Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİM ADAMLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİM ADAMLARI."— Sunum transkripti:

1 BİLİM ADAMLARI

2 ARCHİMİDES (M.Ö ) Dünyanın büyük fizik ve matematik bilgini Birkaç çeşit kaldıraç ve sıvıların kaldırma kuvvetini bulmuştur. Bana dayanacak bir yer bulun, dünyayı bile yerinden kaldırırım, demiştir.

3 ALBERT EİNSTEİN( ) Işık ve kütle çekim için özel ve görelilik kuramlarını geliştirmiştir. Geliştirdiği kuramlarla atom bombasının esaslarını ortaya koymuştur.

4 ROBERT KOH( ) Alman doktor ve bakteriyolog Verem mikrobunu ve kolera mikrobunu bularak insanlığa büyük hizmet etmiştir.

5 GUGLİELMO MARCONİ ( ) Telsiz , telgraf ve radyoyu bulan bilim adamıdır.

6

7 ALEXANDER GRAHAM BELL ( ) Telefonu icat etmiştir. Babası gibi sağır olan Graham Bell babasının bulduğu işaretlerle anlaşma sistemi üzerinde çalışmış ve sağırlar okulunda dersler vermiştir. Vakit ve enerji yitirmeden iletişim kurmayı sağlamıştır.

8

9 SİR ALEXANDER FLEMİNG ( ) İngiliz bakteriyolog. Araçlarının küflenmiş kısımlarına bakterilerin gelmediğini gözlemleyen Fleming , çeşitli araştırmalar yaparak penisilini bulmuştur.

10 LOUİS PASTEUR( ) Fransız kimyacısı Kuduz aşısını bulmuş ve şarbon hastalığını önlemiştir. Ayrıca ameliyatlardan sonra meydana gelebilecek enfeksiyonlara karşı antisepsi, asepsi gibi koruyucu usuller bulmuştur.

11 GALİLE ( ) İtalyan fizik ve astronomi bilgini Teleskop ve büyüteci icat etmiştir. Jüpiterin 4 uydusu olduğunu buldu. Dünya’nın hem kendi etrafında hem de Güneş etrafında döndüğünü kesin olarak ortaya çıkardı.

12

13 EVANGELİSTA TORİCELLİ
( ) Fizik ve geometri bilgini Barometreyi ve açık hava basıncı kanununu bulmuştur. Bunun dışında cisimlerin hareketi, sıvıların akımı, mermilerin havadaki gidişi, mercekler gibi alanlarda çalışmalar yapmıştır.

14 THOMAS ALVA EDİSON ( ) Amerikalı buluşçu. Elektrik ampulü,gramafon, batarya, film gösterme aygıtı vb. bini aşkın icadı vardır. Öldüğünde gözlemlerini anlattığı 3400 not defteri bırakmıştır. Deneylerine 10 yaşında iken başlamıştır.

15


"BİLİM ADAMLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları