Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ. 1- “Hayatım boyunca kötülük yapmadım. Kimsenin de bana kötülük yapmasına izin vermedim. Dostlarımla hep iyi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ. 1- “Hayatım boyunca kötülük yapmadım. Kimsenin de bana kötülük yapmasına izin vermedim. Dostlarımla hep iyi."— Sunum transkripti:

1

2 GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ.

3 1- “Hayatım boyunca kötülük yapmadım. Kimsenin de bana kötülük yapmasına izin vermedim. Dostlarımla hep iyi geçindim. Aramızda bir problem çıktığında bunu tatlı dille çözdüm. İçimde kırgınlığa ve düşmanlığa yer bırakmadım. Galiba işin sırrı bu olmalı.” dedi. Yukarıdaki bölüm dergimizin hangi bölümünde geçmektedir. CEVAP: Sır

4 2. İslam dinini seçen ilk çocuk kimdir? CEVAP: Hz. Ali (ra)

5 3- Altta, Peygamber Efendimizin (sav) bir Hadis-i Şerifi yazılı. Sesli harfleri olmayan Hadis-i Şerifi yazınız. B*N G*Z*L *HL*K* T*M*ML*M*K *Ç*N G*ND*R*LD*M. CEVAP: Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim

6 4- Aşağıdakilerden kaç tanesi doğrudur? * Kırıcı şekilde konuşmamalıyız. * Rahatsız edici sesle konuşmamalıyız. * Kaba ve küfürlü kelimeler kullanmalıyız. * Hataları herkesin içinde söylememeliyiz. * Alay etmemeli ve kötü lâkap takmamalıyız. CEVAP:

7 5- Elektrik devrelerinde ampul sayısını artırırsak ampullerin verdiği ışıkta nasıl bir değişiklik olur? CEVAP: Işık azalır

8 6- “Allah, göklerin ve yerin nurudur. O’nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah herşeyi bilendir.” (Nur Sûresi, 35) Yukarıdaki ayette günümüzde bir çok alanda kullanılan neyden bahsedilmektedir? CEVAP: Elektrik

9 7- Büyük günahların en büyüğü Allah’a ortak koşmak ve anne babaya karşı gelmektir. Sözü kime aittir? CEVAP: Hz. Muhammed (sav)

10 8- Namaz kılarken ona doğru döneriz. O, mukaddes Mekke şehrinde bulunan en büyük ve en güzel mesciddir. Hacda onun etrafında dönülür. Diğer adı Beytullah olan yer neresidir? CEVAP: Kâbe

11 9- Annemizin erkek kardeşine ne ad verilir? CEVAP: Dayı

12 10- Osmanlı Devleti zamanında yaşayan büyük mimardır. Selimiye, Süleymaniye gibi mükemmel camilerle birlikte pek çok cami, medrese ve köprü yapmıştır. Bu büyük mimar kimdir? CEVAP: Mimar Sinan

13

14 4. SINIF ZÜMRESİ SUNDU


"GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ. 1- “Hayatım boyunca kötülük yapmadım. Kimsenin de bana kötülük yapmasına izin vermedim. Dostlarımla hep iyi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları