Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

WWW.GENCİNYOLREHBERİ.COM HASED-GIYBET.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "WWW.GENCİNYOLREHBERİ.COM HASED-GIYBET."— Sunum transkripti:

1 HASED-GIYBET

2

3 HASED NEDİR? Haset, bir kimsenin hayırlı bir işi veya evi, malı, mülkü, ilmi olsa, o kimseden bunların gitmesini, onda olmayıp, kendinde olmasını istemektir. (Müminin kalbinde imanla haset bir arada bulunmaz.) [Beyheki]  (Müslüman hayırlı olur. Haset edince hayır kalmaz.) [Taberani]  (Hasetten sakınınız! Ateş odunu yakıp yok ettiği gibi, haset de hasenatı yok eder.) [Ebu Davud] 

4 HZ.MUSA’NIN İMRENDİĞİ ZAT
Musa aleyhisselam, salih bir zata imrenip, kim olduğunu sordu. Allahü teâlâ, (Bu zat, şu üç amel ile bu mertebeye ulaşmıştır: Kimseye haset etmedi, ana-babasına âsi olmadı ve söz taşımadı) buyurdu.

5 Allahu Teâlâ buyuruyor ki:
“De ki: Ben, ağaran sabahın Rabbine sığınırım, yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden ve haset ettiği zaman hasetçinin şerrinden.” (Felak Sûresi, Ayet 1-5)

6 Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
“Hasetten kaçının. Çünkü o, ateşin odunu yiyip tükettiği gibi, bütün hayırları yer tüketir.” (Ebû Dâvud) “Size geçmiş toplumların hastalığı sirayet etti: Bu, haset ve buğzdur. Bu, kazıyıcıdır. Bilesiniz ki, kazıyıcı derken saçı kazır demiyorum. O, dini kazıyıcıdır. Nefsimi kudret elinde tutan Zat-ı Zülcelâl’e yemin ederim, sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi: Aranızda selamı yaygınlaştırın.” (Tirmizi)

7 ÜMMETİMDEN İKİ KİŞİ Hazreti Enes(radıyallahu anh)şöyle anlatıyor:
‘’Resulullah ile beraber bulunuyorduk.Bir ara azı dizleri görülecek şekilde gülümsedi.Sebebini sorduğumuzda şöyle açıkladılar: ‘’Ümmetimden iki kişi Allah’ın huzuruna gelirler.Birisi, - Ya Rabbi,benim bunda hakkım var;hakkımı bundan al,bana ver,der.

8 Allah Teala da ötekine, - Hakkını ver,buyurur, Adam, - Ya Rab,bende sevap namına bir şey kalmadı,der. Allah, -Baksana,bu adamın sevabı kalmadı,ne dersin,buyurur. - O halde benim günahlarımdan alsın,der.

9 Bunun üzerine Allah Teala hak sahibine, - Başını kaldır ve Cennet’e bak,buyurur. Adam, -Ya Rab,inci ile işlenmiş,gümüşten apartmanlar ve altından köşkler görüyorum.Bunlar hangi peygamber,hangi sıddık veya hangi şehitler içindir,der. Allah Teala, -Bunlar,bana ücretini verenler içindir,buyurur.

10 Adam, -Bunların hakkını kim ödeyebilir,der
Adam, -Bunların hakkını kim ödeyebilir,der. Allah, -Sen istersen bunlara sahip olabilirsin,buyurur. -Nasıl olur,ya Rab,deyince Cenab-ı Hakk, -Hakkını bu adama bağışlamakla,buyurur. -O halde bende bunu affettim,der.

11 Allah Teala da: -Arkadaşını al,beraberce Cennet’e girin,buyurur
Allah Teala da: -Arkadaşını al,beraberce Cennet’e girin,buyurur. Sonra Resulullah Efendimiz: -Allah’tan korkun,Allah’tan korkun ve siz de kendi aranızı düzeltin.Bakınız,bizzat Allah mü’minlerin arasını buluyor,buyurdular.’’

12 GIYBET

13 10 DÜŞÜN BİR KONUŞ

14

15

16

17

18

19

20


"WWW.GENCİNYOLREHBERİ.COM HASED-GIYBET." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları