Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi"— Sunum transkripti:

1 Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi

2 15. İSVEÇ İsveç’in kişi başına düşen yıllık geliri yaklaşık $. Bu gelir aylık 3.000$’a denk geliyor. Güzel bir rakam. Kuzey Avrupa'daki İskandinavya yarımadasında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiya'dır. İsveç bunun dışında güneyinde yer alan Öresund Köprüsü ile Danimarka'ya bağlıdır.

3 14. İZLANDA İzlanda’da ise kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık $ olurken, aylık gelirleri ise 3200$ olmakta. Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde Grönland'ın güneydoğusu ile İskandinavya ve Britanya Adası'nın kuzeybatısında yer alan bir ada ve Avrupa ülkesi.

4 13. KUVEYT Kuveyt, İzlanda’dan kısa bir farkla önde. Kişi başına düşen yıllık gelir $ olurken, aylık gelir ise 3300$’a denk gelmekte. Arabistan Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülke. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur. Ülkenin ismi, Arapça'da "su kenarındaki kale" anlamına gelen akwat kelimesinden gelmektedir.Yüz ölçümü km2 olan ülkenin nüfusu 2010 tahminiyle yaklaşık 2,7 milyondur.

5 12. İRLANDA Kişi başına düşen yıllık gelir $. Bu gelir aylık 3500$ demek. Kuzeybatı Avrupa'da bulunan ülke. Büyük Britanya Adası'nın batısındaki İrlanda Adası'nın yaklaşık altıda beşini kaplamaktadır. Kuzey doğusunda, Birleşik Krallık'a bağlı olan Kuzey İrlanda ile komşu olan İrlanda'nın batısı Atlas Okyanusu, doğusu İrlanda Denizi, güneydoğusu St George Kanalı, güneyi ise Kelt Denizi ile çevrilidir. Ülke, parlamenter demokrasi ve anayasal cumhuriyet ile yönetilmektedir.

6 11. KANADA 4 dilin konuşulduğu Kanada’da ise kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık $. Kanada’da bu gelir aylık 3600$’a gelmekte. Kuzey Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülkedir. Büyüklüğü, Büyük Okyanustan, Kuzey Arktik denizine kadar 9.98 milyon kilometre karedir. Bu özelliğiyle, yüzölçümü bakımından dünyanın en büyük 2. ülkesidir. Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada'nın ortak sınırı dünyanın en uzun kara sınırını oluşturur. Kanada'nın topraklarında çoğunlukla ormanlar ve bunun yanı sıra Rocky Dağlarında ki tundra hakimdir. Nüfusun beşte dördü de güney sınırına yakın yaşamaktadır. Kanada'da zaman genellikle soğuk ya da çok ciddi kış soğuklarıyla geçer, ancak güneydeki alanlar ise yaz aylarında bir o kadar da sıcak olur.

7 10. AVUSTURYA Kuveyt,İrlanda ve Kanada’da olduğu gibi Avusturya’da da rakamlar birbirine yakın. Kişi başına düşen yıllık gelir $ olurken, aylık gelir 3600$ civarlarında. Orta Avrupa'da denize kıyısı olmayan, dokuz eyaletten oluşan ülke. Batıda Lihtenştayn ve İsviçre, güneyde İtalya ve Slovenya, doğuda Macaristan ve Slovakya, kuzeyde ise Almanya ve Çek Cumhuriyeti ile komşudur.

8 9. AVUSTURALYA Avusturalya’nın yıllık ve aylık gelirleri yaklaşık olarak Avusturya’dan zerre kadar fark yok desek yeridir. Güney yarım kürede yer alan bir ada ülkesidir. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda'dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sydney'dir.

9 8. HOLLANDA Kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık $, aylık gelir ise 3650$’a yakın. Hollanda Krallığı'nı meydana getiren dört ülkeden biri. Topraklarının çok büyük bir kısmı Batı Avrupa'dadır, ayrıca Karayipler'de üç adası bulunmaktadır.

10 7. İSVİÇRE İsviçre, bu ülkelerin birbirine yakın olan gelir yakınlıklarını bozuyor. Kişi başına yıllık geliri $’a yakın olan ülkede, aylık gelir ise 3750$’a yakın bir rakam. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan federal cumhuriyet. Batı Avrupa'da[not 5] bulunan ülkenin kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, ve doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.

11 6. HONK KONG Honk Kong ise kişi başına yıllık geliri yaklaşık $ olurken, aylık gelir de 3900$ olmakta. Çin Halk Cumhuriyeti'nin güney kıyısında bulunan, 1 Temmuz 1997 tarihine kadar Britanya Krallığına bağlı sömürge ve adalar grubuyken, bu tarihten itibaren Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi olmuştur. Hong Kong; Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve 235 kadar küçük adadan meydana gelmiştir. Hong Kong, Asya'nın en büyük serbest pazarı ve limanı, en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezidir.

12 5. Amerika Birleşik Devletleri
ABD, kişi başına yıllık geliri $ olurken, aylık geliri 4000$ civarında. ABD, listemizin 5. sırasında. Elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Ülkenin çoğu (48 eyaleti olan Kıta ABD'si ve ülkenin federal bölgesi olan Washington, DC), Kuzey Amerika'nın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanusu'nun arasında bulunmaktadır. Bu ülkenin vatandaşlarına Amerikalı veya Amerikan denir.

13 4. Brunei Barış Devleti/Brunei Sultanlığı
Brunei az ve zengin bir nüfusa sahip olduğundan kişi başına düşen yıllık gelir yaklaşık $. Bu sayı aylık 4200$ demek. Güneydoğu Asya'da Borneo adasında yer alan sultanlık. Ülkenin tek komşusu Malezya'dır. Başkenti Bandar Seri Begavan'dır. İslami monarşi ile yönetilen ülkenin resmi dili ise Malayca'dır. Ülkenin gelir kaynaklarının başında doğalgaz ve petrol vardır. Ülke ekonomisi Sultan 'ın ve Shell in elindedir. Ayrıca Katardan sonra dünyanın en zengin ikinci ülkesi olarak kabul edilmektedir.

14 3. SİNGAPUR Yüksek binaları ile müthiş bir görünüşe sahip Singapur, kişi başına düşen yıllık geliri $. Bu sayı aylık 4500$ civarlarında bir rakam. Malay Yarımadası'nın güney ucunda, ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada ülkesidir. Kuzeyde Malezya'nın Johor eyaleti, güneyde ise Endonezya'nın Riau Adaları ile çevrili, dünyanın az sayıdaki şehir devletlerinden biridir.

15 2. LÜKSEMBURG Lüksemburg devasa bir rakam ile rakiplerine fark açıyor. Lüksemburg’un kişi başına düşen yıllık geliri yaklaşık $. Bu sayı aylık tam 6700$, gerçekten müthiş. Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'tur. Lüksemburg'un nüfusu yarım milyonun biraz altında ve yüzölçümü yaklaşık olarak kilometrekaredir.

16 1. KATAR Lüksemburg güzel bir sayıya sahip fakat Arap ülkelerinden Katar, yıllık yaklaşık $ gelir ile Lüksemburg’a iyi bir fark atıyor. Katar’da yaşan insanların ise aylık gelirleri yaklaşık 7600$. Arap Yarımadası'nın doğusunda bulunan Basra Körfezi'ne uzanan ülke. Kuzeybatıda Bahreyn, batı ve güneyde Suudi Arabistan ve doğuda Birleşik Arap Emirlikleri'yle çevrilidir. Tek sınır komşusu Suudi Arabistan olup diğer tarafları Basra Körfezi ile çevrilidir.

17 SON


"Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları