Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UYGULAMALAR Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UYGULAMALAR Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda."— Sunum transkripti:

1

2 UYGULAMALAR

3 Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda

4 Çevre mühendisleri, insan sağlığının ve çevrenin korunması amacıyla ihtiyaç duyulanı yapmak için başkaları ile çalışır ve yaşamın sürdürülebilir standardına giden yolu gösterir.

5 17.1 Yeşil Mühendislik Yeşil mühendislik, farklı disiplinlerden mühendislerin bulunduğu, insanlar ve doğal dünyanın geri kalanı arasında sürdürülebilir birlikteliğin olduğu bir şemsiye alan olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle amaç sürdürülebilirliktir ve yeşil mühendislik ise bu hedefe ulaşmak için bir yoldur.

6 17.2 Yeşil Mühendislik Uygulaması İçin Teşvikler Yeşil mühendisliği destekleyen 3 itici güç vardır; bunlar yasal konular, mali konular ve son olarak etik konulardır.

7 17.2.1 Yasal Konular En basit anlamda, yeşil mühendislik yasalara uymak için yapılmaktadır. Yasaya uyma kararı büyük ölçüde etik alanın dışında bir karardır. Yasaya uymayanın ahlak olarak kötü düşünülmesine karşın yasa ile uyum, ahlak olarak ne iyi ne de kötüdür.

8 17.2.2 Mali Konular Bazı şirketler, belli bir yeşil mühendislik teknolojisini benimsemenin, halkla ilişki kurma fırsatı sağlayacağını düşünürler; çünkü yeşil mühendislik, şirketin saygınlığını artıran ve toplumda yerini sağlamlaştıran kullanışlı bir araçtır. Sonuçta iş için satış artışı muhtemel ise ve satışların giderlerden daha yüksek olacağı düşünülüyorsa ve böylece kâr artıyorsa, firmanın böyle bir teknolojiyi kabullenmesi beklenir.

9 17.2.3 Etik Düşünceler Yeşil mühendisliğin aktif ve öncü olarak yapılması ile ilgili kararlar, sadece bir şirketin zehirli emisyonlarını azaltmasını (çevre için birçok diğer olumlu sonuç yanında) sağlaması nedeniyle etik olarak takdire değer değildir; bu kararlar arkalarındaki itici gücün dünyaya verilen zararın durdurulması ve bununla gelecek kuşakların dünyadan şu anda bizim aldığımız tadı hatta daha fazlasını alabilmeleri için onun korunması olduğu zaman takdire değerdir.

10 17.3 Sonuçlar Yeşil mühendislik er geç dünyanın sürdürülebilirliğe yönelmesine yardımcı olacaktır, ancak, günümüzde yeşil mühendislik sıklıkla, doğru şeylerin yapılması, kanun ve yönetmeliklere uyulması ve kuruluşlar için daha büyük kârlılıklara ulaşılması sonucunu veriyorsa yapılan bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür yeşil mühendislik, her ne kadar toplum için çoğu hâlde yararlı ise de, ahlaki açıdan takdire değer değildir.

11 Yeşil mühendisliğin gerçek kahramanları, yeşil mühendisliğin aslına yönelik prensiplere derin inancı olan ve kurumlarının karlılığına hizmet ederken bu prensipler içinde hareket etmeye çalışan kişilerdir. Onlar, sürdürülebilirliğin geliştirilebilmesi için çalışmaktan zevk alan ve bunu gösteriş veya kâr için değil, sadece doğru şeyi yapmalarının getirdiği mutluluk için yapan kimselerdir.

12


"UYGULAMALAR Yeşil Mühendislik Etiği* Kürklü Foklar; Admiral Çukuru, Yeni Zelanda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları