Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015."— Sunum transkripti:

1 ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015

2 1. Aşama-Hedef Kitlesi Tanılama hedef kitlesi, ilimiz ilkokullarının ve 4. sınıfa devam eden öğrencileridir.

3 2. Aşama-Yetenek Alanları
*Aday olarak gösterilecek öğrenciler «Genel Zihinsel Yetenek», «Resim Yetenek» «Müzik Yetenek» alanlarında belirlenecektir.

4 3. Aşama-Yetenek Alanları
Aday gösterilecek öğrenciler en fazla iki yetenek alanında aday gösterilebilecektir.

5 4. Aşama- Okulların Bilgilendirilmesi
İlimizdeki bütün ilkokulların ve 4.sınıflarını okutan sınıf öğretmenlerine ve velilere Rehber Öğretmen/Koordinatör Rehber Öğretmenler tarafından «özel yetenekli öğrencilerin özellikleri ve BİLSEM’e yönlendirme ile ilgili tarihleri arasında bilgilendirme eğitimi» verilecektir.

6 5. Aşama-Aday Gösterme İşlemi
* – 1. ve 2. sınıflar için sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilecek öğrencilerin yetenek alanlarına göre (resim yetenek, müzik yetenek, genel zihinsel yetenek) gözlem formları e-okul sistemi başvuru işlemleri modülünden doldurulacaktır. Bir öğrenciyi en fazla iki yetenek alanında aday gösterebilirler. * 1. ve 2. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve gözlem formu doldurulan öğrencilerin listeleri internet adresinden yayınlanacaktır.

7 5. Aşama-Aday Gösterme İşlemi
* – 3. ve 4. sınıf düzeyinde aday gösterilen öğrencilerin sınav giriş ücretlerinin Ölçme Değerlendirme Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen banka hesabına yatırılması ve gözlem formlarının e-okul sisteminden doldurulması gerekmektedir. Öğretmenler yetenek alanlarına (resim, müzik, genel zihinsel yetenek) aday gösterdikleri her öğrenci için gözlem formunu dolduracaklardır. Bir öğrenciyi en fazla iki yetenek alanında aday gösterebilirler. * 3. ve 4. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve gözlem formu doldurulan öğrencilerin listeleri internet adresinden yayınlanacaktır.

8 6. Aşama-Grup Tarama Sınavının Uygulanması
* – 1. ve 2. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve grup taramasına alınacak öğrencilerin randevularının İl Tanılama Sınav Komisyonu tarafından düzenlenmesi ve velilere duyurulması gerekmektedir. * – 1. ve 2. sınıf düzeyindeki öğrencilerin grup taramaları belirtilen tarihlerde İl Tanılama Sınav Komisyonlarının belirlediği yerlerde (Öncelik Bilim ve Sanat Merkezleri ve Rehberlik Araştırma Merkezleri olmak üzere) tablet üzerinden yapılacaktır. * 1. ve 2. sınıf düzeyindeki öğrencilerin Grup Tarama Sınav Sonuçları internet adresinden yayınlanacaktır.

9 6. Aşama-Grup Tarama Sınavının Uygulanması
* 3. ve 4. sınıf düzeyinde aday olan öğrencilerin fotoğraflı sınav giriş belgelerinin internet ortamından yayımlanması ve okul müdürlüklerince çıktısının alınarak onaylanması ve öğrenci velisine verilmesi gerekmektedir.. * 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencilerin Grup Tarama Sınavı Pazar günü Saat: 10.00’da 81 İl/İlçe merkezinde yapılacaktır. * 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencilerin Grup Tarama Sınav Soru ve Cevap anahtarı internet adresinden yayınlanacaktır. * 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencilerin Grup Tarama Sınav Sonuçları internet adresinden yayınlanacaktır. * – 3. ve 4. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve grup tarama sınavında yeterli performansı gösteren öğrencilerden bireysel değerlendirmeye alınacakların randevuları İl Tanılama Komisyonu tarafından düzenlenecek ve velilere duyurulacaktır. * – 3. ve 4. sınıf düzeyinde Grup taramasında yeterli performansı gösteren öğrencilerin yetenek alanlarına (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) göre bireysel değerlendirmeleri yapılacaktır.

10 7. Aşama-Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması
* – 1. ve 2. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve grup tarama sınavında yeterli performansı gösteren öğrencilerden bireysel değerlendirmeye alınacakların randevuları İl Tanılama Komisyonu tarafından düzenlenecek ve velilere duyurulacaktır. * – 1. ve 2. sınıf düzeyinde Grup taramasında yeterli performansı gösteren öğrencilerin yetenek alanlarına (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) göre bireysel değerlendirmeleri yapılacaktır.

11 7. Aşama-Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması
* – 3. ve 4. sınıf düzeyinde aday gösterilen ve grup tarama sınavında yeterli performansı gösteren öğrencilerden bireysel değerlendirmeye alınacakların randevuları İl Tanılama Komisyonu tarafından düzenlenecek ve velilere duyurulacaktır. * – 3. ve 4. sınıf düzeyinde Grup taramasında yeterli performansı gösteren öğrencilerin yetenek alanlarına (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) göre bireysel değerlendirmeleri yapılacaktır.

12 7. Aşama-Bilim ve Sanat Merkezi Tanılama Sonuçlarının Açıklanması
* – ve 4. sınıf düzeyinde yetenek alanlarına göre yapılan bireysel değerlendirme sonuçları Genel Müdürlüğe istenen şekilde bildirilecektir. * Bireysel inceleme sonucu BİLSEM’e yerleşme hakkı kazanan öğrenciler adresinden duyurulacaktır.

13 RAM İLETİŞİM RAM : 0424-2474695 Ünal GÜNGÖR : 05326652842
M. Harun MURAT :


"ELAZIĞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2016 – 2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ EKİM 2015." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları