tanımlanmaktadır. Kulüp Üye Sayısı : Kulüp Katılım Kriterleri :

20 YAYIN İLETİŞİM ve KÜTÜPHANECİLİK KULÜBÜ Kulübün Amacı : Öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılayabilmek, kitap okuma alışkanlığını geliştirebilmek, kütüphanelerden yararlanabilmek, kütüphanelerde uyulması gereken kuralları öğrenebilmek ve uygulayabilmek, sınıf kitaplıklarına yeni kitaplar kazandırabilmek, yazar ve şairlerle söyleşi ve imza günleri düzenlemektedir. Bu amaçla öğrencilere; a) Kütüphanenin ve kitabın önemini belirten sözlü, yazılı mesajlar verilir b) Öğrencilere kütüphanede nöbet görevleri verilerek kitaplarla kaynaşmaları sağlanır. c)Okulun uygun yerlerine kitabın ve okumanın önemini vurgulayan çarpıcı sözler asılır. d) Ödüllü kitap okuma yarışları düzenlenir e)Kütüphanecilik haftasında kulübün kuruluş amacına yönelik etkinlikler düzenlenir. g) Diğer okullarda ve şehrimizdeki kütüphanelerin tanıtımı yapılarak oralardan kolayca yararlanma yolları gösterilerek yönlendirmeler yapılır. h) Araştırma ve incelemeler yaptırarak, sonuçları değerlendirme vb. etkinlikler yaptırır. Kulüp Üye Sayısı :

21 KIZILAY VE YEŞİLAY KULÜBÜ Kulübün Amaçları : Yeşilay ve Kızılay Kulübü amaç öğrencilerin toplum hizmeti çalışmalarında katılımcılık, planlılık,üretkenlik, gönüllülük ve işbirliği ilkelerini benimsemeleridir. Kızılay’ın toplumdaki öneminin vurgulanması, kan bağışının önemi ve kişiye kazandırdıkları, insan yaşamını tehlikeye sokacak olan bazı hastalıkların tanınması ve bunlardan nasıl korunulması gerektiği kulübümüzün içerdiği bazı başlıklardır. Aynı zamanda Yeşilay’ın öneminin kavranması, çevremizde sigara-alkol gibi zararlı maddelerin kullanımı ve bunun azaltılması için neler yapılabileceği, sigara kullanımının insan ve çevre için oluşturduğu tehlikeler bu kulüpte öğrencilere önemi vurgulanan diğer konulardır. Kulüp Üye Sayısı :

22 SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ Kulübün Amaçları : a)İnsan haklarına ve demokrasi ilkelerine saygı duyabilme, b) Kendini tanıyabilme, bireysel hedeflerini belirleyebilme, yeteneklerini geliştirebilme, bunları kendisinin ve toplumun yararına kullanabilme, c) Çevreyi koruma bilinciyle hareket edebilme, d) Kendine ve çevresindekilere güven duyabilme, e) Planlı çalışma alışkanlığı edinebilme, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirebilme, f) Girişimci olabilme ve bunu başarı ile sürdürebilme, yeni durum ve ortamlara uyabilme, g) Savurganlığı önleme ve tutumlu olabilme, h) Bireysel farklılıklara saygılı olabilme; farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerleri hoşgörü ile karşılayabilme, ı) Aldığı görevi istekle yapabilme, sorumluluk alabilme, j) Bireysel olarak veya başkalarıyla iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme ve bunların çözümüne katkı sağlayacak nitelikte projeler geliştirebilme ve uygulayabilme, k) Grupça yapılan görevleri tamamlamak için istekle çalışabilme ve gruba karşı sorumluluk duyabilme gibi tutum, davranış ve becerilerin kazandırılmasına çalışılır. Kulüp Üye Sayısı :

23 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONUM KOLEJLERİ YETENEK VE YAŞAM KULÜPLERİ TANITIM SEMİNERİ BİTMİŞTİR. DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER …


"2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KONUM KOLEJLERİ YETENEK VE YAŞAM KULÜPLERİ TANITIM SEMİNERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları