Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ İLKOKULU ORTAOKULU CİHAN ŞEN OKUL KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ İLKOKULU ORTAOKULU CİHAN ŞEN OKUL KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMASI."— Sunum transkripti:

1 ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ İLKOKULU ORTAOKULU CİHAN ŞEN OKUL KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMASI

2 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 1 Kütüphane için 2011 yılında çalışmalara başlandığında kullanılmaz durumdaydı.

3 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 2 Kütüphanedeki kitapların öğrencilere uygun olanlarını ayırıp bilgisayara kaydettik.

4 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 3 Tüm odayı kaplayacak şekilde yeni raflar yaptırdık. Rafları muhtarlığımız sağladı.

5 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 4 Yeni kitap alabilmek için defalarca kez kermes yaptık. Kermes gelirleriyle yeni kitaplar aldık.

6 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 5 Lüksemburg’dan gelen öğrencilerin getirdiği afişlerle kütüphaneyi güzelleştirmeye başladık.

7 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 6 Öğrencileri kütüphaneden yararlanmaya teşvik etmek için üyelik sistemine geçtik. Üye olanlara kart çıkarttık.

8 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 7 Öğrencilerin kütüphane içinde daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak için güncel dergileri almaya başladık. Her ay 10-15 dergi kütüphaneye alındı.

9 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 8 Yeni kitaplar edinmeye çalışırken bir yandan da kütüphane içini düzeltmeye çalıştık. Önce boyayıp sonra perdeleri yaptırdık. Boyalar Martı Marina, perdeler Begonvil Restoran tarafından sağlandı.

10 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 9 Kütüphanenin zeminini ahşap parke yaptırdık. Ahşap parkeler Tantur Seyahat Acentası tarafından sağlandı.

11 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 10 Okulumuzda bulunan masalardan kütüphaneye taşıdık. Sandalyelerimizi de Doğan Motel temin etti.

12 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 11 Kütüphaneyi daha güzel bir mekan haline getirmek için süslemeler yaptık.(Resim, karikatür, el sanatları) Florasanları tasarufflu ampullerle değiştirdik.

13 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 12 Tantur Seyahat Acentası’nın sağladığı katkıyla çevre kitaplığımız için kullanılmak üzere özel tasarım Ağaç Kitaplık temin ettik.

14 KÜTÜPHANENİN DEĞİŞİMİ 13 Kütüphanemizin en ayırt edici özelliklerinden olan Barkot sistemi için bilgisayar yazılımı edindik. Yazılımı Altem Kırtasiye sağladı. Barkotlama işlemini öğrencilerimizle yaptık. Ayrıca kütüphanemize 2 adet internet bağlantılı bilgisayar temin ettik.

15 Kütüphane hakkında Tek tek yayın evi katalogları incelenerek seçilmiş 3000 yeni kitap bulunmaktadır. Üyelik ücreti yoktur. Bunun yerine öğrencilerin kitap bağışı yapması gerekmektedir. Kütüphane yapımı için okul aile birliği bütçesinden katkı alınmadan yapılmıştır. Tüm kitaplar ve kütüphane donanımı “Yeşil İnci” çevre dergimize reklam veren firmalarca ya da gönüllülerce doğrudan karşılanmıştır. Kütüphanenin işleyişi her gün 1 öğretmen ve 2 öğrenci tarafında yürütülmektedir.

16 Kütüphane Açılışı Kütüphanemizin açılışı için 29 Mart’ta Köy içi ve 12 Nisan’da ise resmi açılış töreni yapılmıştır. Resmi açılış törenimiz Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımıyla yapılmıştır.

17 Teşekkürler Geriye en önemli ve en zor şey olan öğrencilerimizin okuma alışkanlığını geliştirmek kalıyor. Bundan sonrası için artık bahanemiz yok…


"ORHANİYE İNCİ NARİN YERLİCİ İLKOKULU ORTAOKULU CİHAN ŞEN OKUL KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları