Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY"— Sunum transkripti:

1 OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ 201420301057 Emre ONAY
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME І OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY

2

3 1969 yılında OYAK ve Fransız RENAULT grubunun katılımı ile kurulan Şirket, RENAULT marka binek araçlarının ve mekanik parçalarının üretimi ve ihracatını gerçekleştiriyor.

4 Oyak Renault Otomobil Fabrikaları,Türkiye’deki 40 yıllık tarihi boyunca Türkiye’nin ilk;
station wagonlu (Renault 12 SW), klimalı (Renault 12 GTS), dizel motorlu (Renault 9 GTD), otomatik vitesli (Renault 9), yol bilgisayarlı (Renault 21 Concorde) otomobilini, dizel otomobil motorunun üretimini gerçekleştirerek pek çok ilke imza attı.

5

6 Bugün yıllık otomobil ve 450 bin motor üretim kapasitesi ile RENAULT' ın Batı Avrupa dışında en yüksek kapasiteye sahip fabrikası konumunda yer alıyor.

7 Rakipleri

8 1998’de Megane Wagon, tek üretim
fabrikası olarak sadece Oyak Renault'da üretilmeye başlandı. Bu model Türk Otomotiv Sanayi’nin gelişmiş pazarlara yüksek miktarlarda ihracata başlamasında öncülük yaparak sanayi tarihine geçti.

9 Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, elektrik motorlu Fluence üretimi ile Türk Otomotiv Sanayi’nde yeni bir çığır açtı.

10 Kullanımda sıfır salımlı elektrik motorlu araçlar ile Renault herkese sürdürülebilir ulaşım olanağı sunuyor. Elektrik motorlu otomobiller ile herkes için sürdürülebilir ulaşım olanağı sunan bu çığır açıcı çözümde Oyak Renault Otomobil Fabrikaları önemli bir rol üstleniyor.

11 VİZYON Otomotiv sektöründe, yenilikçi, çevreye duyarlı ve güvenli ürün gamıyla sürekli müşteri memnuniyetini sağlayarak lider olmak.

12 Misyon Karlı olmak ve ortakların beklentilerini karşılamak
Toplam pazarda sürekli olarak lider kalmak Müşteri memnuniyeti ve sadakatini geliştirmek Renault marka imajı ve marka çekiciliğini geliştirmek Şebeke etkinliğini güçlendirmek Organizasyonun verimliliğini Personelin aidiyet gururunu artırmak

13 Yönetim Kurulu Başkanı
Jean-Christophe Kugler

14 Yönetim Kurulu Başkan Vekili
Celalettin Çağlar

15 Oyak Renault Genel Müdürü
Ales Bratoz

16 Oyak Renault Otomotiv’in Kazandığı Bazı Ödüller
''2006 yılının en iyi otomobili''

17 2003 yılında Yılın Avrupa Otomobili ödülü ve Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almıştır.

18 Sosyal Sorumluluk Projeleri
Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, otomotiv sektöründe nitelikli ara kademe çalışan yetiştiren Türkiye’nin ilk ve tek eğitim kurumu OİB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 5 laboratuvar ve atölye kurdu.

19 Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitimi projesi “Sokakta ilk adımlar” kural ezberleten değil deneyim kazandıran, çocuğun günlük yaşantısıyla doğrudan ilişkili, oyun ve hayal gücünü harekete geçiren bir eğitim yaklaşımını temsil ediyor.

20 Türkiye’nin en uzun soluklu yol güvenliği eğitimi projesi olan Sokakta İlk Adımlar, paydaş yapısıyla da tam bir kurumsal sorumluluk örneği oluşturmaktadır. Projeye Renault’nun yanı sıra Total Oil,Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü deste vermektedir.

21 Sokakta ilk adımlar projesinin ödülleri
*Platin Dergisi “Zirvedekiler Ödülleri” (2007) *Sosyal Sorumluluk ve Tüketici Dünyası Altın Kalite Ödülü (2007) *Otomotiv Distribütörleri Derneği Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi (2011) *Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve CSP Europe’un düzenlediği “KSS Pazaryeri” etkinliğinde En İyi Bilinçlendirme Uygulaması ve Uluslararası Jüri Özel Ödülü’ (2011) *2. HR Power Conference ve Kariyer.Net işbirliği ile 3 bin profesyonelin katılımıyla gerçekleşen online ankette “En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü” (2012) *Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Kent ve Yaşam Ödülleri Yılın Sosyal Sorumluluk Ödülü (2013)

22 Beni dinlediğiniz için teşekkürler 


"OYAK RENAULT Yrd.Doç.Dr. Recep KILIÇ Emre ONAY" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları