Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU"— Sunum transkripti:

1 AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU
Küçükçekmece Müftülüğü

2 Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak, din görevlilerinden oluşan bir ekiple, Müftülük çatısı altında hizmet veren dini danışma birimleriyiz.

3 Kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı farketmeksizin bütün vatandaşlarımıza aile hakkında doğru dini bilgi sunmayı amaçlıyoruz

4 Aileyi tehdit eden, dolayısıyla toplumun huzurunu ve güvenini zedeleyen problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için varız.

5 Milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması bilinciyle, aileye ve aile bireylerine yönelik çalışmalar yapıyoruz.

6 Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-posta yoluyla bizi arayan bütün vatandaşlarımıza ayırım gözetmeksizin kuşatıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla hizmet sunuyoruz.

7 Dini danışmanlık görevini yerine getiriyor, gerektiğinde problemin türüne göre diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirmede bulunuyoruz.

8

9

10 İLGİ ALANLARI Evliliğe hazırlık süreçleri, Eşler arası iletişimin dini temelleri, Nikah ve boşanma, Çocukların dini ve ahlaki eğitimi, Anne-baba-çocuk ilişkileri, Çevre duyarlılığı, Zararlı alışkanlıklarla mücadele gibi aileyi ilgilendiren pek çok konu

11 Farklı kurum ve kuruluşlarla da işbirliği içerisinde konferans,panel, seminer gibi faaliyetler düzenliyoruz.

12 Bürolarımızın düzenlediği faaliyetlere katılarak aile hayatınızda yeni ufuklara ve yeni umutlara yer açabilirsiniz.

13 KÜÇÜKÇEKMECE MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU ÇALIŞMALARINDAN
BİR DEMET

14 ilçemiz vaizi Hüsnü Başarı,Kartaltepe Kız Kur'an kursunda,
18/11/2015 Çarşamba Günü, ilçemiz vaizi Hüsnü Başarı,Kartaltepe Kız Kur'an kursunda, ’Birlikte Yaşama Ahlakı' konulu bir konferans vermiştir.

15 17 Haziran Cuma akşamı ilçemize gelen Makedonya-Üsküp İsabey Medresesinden 39 kişilik öğretmen ve öğrenci ekibi misafir edilmiş, Altınşehir kız kursunda ağırlanmıştır. Din görevlilerimizden Recep YILDIZ ve Eyüp KOÇ hocalarımızın refakatinde 5 günlük tarihi ve turistik yerleri kapsayan ziyaret programı gerçekleştirilmiştir. 

16 AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNUN HALKALI YETİŞTİRME YURDU KUTLU DOGUM ZİYARETİ

17 MÜFTÜLÜGÜMÜZ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNDAN AYBUDERE ZİYARET

18 ENGELLİ AİLELERİNE YAPILAN SEMİNER
Semineri vaiz Hüsnü BAŞARI verdi

19 AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSUNUN DÜZENLEDİĞİ’’MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELE’’
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü Eğitim Uzmanı İsmail Alkan konuyla ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.

20 Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun düzenlediği "Madde Bağımlılığıyla Mücadele" Semineri Sefaköy Kültür Merkezinde yapıldı. Semineri Psikolog A. Beyza Bıçakçı verdi.

21 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik burosunu tarafından panel düzenlenmiştir. Düzenlenen panele İçe Müftümüz Sayın Cemalettin BAL,İlçe Belediye Başkan Yardımcımız Dr.Sibel GÜLLÜÇAYIR ve Suriyeli Hayyam hanım katıldılar. Programı yöneten Vaizemiz Ayşen KÖKTAŞ panel içeriği hakkında bilgi verdi.

22 tarihinde saat:14.00'de Sefaköy Kültür Merkezinde bayanlara yönelik olarak Aile- Ergen İletişimi konulu konferans eğitimci yazar Sait ÇAMLICA tarafından sunulmustur.

23 "Kayınvalide Okulu" seminerleri gerçekleştirildi.
Küçükçekmece İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun düzenlemiş olduğu 5 hafta sürecek "Kayınvalide Okulu" seminerleri gerçekleştirildi. Küçükçekmece Belediyesi Ailem Aile Danışmanlık Merkezi Uzm. Klinik Psikolog Elif Güşta Uzun tarafından "Kayınvalide-Gelin Sağlıklı İletişim" konulu seminer verildi.

24 "Kayınvalide Okulu" seminer projesi Küçükçekmece Müftülüğü ilçe vaizi Ayşen Köktaş'ın açılış konuşması ile başladı. Programın ilk konuğu İstanbul il Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Vicdan Tekin Hoca hanımdı.

25 "Kayınvalide Okulu"nda Uzm
"Kayınvalide Okulu"nda Uzm. Klinik Psikolog Elif Güşta Uzun tarafından "Kayınvalide-Gelin Sağlıklı İletişim" konulu seminer verilmiştir.

26 İlçe Müftümüz Cemalettin Bal Kayınvalide Okulunda

27

28 Küçükçekmece Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu
tarafından hazırlanan ve Türkiye'de bulunan tüm Aile ve Dini Rehberlik Büroları tarafından yaygınlaştırılabilecek bir model niteliği taşıyan "Kayınvalide Okulu” seminerleri beş haftalık programı tamamlandı. Kapanış programı konukları Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, İlçe Müftüsü Cemalettin Bal ve Küçükçekmece Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nden Uzm. Klinik Psikolog Elif Güşta Uzun oldu.

29

30

31

32

33 Dini Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti sunan;
Siz de aile içi soru ve sorunlarınızın dini boyutlarıyla ilgili, hafta içi her gün Dini Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti sunan; Aile ve Dini Rehberlik Büromuza başvurabilir ya da telefon ve e-posta yoluyla bize ulaşabilirsiniz.

34 KÜÇÜKÇEKMECE MÜFTÜLÜĞÜ
AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU Tel : Faks : e-posta:


"AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları