Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜNDEM 1-Açılış ve yoklama 2-Başkanlık divanı seçimi 3-Saygı duruşu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜNDEM 1-Açılış ve yoklama 2-Başkanlık divanı seçimi 3-Saygı duruşu"— Sunum transkripti:

1 S.S. BEYDAĞLARI SAKLIKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ 2013 YILI GENEL KURUL TOPLANTISI

2 GÜNDEM 1-Açılış ve yoklama 2-Başkanlık divanı seçimi 3-Saygı duruşu
4-Yönetim ve denetim kurulları, faaliyet raporları ile bilançonun okunması,görüşülmesi 5-Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası 6-Tahmini bütçenin okunması,ortak aidatlarının tespiti ve gecikme zammının belirlenmesi 7- Genel Kurul’un belirlediği Kaan Karakaya ile ilgili tespit davasının sonucunun değerlendirilmesi. 8-Kooperatifimizin yapı kooperatifinden işletme kooperatifine geçmesi, ortak mülklerin işletme kooperatifinde kalması ve tapuların dağıtılması. 9-Yenilenen su depomuzdan ana boru hatları çekilen çıkmaz sokağının ve karapınar altı bölgesinin çok kaçak yapan su şebekesinin değiştirilmesi. 10- Yönetim ve Denetim Asil Yedek Üyelerinin 3 yıllığına seçilmesi. 11- Dilek ve temenniler 12- Kapanış

3 SAYGI DURUŞU

4 MADDE 4 MADDE 5 Yönetim ve denetim kurulları, faaliyet raporları
ile bilançonun okunması,görüşülmesi. MADDE 5 Yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası.

5 FAALİYET RAPORU 1-GENEL BİLGİLER
a)Ünvanı :S.S. Beydağları Saklıkent Konut Yapı Kooperatifi b)Tescil Tarihi : c)Ticaret Sicil No :3495 d)Adres :Kışla Mah. 25. Sok. Tuğçe Apt. K.:3/3 ANTALYA e)Telefon ve Fax : – f)Vergi Dairesi :Kurumlar V.D / g)Web / E-Posta :

6 2-YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI, PERSONEL BİLGİLERİ
Yönetim Kurulu: Yönetim Kurulu Başkanı : Murat Parmaksızoğlu Yönetim Kurulu 2. Başkan : Emine Yasemen Altınay Yönetim Kurulu Muhasip Üye: Ayhan Kızılsavaş Yönetim Kurulu Üyesi : Mehmet Barut Yönetim Kurulu Üyesi : Tuğrul Konuk Denetim Kurulu: Denetim Kurulu Başkanı : Mehmet Cemal Selman Denetim Kurulu Üyesi : Gökçe Cengiz Personel Bilgileri: Adı Soyadı Görev Başlangıcı Unvanı Yıllık Ödeme Yıllık SSKPir. 1.Şadiye Kurt Ön Muhasebe , ,53 2.Nebi Barut Elektrik Teknisyeni , ,37 3.Mehmet Karabulut Dozer Operatörü , ,34 4.Süleyman Bacaksız Su İşleri Teknisyeni , ,70 5.Mustafa Dinçer Danışma Personeli , ,37

7 3-FAALİYET DÖNEMİYLE İLGİLİ GENEL DEĞERLENDİRME VE GELECEĞE YÖNELİK BEKLENTİLER
Ana su kaynağımızdan ana depomuza kadar olan 1030 metre su hattımız komple paslanmaz boru ile değiştirilmesi ve 2 adet krom nikel dalgıç pompanın yenilenmesi yapıldı TL ödendi. Kooperatifimize ait olan ve 3 personelimizin oturduğu evler tamir edildi, oturulur hale getirildi, eksikleri giderildi. Ana giriş kapımız düzenlendi. Karşıyaka ve tepe evlerine tantan konuldu TL ödendi. Personel giderleri senelik TL’den TL’ye indirildi. Personelin birikmiş özlük hakları ‘den TL’ye düşürüldü. Personelimizin birikmiş olan toplam 32 senelik izin haklarının hepsi sıfırlandı, kullandırıldı. Hiç bir personelimizin geçmişe ait izin hakkı kalmadı. Jandarmaya tahsis edilen 12 dönümlük arazinin açılan davası kazanıldı. Jandarmanın kullandığı temiz hakkının neticesini bekliyoruz. Mermer ocaklarına açmış olduğumuz 3 davayı da maalesef kaybettik. Kooperatifimize yeni çocuk parkı, tenis sahası, kasap dükkânı yapıldı. Toplam TL harcandı. 52 adet 2B arazisinin 51 müracaatı yapıldı. Buna TL ödendi. Konyaaltı belediyesi ile görüşülerek Feslikan yolunun her sene silindir ve greyder verilmesi için anlaşma dahilinde alt yapısı tarafımızdan onarıldı TL ödendi. Saklıkent kooperatifimize ait olan bütün arazilerimizin mirengi noktaları tespit edilip haritaları çıkarıldı TL harcandı.

8 Kooperatifimize ait olan fakat kaydı üzerimizde bulunmayan 3 adet iş makinesinin devirleri alındı TL ödendi. Bütün sokak lambalarının 360 voltluk ampulleri 18 voltluk tasarruflu ampullere dönüştürüldü. Elektrik kaçaklarını önlemek için bütün elektrik saatleri yeni tip elektronik saatlerle değiştirilerek bina dışına çıkarıldı. Elektrik ödeme ve gelirlerimiz daha önce TL ödeyip TL elektrik sudan toplar iken şu anda bütün zamlara rağmen TL ödeyip kooperatifimiz elektrik kullanımları dahil olmak üzere 2013 yılında TL toplanmıştır. Kooperatifimiz bürosunda çalışan bize yıllık maliyeti TL olan Ali Akın’ın sözleşmesi kıdem ve ihbar tazminatı olan TL ödenerek fesh edilmiştir. Aynı şekilde personelimiz Ali Sarı için de kıdem ve ihbar tazminatı olan TL ödenerek sözleşmesi fesh edilmiştir. Diğer personelimiz Mustafa Dinçer’in de kıdem ve ihbar tazminatı için TL ödenerek sözleşmesi fesh edilmiştir. Çalışan personelimize bayramda prim maaşlarına 3 senelik toplam % 10 zam yapıldı. Kooperatifimizin her türlü araç gereci temin edildi eksiksiz hale getirildi.

9 Kooperatifimizin bürosu 30 senelik sistemden çıkarılarak yeni bilgisayar programı ve yeni bilgisayarlarla donatıldı. Kooperatifimize ait olan her türlü evrak 485 kişinin dosyası bilgisayar geçirildi. Bütün aidatlar, elektrik, su ödemeleri, gelir ve giderler bu program üzerinden yapılmaktadır. Bu iş için başkanımız Murat Bey’in uzun çabası dışında 1 seneye yakın part tıme olarak 1 personel çalıştırıldı. Toplam TL harcandı. Kooperatifimizin Karşıyaka, tepe evleri ve kara pınarın alt tarafına su veren ve su tutmayan depomuz yenilendi. Aynı şekilde tepe evlerine uzun senelerdir su çıkmadığı için ayrı bir su hattı çekildi. Karşıyakada büyük ve tespit edilemeyen su kaçaklarının olmasından dolayı Karşıyaka’nın su hattı da komple yenilendi. Bu su depomuz ve hatlardaki kaçaklardan dolayı yukarı depomuzdan para ile bastığımız suyu şu anda bedava olan su ile değiştirerek artık yukarı depodan su basmamaktayız. Meydanın asfaltlanması için Karapınar bölgesine giden borular meydandan geçirildi ve hazırlandı. Bu işler için TL su deposuna harcandı TL ise Karşıyaka ve Tepe evlerinin su hatlarının yenilenmesi için harcandı.

10 Kooperatifimizin sahası dışında olan maliye arazisi içinde bulunan fakat 35 sene evvel üyemize tahsis edilen 26 nolu ev üyemizin iyi niyeti dahilinde borcuna karşılık TL ye kooperatifimiz adına satın alındı. Kooperatifimizin hiçbir güvenlik tedbirinin olmaması özel güvenliğin de ödenmesinin maddi olarak imkânsız görünmesinden dolayı kooperatifimizin 3 giriş çıkışına en son teknolojide 24 saat gece gündüz plaka okuma mobese sistemi kuruldu. Sistem büromuzdan merkezi olarak LCD televizyondan takip edilmekte ve 60 gün kayıt yapılmaktadır. Demir boruların dikilmesi ve 2.8 km kazı işlemi için TL ödendi.3 adet hava şartlarından etkilenmeyen gece görüş sistemli fiberoptik hatlarının döşenmesi büro içinde ki LCD ekran kayıt cihazı regletör sistemi dahil TL ödenmiştir.

11 2014 YILI PLANLARIMIZ Daha öncede defalarca Antalya valisi, Konyaaltı kaymakamlığı, Konyaaltı belediye başkanı ile yol ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmeler neticesinde Feslikan yolumuz greyderle düzeltilip silindir geçildi. Doyran yolumuz yukardan Korkuteli ayrımına kadar elden geçirildi. Doyrandan Korkuteli kavşağına kadar olan bölüm ise tamir edilerek belli bölgesi asfaltlandı. Seçimden evvel Büyükşehir belediye başkanı Menderes Türel ile görüşüldü ve yolumuz için gerekli girişimler yapıldı ve olumlu cevaplar alındı. Meydanımız bu yaz soğuk asfalt ile asfaltlanacaktır. Bunun için gerekli olan bütçemiz ise mevcuttur. Yapı kooperatifini işletme kooperatifine dönüştürülerek kooperatifimize ait olan ortak arazileri işletme kooperatifi adına kaydettirip, üyelerimize ait olan evlerinin de tapularının verilmesi. Bunun için genel kurul kararı gerekmektedir. Kiracımız olan Saklıkent Turizm Yatırım ve İşletmeciliği İnş. A.Ş.ile ilgili problemlerimizin çözülebilmesi için 2013 yılında seçilen 4 kişilik heyetin vereceği rapor neticesinde ve mahkemece yaptırdığımız tespit gereğince tahliye davasının genel kurul onayı ile açılması. Eğer Karapınar arkasında ve altında oturan üyelerimiz su hattının yenilenmesi esnasında meydana gelecek rahatsızlıkları (yolların bozulması, yeni gelen boruların hattın bina içine çekilmesini ) kabullenirlerse en çok patlak yapan 2.bölge olarak buranın su hattını değiştirilecektir. Önceliğimiz bu 4 maddeye verilmiştir.

12 4-ÖNCEKİ DÖNEM BÜTÇE KALEMLERİNDEKİ GERÇEKLEŞMELER
2012-Bütçe Hesapları Bilânço Gelir-Gider Hesaplar Gelirler: Ortaklardan Tahsil Edilen : , ,09 Elektrik-Su Satışı :100,000, ,58 Kira Geliri : , ,74 Faiz-Fon Geliri : , ,01 Giderler: Personel Giderleri : , ,69 Tazminat ve özlük hakkı : ,93 Elektrik Giderleri : , ,19 Akaryakıt Giderleri : , ,94 Emlak Vergisi : , ,80 Şantiye Giderleri : , ,89 Diğer Giderler: Mali Müşavirlik Gideri : , ,68 Avukatlık Hizmeti : , ,12 Oto Bakım Gideri : , ,66 Banka Giderleri : , ,13

13 5-MALİ DURUM VE MUHASEBE İŞLEMLERİ
a) Bilânço kalemleri hakkında genel bilgi: Kooperatif bilânçosunun aktifinde; Kasa ,20 TL İş Bankası Antalya Şubesi 6200–11360 Hs ,18 TL YKB Muratpaşa Şubesi 684–36620 Hs ,16 TL YKB Muratpaşa Şubesi Pos Hs ,13 TL İş Bankası Antalya Şubesi Yatırım Fonu Hs ,90 TL Verilen Depozito ve Teminatlar Hs ,82 TL Diğer Çeşitli Alacaklar Hs ,80 TL Devreden KDV Hs ,90 TL İştirakler Hs ,24 TL Yer Alı ve Yer Üstü Düzen Hs ,86 TL Binalar Hs ,91 TL Tesis Makine ve Cihazlar Hs ,50 TL Taşıtlar Hs ,92 TL Demirbaşlar hesabında ,18 TL Olup, duran varlıklar için ,48 TL Amortisman ayrılmıştır. Verilen Avanslar Hs ,00 TL bulunmaktadır.

14 Kooperatif bilânçosunun pasifinde;
Satıcılar Hs ,12 TL Diğer Çeşitli Borçlar Hs ,00 TL Ödenecek Vergi ve Diğer Yükümlülükler Hs ,41 TL Ödenecek Sosyal Güvenlik Kesintiler ,74337 TL Ortaklar Cari Hs ,77 TL Geçmiş Yıllar Karları Hs ,57 TL Geçmiş Yıllar Zararları Hs ,86 TL Dönem Net Zararı Hs ,61 TL bulunmaktadır.

15 Bilânço pasifinde bulunan Personele Borçlar, Ödenecek Vergi ve Yükümlülükler ve Ödenecek Sosyal Güvenlik Primleri hesaplarındaki bakiyeler Aralık–2013 tahakkuklarından kaynaklanmakta olup, vade tarihleri olan Ocak–2014 de ödenmişlerdir.     Kooperatifin gelir tablosunda; 2013 yılı genel yönetim giderleri olarak ,92 TL gider harcaması bulunmakta, elektrik, kapı giriş ve kira gelirlerinde ,33 TL, banka hesaplarından ,20 TL faiz geliri ve yatırım fonu satışından 3.376,81 TL menkul kıymet satış geliri elde ettiği görülmektedir ,97 olağandışı gelir ile 1.435,-TL olağandışı gider işlemlerini de dikkate alınca 2013 yıl itibari ile TL gider farkı oluşmuştur.

16 Tazminat ve Özlük Hakkı :7.640,93 Muhasebe :4.285,68 Avukat :8.559,12
b)Dönem içerisinde gerçekleşen toplam gelir gider rakamları Toplam gelir : ,40 TL Toplam gider : ,92 TL c) Kooperatifin gelir ve giderlerinin dökümü aşağıda gösterilmiştir: Giderler Banka Masrafları :3.857,13 Şantiye Giderleri : ,89 Akaryakıt :2.327,94 Oto Bakım Onarım :4.440,66 Personel Gideri :144,839.69 Tazminat ve Özlük Hakkı :7.640,93 Muhasebe :4.285,68 Avukat :8.559,12 Elektrik-su : ,19 Kanunen Kabul Giderler :1.435,00 Emlak Vergisi :67.427,80 Genel Giderler :20.705,89 Toplam : ,92 Gelirler Kapı Giriş Geliri :21.154,23 Kira Geliri :39.522,74 Elektrik-Su Geliri :90.065,58 Sair Gelirler :23.011,75 Faiz-Fon Geliri : ,01 Ortaklardan Tahsil Edilen: ,09 Toplam : ,40

17 d)Demirbaş Listesi Ofis Demirbaş Listesi
1 Adet masaüstü bilgisayar. 1 Adet Hp laser 1010 yazıcı. 1 Adet Hp Officejet 4500 yazıcı. 1 Adet çelik kasa. 1 Adet brother 727 fax cihazı. 1 Adet olimpia mekanik daktilo. 1 Adet trul 922 hesap makinası. 1 Adet casio fr 2600 hesap makinası. 3 Adet adet kumtel telefon cihazı. 1 Adet raks sf-16-sd ayaklı vantilatör. 1 Adet arçelik 6380 elektrik süpürgesi. 1 Adet ihlas el 501 elektrikli soba. 1 Adet mobilgaz buzdolabı. 1 Adet süsler 4020 üçlü ocak. 1 Adet kumtel megastar ks-2700 Elektrikli soba. 1 Adet ceviz klasik müdür masası. 1 Adet müdür koltuğu deri kaplı kahverengi. 3 Adet deri kaplı misafir koltuğu( 2 adet tekli, 1 adet ikili.)

18 2 Adet çelik çalışma masası. 4 Adet L koltuk.
1 Adet ceviz orta sehpa. 1 Adet sümen takımı. 1 Adet ayaklı askı. 2 Adet çelik çalışma masası. 4 Adet L koltuk. 3 Adet bürosit koltuk (kırmızı) 3 Adet sehba kahverengi. 2 Adet etajer. 1 Adet daktilo masası. 5 Adet büyük çelik dolap. 1 Adet 2 çekmeceli sürgülü evrak dolabı. 1 Adet netaş telefon makinası. 2 Adet (12kg) büyük likitgaz tüp. 1 Adet (2kg) küçük tüp. 1 Adet picador pc0184 küçük pilli hesap makinesi. 1 Adet kumtel kırmızı elektrik sobası. 1 Adet bilgisayar masası. 1 Adet rubenis marka duvar tipi klima. 1 Adet Nokia cep telefonu 1 Adet Laptop 1 Adet Gıgaset marka telsiz telefon

19 Saklıkent Demirbaş Listesi
ARAÇLAR 1 Adet 25 Tonluk Su Tankeri İlaç Pompası 1 Adet 500 LT Kale İlaç Pompası 1 Adet Honda Aktiva Scouter 100cc 1 Adet Mobiylette Motorsiklet 51cc 1 Adet 038 lik Stihl Ağaç Kesme Mot 1 Adet F8480 Shıtıl Tırpan Motoru 1 Adet Kaan Toprak Burgu Makinası 1 Adet oleomax Tırpan Makinası 1 Adet Aydın Trafo Kompresör 1 Adet Makita Darbeli Matkap 1 Adet Atlas Devirli Matkap 1 Adet Riko Lokma Anahtar Takımı ELEKTRİKLİ EL ALETLERİ 1 Adet Dijital Çanta Tipi Kaynak, Makinası 1 Adet Bosh Büyük El İspirali 1 Adet Bosh Darbesiz Matkap

20 1 Adet Goldmaster Receiver 1 Adet Döküm Odun, Kömür Soba
DANIŞMA BİNASI 1 Adet Beko 70 Ekran TV 1 Adet Goldmaster Receiver 1 Adet Döküm Odun, Kömür Soba 4 Adet Tavla Sehbası 3 Adet Çiftli Koltuk 5 Adet Tekli Ahşap Koltuk 1 Adet Çiftli Eski Tip Ocak 1 Adet 12 kg lık Tüp 13 Adet Plastik Beyaz Sandalye 1 Adet Anahtar Dolabı 3 Adet Okey Masası 1 Adet Buderus LPG Kombi 1 Adet Elektrikli Termosifon 3 Adet Huglu Süper Poze Tüfek 2 Adet Sehpa PERSONEL ODASI 1 Adet Datron Marka Laptop 1 Adet HP yazıcı 1 Adet YK-8200 Yazar Kasa 2 Adet Eski Masa 1 Adet Ecza Dolabı

21 1 Adet Siemens Telszi Telefon 1 Adet Brother Fax Makinası
MÜDÜR ODASI 1 Adet Siemens Telszi Telefon 1 Adet Brother Fax Makinası 2 Adet Evrak Dolabı 1 Adet Masa 1 Adet Dönerli Koltuk 6 Adet Ofis Sandalyesi BAHÇE MALZEMELERİ 3 Adet Belküreği 2 Adet Kum Küreği 2 Adet Çapa 2 Adet Kazma 2 Adet Tırmık 1 Adet Dirgen 1 Adet Tara 1 Adet Keser

22 e)Araçlar Listesi f) Tutulan Defterler ARAÇ ADI ve MARKA MODEL PLAKA
MOTO HONDA(activa 100 cc) EV 371 PİKAP NİSSAN BDJ 12 TRAKTÖR NEW HOLLAND SM 342 KEPÇE HİDROMEK 102S MOTOR MOBYLETTE VY 804   f) Tutulan Defterler Noter Tasdiki(Açılış) Noter Tasdiki(Kapanış) Türü Tarih ve Sayısı Noter.Adı Tarih ve Sayısı Noter.Adı 1-Yevmiye Defteri /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 2-Envanter ve Bilânço Def /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 3-Defteri-Kebir Def /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 4-Yönetim Kurulu Karar Def /Ant.3.Noter /Ant.5.Noter

23 6-ORTAKLIK İŞLEMLERİ : 1-Mevcut Ortak Sayısı : 489
-Ortakların ana sözleşmede belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı : Taşıyor 2-Genel kurulca belirlenen ve tahakkuk eden aidat miktarı : TL -Ortaklardan yapılan tahsilat : ,09 TL -Ortakların aidat borcu : ,00TL 3-Genel kurulca belirlenen gecikme faizi oranı ile usul ve esaslar:%5

24 4-Dönem içerisinde gerçekleşen hisse devirleri şu şekildedir:
Devreden Devralan Yönt. Krl. Tarih No 1 -Seyit Ali Gürbüzer İsa Karahan 2 -Yusuf Çerçel Beyoğlu Sedat Başut 3 -Asiye Güzin Yılmaz Fevziye Aydın 4 -Halil Alp Reyal Gizem Reyal 5 -Hasan Ünal Hasan Özgüner 6 -Ozan Ünal Hikmet İrkin 7 -Ayhan Pembecioğlu Bülent Gümüş 8 -Halil Kulluk İvedi Finansal Danışmanlık 9 -Sami Bayraktar Erol Kurtcan 10-Fuat Pota Süleyman Atılgan 11-Emine Kuzer Ergun Kuzer 12-Abdulselam Tanış Şafak Şahin 13-Asuman Akın Muhammet Başkan

25 14-Neriman Özüesen Ahmet İstiklal Özüesen 30.10.2013
15-Melek Semiral Atılgan İsmail Kahyaoğlu 16-Fatma Lale Duru Ali Çelik 17-Ahmet Orhan Gönen Mustafa Kamış 18-Ahmet İstiklal Özüesen Narin Ünal 19-Pamfilya Turizm Kemer Yaşam Hastanesi 20-Hüseyin Başusta Ayşe Arzu Dede 21-Abdullah Sadıkoğlu Ramazan Özaydın 22-Mehmet Baha Erken Atıl Erken 23-Murat Çetin Akalın Orduvar Akman 24-Olcay Kavaklı Orduvar Akman 25-Faruk İlter Orduvar Akman 26-Hüseyin Okur Ramazan Kaya 27-Mustafa Aşkı Aydın Esmeral Aydın 28-Kemal Kalender Nurten Alkan

26 7-HUKUKİ FAALİYETLER Davacı Dava konusu Dava mahkemesi Dosya Sabahattin Topal Tazminat İş Mahkemesi /134 Ayrıca işten çıkarılan Sabahattin Topal ile olan davamız devam etmektedir. Yönetim Kurulu faaliyet raporu, bilânço ve gelir gider hesaplarımızı genel kurulumuzun onayına arz ederiz. Saygılarımızla.

27 S.S. YENİ BEYDAĞLARI SAKLIKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ YILI GENEL KURULU’NA İLİŞKİN DENETLEME KURULU RAPORU Genel Kurul Toplantı Tarihi : İncelemenin ait olduğu Dönem :2013 Rapor Düzenleme Tarihi : Raporun Yönetim Kuruluna teslim tarihi : I- KURULUŞ İŞLEMLERİ Kuruluş işlem ve harcamalarından usulsüzlük yoktur. Kooperatif unvanında kamu kurum ve kuruluşunun ismine yer verilmemiştir.

28 II. YÖNETİM KURULU VE PERSONEL İŞLEMLERİ
1.Yönetim Kurulu üyeleri üyelik şartlarını taşımaktadır. 2.İnceleme dönemimiz içerisinde Yönetim Kurulu toplantı çoğunluğu mevcuttur. 3.Yönetim Kurulu üyelerine genel kurulca tespit edilen ödemelerin dışında veya belirlenen tutarların üzerinde bir ödeme yoktur. 4.Yönetim Kurulu üyeleri ile kooperatif çalışanlarının kooperatifle, yaptığı işin konusuna giren bir ticari muamele yoktur. 5.Yapı kooperatiflerinde, genel kurulca alınması kararlaştırılan gayrimenkullerin alımının, kat karşılığı arsa devralınmasının, yönetim kurulunca tapu devri veya tapuya şerh verdirilecek bir satış vaadi sözleşmesi ile yapılmamıştır. 6.Defter ve belgelerin incelenmesinde ve tesliminde bir zorluk yaşanmamıştır. 7.Yönetim Kurulu Çalışma Raporu gerçek durumu eksiksiz ve hatasız olarak yansıtmaktadır. 8.Kooperatif çalışanları için Sosyal Güvenlik Kurumuna 2012 yılında SSK primine ilişkin ,35 TL gider kaydı vardır.

29 III- ORTAKLIK İŞLEMLERİ BÖLÜMÜ
1.Ortaklar listesi Ana sözleşmeye uygun düzenlenmiştir. 2.Ortaklıktan ayrılanlar ile yeni ortakların Yönetim Kurulu kararları alınmıştır. 3. a) Genel Kurul Ortaklar Listesi Ortaklar Defteri kayıtlarına uygundur. b) Oy kullanma hakkı olmayan ortaklar listelerinde yer almamıştır. c) Çıkarma kararı kesinleşmeyen ortaklar listelerde yer almamıştı d) Üç ay öncesinden ortak olmayanlar ortaklar listesinde yer almamıştır. 4.Genel Kurulca kararlaştırılan ortak sayısının üzerinde ortak kaydedilmemiştir. a) Usule aykırı ortak ihraç edilmemiştir b) Çıkarma kararı kesinleşmeyen ortakların yerine yeni ortak alınmamıştır. 5.Kooperatif ortakları tarafından denetim kuruluna Kooperatif Yönetim 6.Kurulu üyeleri ve çalışanları hakkında intikal ettirilen şikayetler yoktur 7. Yönetim Kurulu, ortaklar arasındaki eşitlik ilkesine uygun davranmıştır

30 IV- TÜRK TİCARET KANUNU GEREĞİ TUTULMASI ZORUNLU OLAN DEFTER VE BELGELER
Noter Tasdiki(Açılış) Noter Tasdiki(Kapanış) Türü Tarih ve Sayısı Noter.Adı Tarih ve Sayısı Noter.Adı 1-Yevmiye Defteri /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 2-Envanter ve Bilanço Def /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 3-Defteri-Kebir Def /Ant.5.Noter /Ant.5.Noter 4-Yönetim Kurulu Karar Def /Ant.3.Noter /Ant.5.Noter Envanter defterine bilançolar işlenmiştir. Defter ve belgeler 10 yıl süreyle saklanmaktadır Tahsilat ve ödemelerin tümü kanunen geçerli belgelere dayanmaktadır.

31 V- BİLÂNÇO, GELİR GİDER FARKI HESABI VE MALİ DURUM
Bilânço ve Gelir/Gider Tablosu, kayıtlara ve muhasebe standartları ve ilkelerine uygundur. Bir önceki yıla ait Tahmini Bütçe ile gerçekleşen bilanço uyumludur. Hazır Değerler Tutar 1. Kasa ,20 TL 2. Bankalar ,72 TL Menkul Kıymetler Tutar 1. İşbankası Yatırım Fonu ,50 TL Bu hesaplardaki tutarların sayımı yapılmış olup fiilen bulunduğu tespit edilmiştir. Kooperatif Alacakları Alacağın Türü Borçlu Adı Tutarı Nedeni Teminat İçdaş ,84.-TL Elektrik Alım Sözleşme gereği Avanslar Avans Verilen Kişi Konusu Tutar - Defterdarlık Saymanlığı B arazileri başvuru bedeli ,00 TL

32 1- Kooperatif Borçlarının Dökümü
Borcun Konusu Alacaklısı Tutar Ödenen Gelir Stopaj Vergi. Kurumlar V D ,41 TL ,41 TL SGK Prim SGK İl Md ,37 TL ,37 TL İçdaş A.Ş Elektrik Fatura ,12 TL ,12 TL Çağlayan Sarı Mütahit ,00 TL ,00 TL

33 2-Ortaklardan - Genel Yönetim Giderlerinin usulüne uygun, Kooperatifin iş hacmiyle uyumludur. - İlgili faaliyet döneminde gerçekleşen fark menfi olup ,61 TL dir Sayılı Kooperatifler Kanunu ve Ana sözleşmesine uygun olarak işlemleri yapılmıştır. 12. Mali duruma ilişkin genel değerlendirme: Kooperatifin hesaplarında 2013 yılı genel giderleri ,40 TL gider harcaması bulunduğu, yıl sonu itibari ile Aralık-2013 dönemine ait, vadeli 1567,41 TL Gelir Stopaj vergi borcu ve vadeli 2.734,37 TL SGK prim borcu ile satıcılara toplam ,12 TL piyasa borcu bulunduğu ve bunların ilgili tarihlerde ödendiği tespit edilmiştir yılında gerçekleşen faiz gelirinin 1.742,20 TL fon satış gelirinin 3.376,81 TL olduğu ve olağandışı gelir ve giderlerinde mahsubu sonucu gelir tablosunda ,61 TL gider farkı oluşmuştur.

34 Denetim Kurulu raporunu genel kurulumuzun onayına arz ederiz.
VI- ARSA ALIMI VE İNŞAAT ÇALIŞMALARI Arsa alım ve inşaat çalışmaları bulunmamaktadır. VII- SONUÇ : Kooperatifin işlem ve hesaplarının incelenmesi sonucunda, ibra ile ilgili Olarak varılan kanaat olumludur. Denetim Kurulu raporunu genel kurulumuzun onayına arz ederiz. Saygılarımızla

35 MADDE 6 Tahmini bütçenin okunması,ortak
Aidatlarının tespiti ve gecikme zammının belirlenmesi. Tahmini bütçeyi genel kurulumuzun onayına arz ederiz Saygılarımızla

36 S.S. BEYDAĞLARI SAKLIKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ 2013 YILI TAHMİNİ BÜTÇE RAPORU
GİDERLER GENEL GİDERLER ,00 TL PERSONEL GİDERLERİ ,00 TL AKARYAKIT GİDERLERİ ,00 TL OTO BAKIM GİDERLERİ ,00 TL ELEKTRİK-SU GİDERLERİ ,00 TL ŞANTİYE GİDERLERİ ,00 TL ALTYAPI GİDERİ ,00 TL MALİ MÜŞAVİRLİK HİZMETİ ,00 TL AVUKATLIK HİZMETİ ,00 TL BANKA GİDERLERİ ,00 TL BELEDİYE EMLAK GİDERLERİ ,00 TL YOL YENİLEME VE BAKIM GİD ,00 TL BANKA MASRAFLARI ,00 TL TOPLAM ,250,00 TL GELİRLER ORTAKLARDAN TAHSİL EDİLMESİ GEREKEN ,00 TL ELEKTRİK-SU SATIŞI ,00 TL KİRA GELİRİ ,00 TL FAİZ-FON GELİRİ ,00 TL TOPLAM ,00 TL

37 MADDE 7 Genel Kurul’un belirlediği Kaan Karakaya ile ilgili tespit davasının sonucunun değerlendirilmesi

38 MADDE 8 Kooperatifimizin yapı kooperatifinden işletme kooperatifine geçmesi,ortak mülklerin işletme kooperatifinde kalması ve tapuların dağıtılması

39 MADDE 9 Yenilenen su depomuzdan ana boru hatları çekilen çıkmaz sokağın ve Karapınar altı bölgesinin çok kaçak yapan su şebekesinin değiştirilmesi

40 MADDE 10 Yönetim ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyelerinin 3 yıllığına seçilmesi

41 MADDE 11 Dilek ve Temenniler…

42 MADDE 12 Kapanış. Katılımlarınız ve göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür eder saygılarımızı sunarız. S.S. BEYDAĞLARI SAKLIKENT KONUT YAPI KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ


"GÜNDEM 1-Açılış ve yoklama 2-Başkanlık divanı seçimi 3-Saygı duruşu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları