Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece 13-30 yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece 13-30 yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda."— Sunum transkripti:

1 ERASMUS + GENCLİK

2 YENİLİKLER Sadece 13-30 yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda STKlar, informal gruplar, kamu kurumlarının yanında sosyal sorumluluk konusunda aktif olan kar amaçlı şirketler ve spor ile ilgili kuruluşlar da katılabiliyor.

3 NELER YAPILABİLİR? Bireysel Fırsatlar: Gençler yurt içinde ve yurtdışındaki eğitim faaliyetlerine katılabilir veya Avrupa Gönüllü Hizmeti yapabilirler. Başka grup ve kuruluşlarca hazırlanan projelere katılımcı olarak dahil olabilirler.

4 NELER YAPILABİLİR? Gençlik Grupları için Fırsatlar: Bir kuruluşa üye değilsiniz ancak kendi projenizi mi hazırlamak istiyorsunuz? Grup kurun o halde! En az 4 genç bir araya gelin, mümkün olduğunca cinsiyet dengeli bir grup kurun, grubunuza bir isim verin, ortaklarınızı bulun ve başvurun!

5 NELER YAPILABİLİR? Tüzel kişilikler (STK, Kamu ve özel sektör) için fırsatlar: Tüm alt programlarda proje başvuru sunabilirsiniz. Gençler, gençlik çalışanları, kuruluş temsilcileri veya bu alanda çalışan personelin hareketliliğini içeren her konuda proje başvurusu yapabilirler.

6 ALT EYLEMLER 1.ANA EYLEM 1 (AE1): Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 2.ANA EYLEM 2 (AE2): Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği 3.ANA EYLEM 3 (AE3): Politika Reformları için Destek

7 ANA EYLEM 1 (AE1): Bireylerin Öğrenme Hareketliliği 1.GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ 2.AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ 3.GENÇLİK ÇALIŞANLARININ HAREKETLİLİĞİ

8 GENÇLİK DEĞİŞİMLERİ Gençlik Değişimleri, farklı ülkelerden genç gruplarına bir araya gelme ve birbirlerinin kültürleri hakkında öğrenme fırsatı sunar. Gruplar, karşılıklı ilgi duyulan bir konu etrafında Gençlik Değişimini birlikte planlarlar. Gençler bu Eylem ile yurt dışındaki projelere katılabildikleri gibi yurt içinde de uluslararası projeler yapabiliyorlar. Bir Gençlik Değişimine katılmak için yabancı dilinizin çok iyi seviyede olması da gerekmiyor. Katılımcılar 13-30 yaş arasındadır, grup liderleri için yaş sınırı yoktur. Esas faaliyet seyahat günleri hariç en az 5 ve en fazla 21 günde gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç en az 16 ve en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir. Grup liderleri hariç her grupta en az 4 katılımcı olmalıdır.

9 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkelerde ve ortak ülkelerde yer alan tüm grup/kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya ticari sosyal sorumluluk alanında aktif özel şirket) ortak olabilir ve başvurabilir. Proje başvuru aşamasında en az 2 ortaklı bir yapı gerekir, bu ortakların AB üyesi olma zorunluluğu yoktur, program üyesi olması yeterlidir.

10 Kimler Başvurabilir? Proje süresi 3ay ila 2 yıl arasında değişir. Proje ortakların biri yada birkaçını ülkesinde gerçekleşebilir. Başvuru, koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

11 Başvuru tarihleri -17 Mart 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 17 Haziran – 31 Aralık tarihleri arasında başlayanlar içindir. -30 Nisan 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ağustos – 28 Şubat tarihleri arasında başlayanlar içindir. - 01 Ekim 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ocak – 30 Eylül tarihleri arasında başlayanlar içindir.

12 Avrupa gönüllü hizmeti Avrupa Gönüllü Hizmeti, istediğiniz bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 18-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Bu Eylem kapsamında gençler, bireysel olarak ya da gruplar halinde kâr amacı gütmeyen, ücretsiz faaliyetlerde yer alırlar.

13 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkelerde ve ortak ülkelerde yer alan tüm kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya ticari sosyal sorumluluk alanında aktif özel şirket) ortak olabilir ve başvurabilir. Tüm ortakların öncelikle akredite olması gerekir. Akreditasyon hakkında daha fazla bilgi sitemizde yayınlanacaktır.

14 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkelerde ve ortak ülkelerde yer alan tüm grup/kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya ticari sosyal sorumluluk alanında aktif özel şirket) ortak olabilir ve başvurabilir. Proje başvuru aşamasında en az 2 ortaklı bir yapı gerekir, bu ortakların AB üyesi olma zorunluluğu yoktur, program üyesi olması yeterlidir.

15 Kimler Başvurabilir? Proje süresi 3ay ila 2 yıl arasında değişir. Proje ortakların biri yada birkaçını ülkesinde gerçekleşebilir. Başvuru, koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

16 Başvuru tarihleri -17 Mart 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 17 Haziran – 31 Aralık tarihleri arasında başlayanlar içindir. -30 Nisan 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ağustos – 28 Şubat tarihleri arasında başlayanlar içindir. - 01 Ekim 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ocak – 30 Eylül tarihleri arasında başlayanlar içindir.

17 GENÇLİK ÇALIŞANLARININ HAREKETLİLİĞİ Bu faaliyet, gençlik çalışmalarında ve kuruluşlarında aktif kişilerin eğitimini, özellikle deneyimlerin, uzmanlığın ve aralarında iyi uygulamaların yanı sıra uzun süreli kalite projeleri ile ortaklıklar ve ağların oluşmasını sağlayacak faaliyetlerin değişimini destekler. Yaş sınırı yoktur. Esas faaliyet 2 gün ile 2 ay arasında gerçekleştirilir. En fazla 50 katılımcı dahil edilir.

18 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkelerde ve ortak ülkelerde yer alan tüm kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya ticari sosyal sorumluluk alanında aktif özel şirket) ortak olabilir ve başvurabilir.

19 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkelerde ve ortak ülkelerde yer alan tüm grup/kuruluşlar (STK, Kamu kuruluşu veya ticari sosyal sorumluluk alanında aktif özel şirket) ortak olabilir ve başvurabilir. Proje başvuru aşamasında en az 2 ortaklı bir yapı gerekir, bu ortakların AB üyesi olma zorunluluğu yoktur, program üyesi olması yeterlidir.

20 Kimler Başvurabilir? Proje süresi 3ay ila 2 yıl arasında değişir. Proje ortakların biri yada birkaçını ülkesinde gerçekleşebilir. Başvuru, koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

21 Başvuru tarihleri -17 Mart 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 17 Haziran – 31 Aralık tarihleri arasında başlayanlar içindir. -30 Nisan 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ağustos – 28 Şubat tarihleri arasında başlayanlar içindir. - 01 Ekim 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Ocak – 30 Eylül tarihleri arasında başlayanlar içindir.

22 ANA EYLEM 2 (AE2): Yenilik ve iyi uygulamaların değişimi için işbirliği STRATEJİK ORTAKLIKLAR Stratejik Ortaklıklar yapılabilecek faaliyetler bakımından oldukça esnek seçenekleri içinde barındıran yeni bir faaliyettir. Yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve/veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerdeki grup/kuruluşlar arasındaki stratejik işbirliği ve ortaklık projelerini kapsamaktadır. Bu projeler kapsamında aşağıdaki örnek olarak listelenen faaliyetlere benzer faaliyetler gerçekleştirilebilir; 1- Ortak grup/kuruluşlar arasındaki uygulama ve deneyimlerin paylaşımına yönelik faaliyetler 2- Yenilikçi uygulamaların geliştirilmesine, test edilmesine ve uygulanmasına yönelik faaliyetler 3- Örgün, yaygın ve sargın öğrenme ile edilmiş bilgi, beceri ve yeterliliklerin tanınmasına ve geçerliliğine imkân sağlayan faaliyetler (örneğin Youthpass ile ilgili etkinlikler) 4- Yerel otoriteler arasındaki işbirliğini sağlayan faaliyetler 5- Aktif vatandaşlığı destekleyen faaliyetler

23 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ülkeler ve tüm ortak ülkelerde yer alan grup/kuruluşlar (STK, Kamu, özel şirket) ortak olabilir, program üyesi ülkelerde olanlar başvurabilir. Asgari toplam 2 program ülkesinden ortak (başvuran dahil) yeterlidir. Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, projeler 6 ay ile 2 yıl arasındadır. Proje ortaklardan biri ya da bir kaçının ülkesinde gerçekleşir. Başvuru, koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

24 Başvuru tarihleri -Başvurular, başvuru kriterlerine uygun şekilde koordinatör tarafından iki farklı son başvuru tarihinden birine kadar (30 Nisan veya 01 Ekim, en geç öğle vakti saat 12.00) sisteme yüklenmelidir : -30 Nisan 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Eylül – 28 Şubat tarihleri arasında başlayanlar içindir. -01 Ekim 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Şubat – 30 Eylül tarihleri arasında başlayanlar içindir. -Bu faaliyette 2015 yılından itibaren Öğrenme Hareketliliklerinde olduğu gibi 3 adet son başvuru tarihi olacaktır.

25 ANA EYLEM 3 (AE3): POLİTİKA REFORMLARI İÇİN DESTEK YAPILANDIRILMIŞ DİYALOG – Gençler kendileri için üretilen politikaların şekillenmesine hangi ölçüde katılabiliyorlar? Geleceğin Türkiye’si ve Avrupası için seslerini ne kadar duyurabiliyorlar? İşte “Yapılandırılmış Diyalog” faaliyeti, tam da bu sorulardan yola çıkarak fırsatlar sunuyor. Bu faaliyetteki projelerin amacı gelecekte şekillenecek gençlik politikaları için kullanılabilecek sonuçlar üretmek ve tüm Avrupa’daki gençlerin demokratik yaşama katılımlarını teşvik etmektir. Yapılandırılmış Diyalog, gençler, gençlik çalışmalarında aktif kişiler ve gençlik kuruluşları ile gençlik alanında karar alıcı olan ve gençlik politikalarından sorumlu kişiler arasında işbirliğini destekler. Çok sayıda gencin katıldığı büyük toplantı ve diğer etkinlikleri mümkün kılar. İki temel alt faaliyet vardır: – Ulusal toplantılar – Ulus-ötesi toplantılar. Ulusal tipinde yurt dışından ortaklara ihtiyaç yoktur. Faaliyet kapsamında yapılabilecek etkinlikler oldukça esnektir: Toplantılar, konferanslar, danışma etkinlikleri (online anketler ve diğer online danışma türlerini de içeren organizasyonlar), gençlerin demokratik katılımlarını artıran, demokratik kurumların ve karar alıcıların rollerini simülasyon yoluyla anlatan etkinlikler, Avrupa Gençlik Haftası kapsamına giren gençlik politikası temalı etkinlikler ve gençler ile politika yapıcılar arasındaki diyaloğu tesis eden diğer etkinlikler. Bu etkinliklere yerel, bölgesel, ulusal veya Avrupa düzeyinde, yani neredeyse her düzeyde karar alıcılar dahil olabilir. Ancak, politik olarak etkilenmiş etkinlikler (örneğin siyasi partilerin toplantıları) ve kuruluşların yıllık rutin toplantıları bu faaliyet kapsamında yapılamaz. Yapılacak etkinlikler en az 30 genci içermelidir. Gençler 13-30 yaşları arasında olmalıdır. Uzman/Politikacı/karar alıcılar için yaş sınırı yoktur.

26 Kimler Başvurabilir? Program üyesi ve komşu ortak ülkelerde yer alan sivil toplum kuruluşları ve yerel düzeydeki Kamu kuruluşları ortak olabilir, program üyesi ülkelerden ortaklar başvurabilir. Ulusal toplantılar ortak olmadan yapılabilir (yalnızca bir ortak vardır, o da başvuranın kendisidir). Ulusötesi toplantılarda toplam en az iki ortak faaliyete katılır. Proje başvuru aşamasında seçilmek şartıyla, projeler 3 ay ile 2 yıl arasındadır. Proje ortaklardan biri ya da bir kaçının ülkesinde gerçekleşir. Başvuru, koordinatör tarafından tüm ortaklar adına koordinatörün bulunduğu ülkenin ulusal ajansına yapılır. Ortakların ulusal ajanslarına başvuru formu göndermesine gerek yoktur.

27 Başvuru tarihleri -Başvurular, başvuru kriterlerine uygun şekilde koordinatör tarafından iki farklı son başvuru tarihinden birine kadar (30 Nisan veya 01 Ekim, en geç öğle vakti saat 12.00) sisteme yüklenmelidir : -30 Nisan 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Eylül – 28 Şubat tarihleri arasında başlayanlar içindir. -01 Ekim 2014 tarihli son başvuru tarihi, projesi 01 Şubat – 30 Eylül tarihleri arasında başlayanlar içindir. -Bu faaliyette 2015 yılından itibaren Öğrenme Hareketliliklerinde olduğu gibi 3 adet son başvuru tarihi olacaktır. -DAHA FAZLA BİLGİ www.ua.gov.tr


"ERASMUS + GENCLİK. YENİLİKLER Sadece 13-30 yaş arası gençler değil gençlik çalışanları da yaş sınırı göz etmeksizin katılabiliyor. Ayrıca bu programda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları