Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ

2 PROJENİN GEREKÇESİ Söke İlçesindeki ilk ve orta dereceli okulların YGS-LYS ve SBS deki genel başarı düzeyinin il ortalamasına göre istenilen düzeyde olmaması.

3 PROJENİN AMACI Söke İlçesindeki öğrencilerin motivasyonunu ve YGS-LYS ve SBS deki genel başarı düzeylerini arttırmak.

4 PROJENİN HEDEFLERİ İlçemiz öğrencilerinin motivasyonu ve SBS ve YGS-LYS sınavlarında başarılarını arttırarak İlçemizin Aydın İli genelinde sınav başarı sırasını yükseltmek.

5 PROJENİN ÖZETİ Söke İlçesindeki öğrencilerin motivasyonunu ve YGS-LYS ve SBS başarısını artırmak amacıyla ilçe düzeyinde uygulanmak üzere bir eylem planının hazırlanması ve tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında uygulanması.

6 PROJEYİ YÜRÜTECEK KURUM/KURULUŞLAR
Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü / Tüm Okul ve Kurum Müdürlükleri

7 PROJENİNUYGULAMA ADIMLARI
1) İlçe Motivasyon ve Başarıyı Arttırma Ekibinin oluşturulması, 2) İlçe Eylem Planının hazırlanması 3) Okul Müdürlüklerine projenin tanıtımının yapılması 4) Okul Müdürlükleri tarafından projenin tanıtımının öğretmenlere yapılması 5) Okul Müdürlüklerinin İlçe eylem planı doğrultusunda başarıyı arttırma ile ilgili hedeflerini belirlemesi.

8 PROJENİNUYGULAMA ADIMLARI
6) Herhangi bir kursa devam etmeyen öğrencilerin sayılarının belirlenmesi (Ek-14) 7) Danışman Öğretmenlerin Belirlenmesi 8) Danışman Öğretmenlerden sorumlu yöneticilerin belirlenmesi 9) Danışman öğretmenlere sorumlu oldukları öğrencilerin dağıtılması 10) Danışman öğretmenlerin “Öğrenci Aylık Takip Çizelgesi’ni (Ek:3)” her ayın sonunda doldurup okul müdürlüğüne teslim etmeleri

9 PROJENİNUYGULAMA ADIMLARI
11) “Okul Takip Formu’nun (Ek:2)” bir sonraki ayın ilk beş günü içerisinde okul müdürlüğü tarafından doldurulup İlçe Motivasyon ve Başarıyı Arttırma Ekibine gönderilmesi. 12) Sınav Sonrası YGS-LYS ve SBS durum çizelgesinin okul müdürlüğünce hazırlanıp değerlendirilmesi. 13)Sınav Sonrası YGS-LYS ve SBS durum çizelgesinin "İlçe Motivasyon ve Başarıyı Arttırma Ekibince" hazırlanıp değerlendirilmesi. 14) Başarılı olan idareci, öğretmen ve öğrencilerin belirlenerek ödüllendirilmesi.

10 - 2012 Ekim ayında başlayacak
BAŞLAMA/BİTİŞTARİHİ Projenin; Ekim ayında başlayacak Haziran ayında sona ermesi düşünülmektedir.

11 PROJENİN MALİYETİ Yapılacak çalışmalar esnasında ortaya çıkabilecek kaynak ihtiyacı: Söke Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, gönüllü kuruluşlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ve Okul Aile Birlikleri tarafından imkânlar ölçüsünde karşılanması düşünülmektedir.

12 RİSKLER Projenin yeterince tanıtılamaması.
Projenin uygulanması sürecinde kurum ve kurumlar arası işbirliğinin sağlanamaması. Ailelerin desteğinin yeterince sağlanamaması. Okulların proje uygulanması konusunda isteksiz olmaları.

13 PROJE RAPORLARI 1. Öğrenciler Haftalık Takip Çizelgesini bir sonraki hafta başında doldurup danışman öğretmenlerine teslim edecektir. 2. Danışman Öğretmenler “Aylık Öğrenci Takip Formu” nu her ayın son iş günü okul müdürlüklerine (sorumlu yöneticiye) sunacaktır. 3. Okul müdürlüğü her ay sonunda bir sonraki ayın ilk 5 gününe kadar Okul Takip Formunu İlçe Motivasyon ve Başarıyı Arttırma Ekibine sunacaktır.

14 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Alınacak olumlu sonuçlara göre projenin devamına karar verilecektir.

15 Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Saygılarımızla Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü


"MOTİVASYONU VE BAŞARIYI ARTTIRMA PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları