Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ananas comosus SinonimiAnanas sativus FamilyasıBromeliaceae GenusAnanas P. Mill – pineapple Species Ananas comosus.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ananas comosus SinonimiAnanas sativus FamilyasıBromeliaceae GenusAnanas P. Mill – pineapple Species Ananas comosus."— Sunum transkripti:

1 Ananas comosus SinonimiAnanas sativus FamilyasıBromeliaceae GenusAnanas P. Mill – pineapple Species Ananas comosus

2

3 Genel Özellikleri Anavatanı Güney Amerika’da bulunan Brezilya ve Kolombiya’dır. Egzotik bir iç mekan süs bitkisidir. Yaprakları uzun, dar, uçları sivri, yaprak kenarları sarı ve testere biçimindedir. Çiçekleri kırmızımtrak menekşe renginde ve konik başlıdır. Meyveleri yenebilen bitkilerdir. Bu yönüyle evlerde yetiştirmek için çekici ve dekoratif bir bitkidir.

4

5

6 Ekolojik İstekleri Sıcaklık:Kış aylarında sıcaklığın 15C nin altına düşmemesine dikkat edilmelidir. Nem:Optimum nısbi nem miktarı %60-70 tir.

7 Ekolojik İstekleri Işık:Aydınlık ve güneşli yerlerde yetiştirilirler.Fakat yaz aylarında çok güneş alan yerlere konulmamalıdır.Aksi taktirde bitkinin yaprakları yanabilir. Yetişme ortamı:Hacim olarak saksı toprağı,2 kısım tınlı toprak,1 kısım turba ve 1 kısım kumun karışımıyla elde edilir.

8 Ekolojik İstekleri Sulama: Yazın oda sıcaklığındaki su ile bolca sulanmalı, yapraklara su püskürtülmelidir.Saksı toprağı orta derecede nemli tutulmalı ve yaprak hunisinde su bulundurulmalıdır.Kışın dinlenme dönemindeyse asgariye indirilmeli ve yaprak hunisinden su verilmelidir.

9 Bakım Önerileri Kuruyan ve çürüyen yapraklar kesilip bitkiden uzaklaştırılmalıdır.B öylece bitkinin olumsuz etkilenmesi engellenir.Kesim yapılırken bitkide yara açmamaya özen gösterilmelidir.

10 Bakım Önerileri Ananas bitkisinin en önemli zararlıları, sümüklü böcekler ve kabuklu bitlerdir. Öncelikle sümüklü böcekler bitkiden uzak tutulmalı veya etkili hazır zehirli yemler kullanılmalı.

11 Türleri

12 Ananas sagenaria

13 Ananas bracteatus

14

15

16

17

18

19

20


"Ananas comosus SinonimiAnanas sativus FamilyasıBromeliaceae GenusAnanas P. Mill – pineapple Species Ananas comosus." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları