Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Karşılaştığınız sorunu sadece eleştirirseniz iki katına çıkar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Karşılaştığınız sorunu sadece eleştirirseniz iki katına çıkar"— Sunum transkripti:

1

2 Karşılaştığınız sorunu sadece eleştirirseniz iki katına çıkar
Karşılaştığınız sorunu sadece eleştirirseniz iki katına çıkar. Sadece sorunu düşünmekle yetinirseniz sorun yerinde sayar. Soruna çare bulursanız sorun, sorun olmaktan çıkar.

3 PROBLEM TESPİTİ

4 OKULUMUZDA OKUMA ALIŞKANLIĞININ ARTIRILMASI

5 EKİBİN SORUNA ÖNERDİĞİ ÇÖZÜMLER (BEYİN FIRTINASI YÖNTEMİYLE)
Kitap sayısının arttırılması, - Kitap kampanyası düzenlenmesi, - Eksik kaynakların tespit edilmesi, - Öğrenci ve veli katkısının sağlanması, Kütüphanenin fiziki koşullarının düzeltilmesi, - Boyatılması, - Raf, masa, sandalye temini, - Teknik donanımın sağlanması, Maddi kaynak temininin sağlanması, - Bağışlarla Velilerle iletişimin güçlendirilmesi, - Veli toplantılarının, - Duyuruların yapılması, Kütüphane görevlisinin göreve başlatılması, - Gönüllü uzmanın bulunması.

6 BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ
Bir problemin nasıl çözüleceği konusunda hep birlikte fikirler ortaya atmak üzere bir grup insanın toplanmasına BEYİN FIRTINASI TEKNİĞİ adı verilir.

7 Beyin Fırtınası Kuralları
Her üye sırasıyla düşüncesini belirtir. Fikirler tükeninceye kadar bu işe devam edilir. Her üye sırası geldiğinde bir tek fikir önermelidir. Daha yararlı olmak için çok sayıda fikir üretilmelidir. Sırası gelen kişi “ PAS” diyebilir. Düşünceler eleştirilemez, küçümsenemez. İlk defa katılanlara cesaret verilmeli, teşvik edilmelidir.

8 Beyin Fırtınası Oturumu
Lider uzun bir düşünceyi, üyenin onayı ile kısaltabilir. Lider önerilen düşünceler için yorum yapmamalıdır. Fikirler öne sürüldükçe, bir üye bunları yazmalıdır. Düşünceler bitince oturum tamamlanır.

9 Beyin Fırtınası Oylaması
Beyin fırtınasında belirlenen fikirlerin sayıca azaltılması için oylama yapılır. Oylama sırasında ; Üyeler doğru olduğuna inandıkları her düşünceye oy verirler. En çok oy alan düşünceler işaretlenir. İkinci turda üyelerin bir oy hakkı vardır. Oylama sırasında lehte yada aleyhte tartışma açılabilir.

10 ETKİNLİK ANALİZİ Soruna sebep olan unsurları ortadan kaldırmak için planlanan uygulamaların etkinliğini, uygulamalar gerçekleştirilmeden önce değerlendirmek ve hangi uygulamaların, hangi öncelik sırasında yapılacağına karar vermek için yapılmaktadır.

11 Etkinlik analizinde 4 etken dikkate alınmakta, ve her biri 0,1 ve 2 rakamları ile değerlendirilmektedir. Gerçekleşme oranı yüksek olana yüksek puan verilir. ETKEN A-Uygulama kolaylığı Zor Normal Kolay B-Uygulama süresi Uzun Normal Kısa C- Maliyet Fazla Normal Az D-Sorun üzerindeki etkisi Etkisi yok Etkili Çok- Etkili (İş güv.,Kalite,Verimlilik Maliyet azaltma, Diğer) Beklenen etki toplandığında 5 veya daha büyük ise uygulamalar gerçekleştirilir. Uygulama önceliği beklenen etkinin büyüklüğü dikkate alınarak belirlenir.

12 ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR YIL ÖNCESİ ETKİNLİKLERİNE BAKTIĞIMIZDA BAŞARMANIN GURURUNU YAŞADIKLARINI GÖZLERİNDEN OKUMUŞTUK.

13 YAZLIKÇILARIN EVDE KALAN ÇİÇEKLERİNİN SU İHTİYACI
YAZLIKÇILARIN EVDE KALAN ÇİÇEKLERİNİN SU İHTİYACI!.. (Uzun süre kalacaksanız depoyu damacanla değiştirmeyi unutmayın!..) ÇAĞATAY CANAVAR 6B

14 UZAKTAN KUMANDALI MOTORLU TEMİZLİK ROBOTU
B. NİDA KOCAKUŞAK 7B

15 İZMİR’İN TRAFİK SORUNUNA; KÖPRÜ
GÖRKEM GÖLLER 6C

16 GÜNEŞİN ZARARLI ULTRAVİYOLE IŞINLARINDAN KORUYAN RAYLI ÖZEL CAMLI HAVUZ

17 BİR TÜP GEÇİTTE İZMİR’E
BERKAN AFŞAR 6C

18 DUYMA ÖZÜRLÜLER İÇİN IŞIKLI ZİL
OLKAN ORALDAĞ 6B

19 SINIFTA KAYBOLAN EŞYALARIMIZA SON!
ÇAĞLA AKTAŞ 7C

20 ÇOK FONKSİYONLU AYAKKABI
KAAN OTKUMAN 6C

21 KALABALIK AİLELER İÇİN 4’LÜ TUVALET KAĞIDI
BİRGÜL NALCIER 6A

22 ÖZÜRLÜLER İÇİN TASARLANMIŞ TİCARİ TAKSİLER
İBRAHİM ALTINAY 7B

23 ÇEVRE VE EKONOMİ DOSTUMUZ AYRIŞTIRICI ÇÖP KOVALARI
ORKAN ÖZMEN 7B

24 HORLAMAYI ÖNLEYEN YATAK
BENGİSU KURDOĞLU 6C

25 MÜZİKLE DERS BİR BAŞKA 7C SINIFI

26 DÜZEN ARIYORUM… 7C SINIFI

27 YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR
TEKNOLOJİ TASARIM VE BİLİM ŞENLİĞİNDE

28 İnandığınız zaman aklınız o şeyi yapmanın yolunu bulur!..
Ama bir şeyin yapılabileceğine inandığınızda, gerçekten inandığınızda aklınız onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmek için çalışmaya başlar Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız aklınız bunun neden imkansız olduğunu ispatlamak üzere çalışmaya başlar

29 Hazırlayan Meral Öğrt. MEZUNİYET 1990 GAZİ ÜN. MES.EĞT.FAK.
TEK. EĞT. BL. İŞ YÖN.VE TİC. EĞT


"Karşılaştığınız sorunu sadece eleştirirseniz iki katına çıkar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları