Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER"— Sunum transkripti:

1 İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER
KAZANIM: *İnsanlığa hizmet etmiş kişilerin yaptıklarını özgün bir biçimde ifade eder.

2 ALEXANDER GRAHAM BELL, (1847 İskoçya - 1922Kanada), 1876'da telefonun icadı ile tanınmıştır.
Aslında Graham Bell, sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu. Bunu başaramadı ama her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı.

3 Aşık Veysel 1894 yılında Sivas’ta dünyaya geldi. Kendi anlatımına göre:
« Çiçeğe yatmadan evvel anam güzel bir entari dikmişti. Onu giyerek beni çok seven Muhsine kadına göstermeğe gitmiştim. Beni sevdi. O gün çamurlu bir gündü, eve dönerken ayağım kayarak düştüm. Bir daha kalkamadım. Çiçeğe .yakalanmıştım... Çiçek zorlu geldi. Sol gözüme çiçek beyi çıktı. Sağ gözüme de, solun zorundan olacak, perde indi. O gün bugündür dünya başıma zindan. »

4 Amerikalı yayımcı , yazar, kaşif ,bilim adamı ,diplomat ve siyasetçi.
Thomas Jefferson ve John Adams ile birlikte bağımsızlık bildirgesini hazırladığından Amerika Birleşik Devletleri’nin kurucularından biridir. Paratonerin mucididir. Güneş ışığından daha fazla yararlanmak için saat uygulamasını ilk olarak başlattı. Benjamin Franklin

5 FAZIL SAY Besteci, piyanist ve müzisyen Fazıl Say 1987 yılında konservatuarı bitirip Düsseldorf Müzik Yüksek Okulu’nu kazanmış ve ABD'li piyanist David Levine'in öğrencisi olmuştur. Dünyanın önde gelen piyanistlerinden ders alan Fazıl Say, piyanist kimliğiyle dünyaca ünlü biri olmuştur..

6 SÜREYYA AYHAN Süreyya Ayhan 6 Eylül 1978 yılında Çankırı’da doğdu.
2002′de Münihte yapılan 18. Avrupa Atletizim Şampiyonası’nda 1500 metrede Avrupa Şampiyonu oldu metrenin Avrupa şampiyonu milli atletimiz Süreyya Ayhan Golden League’in Zürih’te yapılan ayağında yine çok rahat bir birinciliğe koşarken ′lık derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu da 2 saniye aşağı çekti.

7 MAGELLAN ( ) Portekizli bir denizcinin adıdır. Soylu bir aileye mensup olan Macellan 1480 yılında Portekiz'in Sabrosa şehrinde doğmuştu. Macellan daha küçük yaşında,deniz ve denizcilikle, coğrafya bilimiyle çok ilgileniyordu. Dünyanın yuvarlak olduğu deniz yoluyla dolaşılarak da ispat edilmiş oldu ve Büyük Okyanusun varlığı ortaya çıktı.

8 THOMAS EDİSON Thomas Edison Amerika’nın Ohio şehrinde 1847 yılından dünyaya geldi. ABD’li mucitler’den biri. ( ) Kendi şahsına binden fazla icadın patentini alabilen ve tüm zamanların en büyük mucidi kabul edilir. Tüm hayatı boyunca bir tek bi­limsel buluşu olmuştur. Edison etkisi adıyla anılan bu buluş, elektrik akımının boşal­tılmış bir ampuldeki sıcak bir flamandan, ampul içinde bir başka tele geçtiğini, fakat bunun tersinin olmadığını ıspatlamıştı.

9 ALBERT EİNSTEİN Einstein’ın çocukluk yıllarına baktığımızda ilk dikkatimizi çekecek şey onun etrafındaki her şeye karşı duyduğu merak ve anlama isteğidir. 1921 Nobel Fizik Ödülü’ne layık görüldü. Einstein, hayatı boyunca 300’den fazla bilimsel makale yayınlamıştır, ayrıca 150’den fazla bilim dışı çalışmaları da olmuştur. Başarıları ve eserleri nedeniyle Einstein sözcüğü, “dahi” ile eş anlamlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

10 MEHMET ÂKİF ERSOY (20 Aralık Aralık 1936) Cumhuriyet Dönemi şairi, veteriner hekim, öğretmen, vaiz, hafız, Kur'an mütercimi, yüzücü ve milletvekilidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklâl Marşı'nın yazarıdır. "Vatan Şairi" ve "Milli Şair" unvanları ile anılır.

11 LEONARDO DA VİNCİ (15 Nisan Mayıs 1519) Rönesans döneminde yaşamış İtalyan bilim adamı. Döneminin önemli bir düşünürü, mimarı, mühendisi, mucidi, matematikçisi, anatomisti, müzisyeni, heykeltıraşı, botanisti, jeologu, kartografı, yazarı ve ressamıdır. En tanınmış yapıtları Mona Lisa ve Son Akşam Yemeği'dir. Yalnız sanatta değil, çeşitli alanlardaki araştırmaları ve buluşlarıyla da tanınan, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarından ve dehalarından biri kabul edilir.


"İNSANLIĞA HİZMET EDEN KİŞİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları