Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”"— Sunum transkripti:

1 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”

2 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ PROJENİN ADI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”

3 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN AMACI Kardeş Aile Projesinin amacı, Dul ve yetim aileler başta olmak üzere yaşadığı ekonomik, sosyal, kültürel veya bireysel yetersizlik gibi herhangi bir sebeple kendi imkân ve kabiliyeti ile hayatını sürdürmesi, ihtiyaçlarını gidermesi mümkün görünmeyen aileleri, kendi kendine yetebilen seviyeye getirmek amacıyla, öncelikli olarak aynı mahallede ikamet eden maddi ve diğer yönleriyle yeterli ailelerle bir araya getirerek toplumsal dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlamaktır.

4 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI PROJENİN HEDEF KİTLESİ Dul - Yetim Aileler, yaşlı - kimsesiz aileler ve maddi durumu kötü olan çok fakir ailelerdir. KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”

5 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ Kardeş Aile Projesi, 3 ana uygulama aşamasından meydana gelmektedir:  Tespit ve Bilgi Havuzu Oluşturma  Kardeş Ailelerin Eşleştirilmesi, Tanıştırılması ve Kardeşlik Bağının Oluşturulması  Kardeşliğin Geliştirilmesi

6 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ 1- Tespit ve Bilgi Havuzu Oluşturma: a) Kardeş Aile - 1 ile Görüşme: Kardeş Aile-1 olarak adlandırdığımız maddi ve diğer yönleriyle yeterli olan aileler, kendi rızalarıyla ihtiyaç sahibi ailelere kardeş aile olmayı kabul etmiş olurlar. Bu ailelerin maddi durumlarının iyi olmasından çok örnek bir aile yaşamı sergilemeleri onların Kardeş Aile–1 olarak seçilmelerinde önem arz edecektir.

7 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ b) Kardeş Aile -2 ile Görüşme: Kardeş Aile–2 olarak adlandırdığımız kendi kendine ihtiyaçlarını gidermesi mümkün görünmeyen ailelerin tespitinde ise beş kişilik bir görüşme grubu oluşturulur. Görüşmeyi gerçekleştirecek bu beş kişilik grup; Psikolog, Sosyal İnceleme Görevlisi, Vakıf Temsilcisi, Belediye Temsilcisi ve KOMŞUDER üyesi (mahallenin komşuder temsilcisi) kişilerden oluşur.

8 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ C. Bilgi Havuzu Oluşturma: Görüşme aşaması tamamlanan ailelerin bilgileri belli özelliklere göre sınıflandırılıp oluşturulan bilgi havuzuna aktarılır. Sınıflandırma yapılırken oturduğu mahalle, memleketi, medeni durumu, özürlülük durumu ve kronik hastalık gibi özellikler göz önünde bulundurulur. Kardeş Aileye ait oluşturulan bilgiler ve özellikleri, Kardeş Aile–1 ile değerlendirilerek kardeş aile seçmesi sağlanır.

9 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ Kardeş Ailelerin Eşleştirilmesi, Tanıştırılması ve Kardeşlik Bağının Oluşturulması: Kardeş Aile-1’in kendi tercihleri ve görüşme grubunun tavsiyeleri yönünde yapılan eşleştirme işleminden sonra İlçe Kaymakamı, Mahalle Muhtarı, KOMŞUDER şube başkanının da katılımıyla ailelere “Kardeş Aile Belgesi” imzalatır. Böylece kardeş aile olmanın ilk temeli atılmış olur.

10 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ Kardeş Aile Belgesi imzalandıktan sonra Kardeş Aile–1 ve görüşme grubu üyeleri ile birlikte Kardeş Aile–2 ziyaret edilir. Bu ziyaretin amacı Kardeş Aile-1’in de, Kardeş Aile-2’nin yaşadığı sosyal çevre içerisinde kendisinin, yaşadığı güçlüklerin, sorunlarının gerçekçi şekilde görülmesidir. Kardeş Aile–1, bu tanıştırma ziyareti sonrasında aile’nin belirlenen öncelikleri konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışır.

11 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ 3- Kardeşliğin Geliştirilmesi: Proje Sürecinin İzlenmesi: Görüşme grubu tarafından ayda bir kere olmak üzere tüm Kardeş Aileler ziyaret edilerek, oluşturulan bağın sağlamlığı kontrol edilir. Kardeş Aile–2 ‘nin ihtiyaçlarının eksikliklerinin giderilip giderilmediği, Kardeş Aile -1’nin sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorgulanır.Gerektiği durumlarda, Kardeş Aile–1 değişikliğine de gidilir.

12 T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KADDEŞİM” PROJENİN ÇALIŞMA ALANLARI VE USULLERİ Kardeş Ailelere Rehberlik Hizmetlerinin Verilmesi ve Çeşitli Organizasyonların Düzenlenmesi: Proje komisyonu tarafından kardeş ailelere rehberlik ve psikolojik destek verilerek kardeşlik ilişkisinin daha sağlam temellerde yürütülmesi sağlanır. Ayrıca, ayda iki kez alanlarında uzman kişiler tarafından kardeş ailelere çeşitli sosyal konulularla ilgili seminerler verilir. Rehberlik hizmetinin yanında, Kardeş Aile Projesi komisyon üyeleri, komşu dernekleri şube başkanları ve kardeş ailelerin katılacağı ayda bir kere düzenlenen ortalama 300 kişinin yer alacağı yemek, piknik, kültürel geziler gibi çeşitli organizasyonlarla projenin uygulanabilirliği sağlanmış olacaktır.


"T.C. ARNAVUTKÖY KAYMAKAMLIĞI KARDEŞ AİLE PROJESİ “KARDEŞİM”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları