Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik."— Sunum transkripti:

1 DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik yaşamın temeli, sorunun çözümüne katılım ile mümkündür.

2 DEMOKRASİNİN EN İYİ ÖRNEĞİ OY VERMEK VE ADAY OLMAKTIR.

3 TBMM’deki milletvekilleri demokratik şekilde verdiğimiz oylarla seçilir.

4 Atatürk meclisten çıkarken çekilmiş bir fotoğraf

5 çoğulcu demokrasi Birlikte alınan kararlar demokratik yönetimin göstergesidir.

6 ULUSAL EGEMENLİK VE BAĞIMSIZLIK SEMBOLLERİMİZ
BAYRAK: Devleti temsil eden,bir milletin varlığının timsali, tarihinin hatırasıdır.

7 Kırmızı zemin üzerinde hilal ve yıldız bulunan bayrak Osmanlılarda ilk defa 1793 yılında devletin resmi bayrağı olarak kabul adildi. Ancak bu bayraktaki yıldız sekiz köşeliydi 1842 yılında Abdülmecit Han zamanında yıldızın beş köşeli olması kararlaştırıldı. Cumhuriyet devrinde ilk defa olarak 29 mayıs 1936 tarihli kanunla Türk bayrağının şekli kesin olarak belirlenmiştir. Bayrağımızdaki kırmızı renk, hakimiyeti ve şehitlerimizin kanını, beyaz renk ise, güç, adalet ve temizliği ifade eder.

8 GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TÜRK BAYRAĞI
19,yy,başları 19.yy. ortaları 29 Mayıs1936

9

10

11 İSTİKLAL MARŞI Ulusal bağımsızlık sembollerimizdendir. İstiklal marşımızı şairimiz Mehmet Akif Ersoy yazmıştır. 12 Mart 1921 tarihinde kabul edilmiştir. Mehmet Akif kendisine ödül olarak verilen 500 lirayı almayarak ordumuza bağışlamıştır.

12 İstiklal marşımızı yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy

13

14 TBMM: Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk milletinin hakimiyet yani sahipliğini temsil eder.

15 PARA: Para basmak tarihten günümüze bağımsızlık sembollerindendir.

16 ATATÜRKÇÜLÜK Türk milletinin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve bilimin önderliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkartılması amacı ile temel ilkeleri yine Atatürk tarafından belirtilen devlet yaşamına, düşünce yaşamına ve ekonomik yaşama, toplumun temel kuruluşlarına ilişkin gerçekçi fikir ve ilkelere denir.

17

18

19

20

21 ANITKABİR


"DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları