Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)"— Sunum transkripti:

1 BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)

2

3 PROJE ÖZETİ Projenin Süresi Eğitim-Öğretim Yılı Başlangıç/Bitiş Tarihi 01/09/ /07/2016 Projenin Ana Fikri (Proje Özeti) Proje kapsamında ilimizin tüm ilçelerindeki ortaokullarda temel eğitimden orta öğrenime geçiş sınavı (TEOG), liselerde ise YGS ve LYS’ye yönelik açılacak olan yetiştirme kurslarının aylık değerlendirme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında planlanan öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilere yönelik rehberlik etkinliklerini gerçekleştirerek akademik başarının yükseltilmesine katlı sağlanması hedeflenmektedir. Proje kapsamında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri yöneticileri tarafından tüm okullar ziyaret edilerek idareci, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının ve açılacak kursların verimliliğinin artırılması hedeflenmektedir.

4 Projenin Amaçları 1-Ulusal seviyede yapılan sınavlarda (TEOG, YGS ve LYS) ilimizin başarısını ve eğitim kalitesini artırmak. 2-Eğitimin niteliğini geliştirmek için tüm eğitim paydaşlarının işbirliğini artırmak, ekip çalışmasını geliştirmek. 3-Öğrencilerin ulusal sınav sistemlerine göre hazırlanmalarını sağlayarak başarılarını artırmak. 4-Çeşitli rehberlik faaliyetleri gerçekleştirerek öğrencilerin sınav başarılarının artmasına katkı sağlamak. 5-Planlanan çeşitli faaliyetlerle idareci, öğretmen, veli ve öğrencilerin, kısacası toplumun tüm kesimlerinin eğitime bakış açılarını daha olumlu hale getirmek. 6-Eğitim faaliyetlerinin farklı mekânlarda daha geniş kesimlere yayılmasını sağlayarak fırsat eşitliği oluşturmak.

5 Projedeki Görevi ve Sorumlulukları
İl Milli Eğitim Müdürlüğü(AR-GE Birimi) 23/09/2014 tarih ve sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi  Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde belirtilen görevleri yapmak. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Kurs Merkezi Okul Müdürlükleri

6 PROJE TEMEL FAALİYET VE ÇALIŞMALARI
BAŞARIYI OKULLA YAKALA (BOYAP) ÇALIŞMA TAKVİMİ KONU FAALİYET TARİH ETKİNLİK AMAÇ AÇIKLAMA YETİŞTİRME KURSLARI Yetiştirme Kurslarının Başlaması Öğrencilerin kişisel sosyal ve akademik başarılarını artırmak Kurslar, 23/09/2014 tarih ve sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi göre açılacaktır. REHBERLİK ÇALIŞMALARI Verimli Ders Çalışma Teknikleri Okullarda öğrenciye yönelik rehberlik çalışmaları Öğrencilerin alanında uzman kişilerden edineceği bilgilerle akademik çalışmalarda daha bilinçli bir çalışma ortamı hazırlamak Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber öğretmenleri tarafından rehber öğretmeni olmayan okullar belirlenip bu okullara yönelik çalışmalar yapılacaktır. Değişen Sınav Sistemleri ve Puanlama Biçimleri Zamanı Verimli Kullanma Doğru Test Çözme Teknikleri Sınav Kaygısı ve Stresi Önleme Sınav Motivasyonu Mesleki Rehberlik Doğru Tercih Yapma Teknikleri KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİ Alanında uzman kişiler tarafından eğitimde farkındalık oluşturmak amacıyla halkın geneline yönelik ARGE birimi tarafından ortaklarla işbirliği halinde eğitim faaaliyetlerinin düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Kasım 2105 İl geneli katılıma açık seminer düzenlemek Eğitim bilincini yükseltmek İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından koordine edilecektir. Şubat 2016 Mayıs 2016 KARİYER GÜNLERİ Okullar kendi bünyesinde öğrencilere örnek olabilecek kişileri ayarlayarak kendi öğrencilerine yönelik tertip edeceklerdir. Kasım 2015-Ocak 2015 Eğitim bilincini oluşturmak Her okul kendi bünyesinde alanında uzman konuşmacıları belirleyip düzenleyecektir. Mart Mayıs 2016 YÖNLENDİRİCİ VE SORUMLU İDARECİLİK TÜM OKULLARIN ZİYARET EDİLMESİ Okul ziyaretleri Öğrencilerin ve ilimizin akademik başarısına olumlu yönde katkı sağlamak Proje kapsamasında İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belli bir plan dahilinde uygun zamanlarda bütün okulların ziyaret edilerek idareci, öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının artırılması hedeflenmektedir. SINAV ANALİZLERİNİN YAPILMASI DÜZEY BELİRLEME SINAV UYGULAMASI EKİM 2015 Okullarda her ayın son haftası düzenli olarak değerlendirme sınavları yapılacaktır. Mevcut durmun değerlendirilmesini yapmak, eksiklikleri gideermek ve sonraki eğitim öğretim dönemindeki çalışmaları planlamak Sınav analizleri her sınavdan sonra okullar tarafından yapılacak ve dosyalanacak, dosya halinde dönem sonlarında il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü ilgili birimlerine gönderilecektir. DEĞERLENDİRME SINAVI UYGULAMASI KASIM 2015 DEĞERLENDİRME SINAVI UYGULAMASI ARALIK 2015 OCAK 2016 ŞUBAT 2016 MART 2016 NİSAN 2016 MAYIS 2016

7 OKUL ZİYARETLERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCILARI VE İL-İLÇE MEM ŞUBE MÜDÜRLERİ TARAFINDAN OKULLARIN ZİYARET ÇALIŞMALARINI KAPSAMAKTADIR.

8 KARİYER GÜNLERİ VE REHBERLİK FAALİYETLERİ
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK OKUL İDARESİ TARAFINDAN DÜZENLENECEK ÇALIŞMALARDIR.

9 KİŞİSEL GELİŞİM SEMİNERLERİ
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARGE BİRİMİ TARAFINDAN İL MERKEZİNDE YAPILACAK ÇALIŞMALARDIR.

10 DEĞERLENDİRME SINAVI ANALİZLERİ

11 ORTAOKUL DENEME SINAVI ANALİZ FORMU
KAHRAMANMARAŞ / ……………..……………………………....İLÇESİ…………………………………….ORTAOKULU DENEME SINAVI ANALİZ FORMU SIRA ŞUBE DENEME SIRASI TÜRKÇE MATEMATİK SOSYAL BİLGİLER FEN BİLİMLERİ İNGİLİZCE DİN KÜL. veAHL. BİL. DOĞRU YANLIŞ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 GENEL ORTALAMA NOT: DENEME SINAVI ANALİZ FORMUNA 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SONUÇLARI İŞLENECEKTİR.

12 YGS DENEME SINAVI ANALİZ FORMU
KAHRAMANMARAŞ /………………………………… İLÇESİ ……………………………………………………………………….LİSESİ YGS DENEME SINAVI ANALİZ FORMU SIRA ŞUBE TESTİN KAPSAMI TÜRKÇE TESTİ TEMEL MATEMATİK TESTİ FEN BİLİMLERİ TESTİ SOSYAL BİLİMLER TESTİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TARİH COĞRAYA FELSEFE DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DENEME SIRASI DOĞRU YANLIŞ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 GENEL ORTALAMASI NOT: DENEME SINAVI ANALİZ FORMUNA 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SONUÇLARI İŞLENECEKTİR.

13 LYS DENEME SINAVI ANALİZ FORMU
KAHRAMANMARAŞ /……………………………………İLÇESİ …………………………….LİSESİ LYS DENEME SINAVI ANALİZ FORMU SIRA ŞUBE DENEME SIRASI MATEMATİK SINAVI (LYS 1) FEN BİLİMLERİ SINAVI (LYS-2) EDEBİYAT-COGRAFYA SINAVI (LYS-3) SOSYAL BİLİMLER SINAVI (LYS-4) YABANCI DİL SINAVI (LYS-5) MATEMATİK GEOMETRİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI COĞRAFYA-1 TARİH COĞREFYA-2 DİN KÜL. ve AHLAK BİL. FELSEFE GURUBU İNGİLİZCE PİSİKOLOJİ SOSYOLOJİ MANTIK DOĞRU YANLIŞ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 GENEL ORTALAMA NOT: DENEME SINAVI ANALİZ FORMUNA 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SONUÇLARI İŞLENECEKTİR.

14 DEĞERLENDİRME SINAVI ANALİZLERİ ORTAOKUL 8. SINIF VE
LİSE 12. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN GİRMİŞ OLDUKLARI DEĞERLENDİRME SINAVLARI İÇİN YAPILACAKTIR.

15 MEMNUNİYET ANKETLERİ

16 ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ANKETİ
ANKET SORULARI TAM (5) ÇOK (4) ORTA (3) AZ (2) HİÇ (1) 1 Yetiştirme kursunda dersler zevkli geçmektedir. 2 Yetiştirme kursunda derslerin işlenişinde farklı yöntemler kullanılmaktadır. 3 Yetiştirme kursunda anlamadığım konuyu rahatlıkla öğretmenlerime sorabiliyorum. 4 Okulun içi ve dışı temiz ve düzenlidir. 5 Yetiştirme kursunda uygulanan sınav soruları ve yapılan değerlendirmeler öğrencilerin başarısını ölçmektedir. 6 Yetiştirme kursunda edindiğim bilgilerin eğitim/öğretim hayatımda işime yarayacağımı düşünüyorum. 7 Yetiştirme kursunda görev yapan öğretmenler güvenilir insanlardır. 8 Yetiştirme kursunda eğitim araç ve gereçleri kursun amacına uygun kullanılmaktadır. 9 Yetiştirme kursunda yapılacak çalışmalar ve bunları kimin yapacağı belirlenmiştir. 10 Yetiştirme kursunda dersler etkili ve verimli bir şekilde işlenmektedir. 11 Yetiştirme kursunda okul idaresi ve öğretmenler ölçme ve değerlendirmeye büyük ilgi gösterir. 12 Yetiştirme kursundaki faaliyetler beklentilerimi karşılamaktadır. 13 Yetiştirme kursunda öğretmenler öğrencileri birey olarak dikkate alır. 14 Yetiştirme kursundaki eğitim/öğretim etkinliklerinin kalitesi yüksektir. 15 Yetiştirme kursundaki öğretmenlerimiz görevlerini severek ve içtenlikle yapmaktadır. 16 Yetiştirme kursundaki öğretmenler, derslerine önem vermekte ve iyi hazırlanmaktadır. 17 Yetiştirme kursunda öğrenciler, öğretmenlerden ders ve ders dışı konulara ilişkin rahatça yardım alabilmektedir. 18 Yetiştirme kursunda öğretmenlerimiz derslerine düzenli olarak zamanında gelirler. 19 Yetiştirme kursunda sorumlu öğretmenler öğrencilerin başarı durumuyla ilgilenmektedir. 20 Yetiştirme kursunda öğretmenler, sınav sistemlerindeki yenilikleri ve gelişmeleri öğrencilerle paylaşmaktadır. 21 Yetiştirme kursunda öğretmenler, öğrencilerin derslerdeki durumlarına (eksiklikleri, ilerlemeleri, performansları, v.b.) ilişkin olarak öğrencileri ve velileri düzenli olarak bilgilendirmektedir. 22 Yetiştirme kursunda ana ve yardımcı kaynaklar yeterlidir. 23 Yetiştirme kursunda okul idaresi öğrencilerin sorun ve önerilerine karşı duyarlıdır. 24 Yetiştirme kursunda öğrencilere planlı çalışma alışkanlığı kazandırılmaktadır. Katkılarınız için teşekkür ederiz.

17 ÖĞRETMEN MEMNUNİYET ANLETİ
ANKET SORULARI TAM (5) ÇOK (4) ORTA (3) AZ (2) HİÇ (1) 1 Yetiştirme kurslarında gönüllü olarak görev aldım. 2 Yetiştirme kursları öğrenci başarısına olumlu katkı sağlayacaktır. 3 Okulumuzda, açılan yetiştirme kurslarıyla ilgili verimliliğini artırıcı çalışmalar yapılmaktadır. 4 Yetiştirme kurslarındaki sınıf mevcutları istenen düzeydedir. 5 Yöneticilerin okul ziyaretlerinin kurs verimliliğini artıracağına inanıyorum. 6 Yetiştirme kursu ile ilgili kullanılacak kaynaklar yeterlidir. 7 Yetiştirme kurslarının öğrencilerin sosyalleşmesine olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum. 8 Açılan yetiştirme kursları veliler tarafından da desteklenmektedir. 9 Yetiştirme kurslarının hafta içi ders çıkışında açılması verimliliği artırmaktadır. 10 Yetiştirme kurslarının hafta sonları açılması verimliliği daha da artıracaktır. 11 Yetiştirme kurslarında görev alacak öğretmenlerin komisyon tarafından belirlenmesi kursların verimliliğini artıracaktır. 12 Yetiştirme kurslarında seviye sınıflarının oluşturulması öğrencilerin başarı düzeyini yükseltecektir. 13 Yetiştirme kurslarındaki ders saatleri yeterli düzeydedir. 14 Kurstaki programların okuldaki ders yoğunluğuna göre ayarlanması verimliliğimi artıracaktır. 15 Yetiştirme kurslarında nöbetçi öğretmen ve güvenlikçiye ihtiyaç duyulmaktadır. 16 Yetiştirme kurslarında beslenme ve ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır. 17 Yetiştirme kurslarındaki ders programı yerleştirme puanındaki dersin ağırlığına göre ayarlanmaktadır. 18 Yetiştirme kursu için kurs merkezi okulun fiziki ve teknolojik altyapısı yeterlidir. 19 İl/ilçe milli eğitim müdürlükleri yetiştirme kurslarının tüm sorunlarıyla ilgilenmektedir. 20 Yetiştirme kurslarında rehber öğretmenler de görevlendirilmelidir. Katkılarınız için teşekkür ederiz.

18 MEMNUNİYET ANKETLERİ KURS AÇILAN BÜTÜN SINIF SEVİYELERİNE VE KURS ÖĞRETMENLERİNE UYGULANACAKTIR

19 ANKET VE DENEME SINAVI ANALİZLERİ
ÖNEMLİ!!! PROJEYE AİT DEĞERLENDİRME SINAV ANALİZLERİ VE ANKET UYGULAMALARI YIL SONUNDA YAPILACAK VE ELDE EDİLEN BİLGİLER RAPORLAŞTIRILARAK 3 HAZİRAN 2016 TARİHİNE KADAR RAPORLAŞTIRILARAK İLÇE MEM STRATEJİ BÖLÜMLERİ ARACILIĞIYLA 24 HAZİRAN 2016 TARİHİNE KADAR İL MEM ARGE BİRİMİNE ULAŞTIRILACAKTIR.

20 ÖRNEK FAALİYETLER

21 ÖRNEK FAALİYETLER

22 ÖRNEK FAALİYETLER

23 BİLGİNİZE… PROJE İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARA İL MEM WEB ( SİTESİ ARGE LİNKİNDEN ULAŞILABİLİR.

24 KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İLETİŞİM KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ RAMAZAN ŞİŞMAN PROJE İL KOORDİNATÖRÜ


"BAŞARIYI OKULLA YAKALA PROJESİ (BOYAP)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları