Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ"— Sunum transkripti:

1 3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ

2 İnsan hayatı boyunca iyilik yapmaya çalışmalıdır
İnsan hayatı boyunca iyilik yapmaya çalışmalıdır. İyilik yapma konusunda başkalarıyla yarışmalıdır. Bollukta darlıkta, gençlikte ve yaşlılıkta iyilik yapmak iyi insan olmanın gereğidir.

3 Peygamber Efendimiz bu konuda şöyle buyurmuştur: “Mümin, cennete girinceye kadar kulağına gelen hayırlı işlerden asla doymaz.”

4 Kıskançlık İslam dinine göre yasaktır. Peygamberimiz (s. a. v
Kıskançlık İslam dinine göre yasaktır. Peygamberimiz (s.a.v.) kıskanç değildi ve kimsenin bir başkasını kıskanmasını istemezdi. Ancak şu iki durumda başkalarına imrenmenin, gıpta etmenin doğru olduğunu ifade eder.

5 Peygamberimize göre örnek insan;
• Allah’ın kendisine mal verdiği ve bu malı başkalarına dağıtan kimseye, • Allah’ın kendisine ilim verdiği ve bu ilimle başkalarının doğru yolu bulmasını sağlayan kimseye karşı gıpta duyan insandır.

6 Gıpta etmek kıskançlık olmayıp başkası tarafından yapılan iyiliğin imkân verilerek kendi tarafından da yapılmasını dilemektir. Böylece hayırda yarışma adına dua edilmiş olur. Hz. Peygamberin arkadaşları iyilikte yarışırlardı. Her nerede bir hayır işi olsa sevabını kaçırmak istemezlerdi.

7 Peygamberimiz (s.a.v.) zamanında iyilikte yarışma ile ilgili o ve sahabe arasında yaşanan şöyle güzel bir örnek vardır. İyilikte yarışma konusunda Hz. Ömer ile Hz. Ebu Bekir arasında tatlı bir rekabet vardı.

8 Hz. Ömer bu rekabetle ilgili bir anısını şöyle anlatır: “Bir gün Hz
Hz. Ömer bu rekabetle ilgili bir anısını şöyle anlatır: “Bir gün Hz. Peygamber herkesin elinden geldiğince sadaka vermesini istedi. O zamanlarda benim maddi durumum iyiydi.

9 Ebu Bekir’i geçebileceğim bir gün varsa işte o bugündür, dedim
Ebu Bekir’i geçebileceğim bir gün varsa işte o bugündür, dedim. Malımın yarısını gidip Hz. Peygamber’e teslim ettim. Peygamber Efendimiz bana bir soru sordu: “Çoluk çocuğuna ne bıraktın?”

10 Ben de “Getirdiğim kadarını onlar için ayırdım” dedim
Ben de “Getirdiğim kadarını onlar için ayırdım” dedim. Sonra Ebu Bekir de elindekileri getirdi. Peygamberimiz ona da sordu: “Ailene ne bıraktın?”

11 Ebu Bekir şöyle cevapladı: “Allah ve Resulünün sevgisini
Ebu Bekir şöyle cevapladı: “Allah ve Resulünün sevgisini!” Kendi kendime dedim ki: “Hiçbir zaman iyilikte Ebu Bekir’i asla geçemeyeceğim.”

12


"3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları