Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI

2

3 GÜNDEM MADDELERİ Açılış ve yoklama, açılış konuşması. Yaz tatilinin ve geçen sürenin değerlendirilmesi. 4.sınıf hakkında velilerin bilgilendirilmesi Sınıf içi uygulamalar ve yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verilmesi Dilek ve temenniler, kapanış.

4 Zaman ayırıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.
AÇILIŞ VE YOKLAMA Zaman ayırıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.

5 Tatil defteri ve hikaye kitabı İşlemlere çalışma.
YAZ TATİLİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Yaz tatilinde belli bir süre çocuklarla buluştuk. Bu sürenin verimi geçtiğini düşünüyorum. Öğrencileri değişik kurslara gönderdiniz. Çocukların gelişimi açısından oldukça önemliydi. Tatil defteri ve hikaye kitabı İşlemlere çalışma.

6

7

8 Çocuklarınız artık büyüdü. Bu durumu onlara hissettirin.
4.SINIF HAKKINDA VELİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ Çocuklarınız artık büyüdü. Bu durumu onlara hissettirin. Program artık çocukların büyüdüğünü söylüyor. Tam anlamıyla eğitim-öğretimin ÖĞRETİM boyutu başlıyor. Bu sınıf ortaokulun temelidir. Birinci sınıf olarak düşünmelisiniz.

9 Bu süreci en az kayıpla, güvenleri zedelenmeden geçirsinler.
4.SINIF HAKKINDA VELİLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ Bu sınıfta gösterecekleri tavır geleceklerine yön verecek. Bu süreçte yanlarında olun. Bu süreci en az kayıpla, güvenleri zedelenmeden geçirsinler. Artık düzenli ve nitelikli çalışma yılı. Sahip oldukları bilgiler artık yetmeyecek. Bilgilerini artırmak zorundalar.

10 Derslerin saatlerine göre her dersten sınav olacaklar.
SINAVLAR Derslerin saatlerine göre her dersten sınav olacaklar. Sınavlar Kasım, Aralık ve Ocak ayı içinde bu ayların ilk haftalarında olacak. Alacakları not karnelerine geçecek. Bunun bilincinde olsunlar. Kırılmalarını güven kaybı yaşamalarını istemiyorum.

11 Performans ve proje notu yok. Ürün dosyalarından da not alacaklar.
SINAVLAR Üç yıl boyunca korumaya çalıştım. Artık bu şekilde değerlendirilecekler. Buna alışmak zorundalar. Sınavlardan başka «Ders İçi Etkinlikler» notu var. Derse katılımları, ilgili olmaları önemli. Performans ve proje notu yok. Ürün dosyalarından da not alacaklar.

12 Sınava alışmalarını aşama aşama sağlayacağım.
SINAVLAR Sınava alışmalarını aşama aşama sağlayacağım. Küçük ara sınavlar olacak. Tek soruluk, üç soruluk gibi. Bunlar büyük sınavların provası olacak. Evde yanlış ve doğruların nedenini sorgulayın.Ara sınavları önemseyin. Amacım sınavla ilgili bir korku oluşturmamak.

13 Bu yıl 11 ders ve 19 kitabımız var.
DERSLER Bu yıl 11 ders ve 19 kitabımız var. İngilizce ve Din Kültürü dersine başka öğretmenler girecek. Bu derslere de önem versinler. Alışsınlar.

14 «Artık çalışmak istemiyor, sıkılıyor» gibi ifadeler olmamalı.
ÇALIŞMA ŞEKLİ «Artık çalışmak istemiyor, sıkılıyor» gibi ifadeler olmamalı. Düzenli bir çalışma alışkanlığı olmak zorunda. Ev desteği olmadan başarılı olmak zor. En az 1 saat en fazla 2 saat çalışmalı. Konu hazırlığı ve tekrarı oldukça önemli.

15 NE KADAR ŞANSLI OLDUKLARINI HATIRLATIN…

16 NE KADAR ŞANSLI OLDUKLARINI HATIRLATIN…

17 Planları siteden yayınladım. Konuları takip edebilirsiniz.
ÇALIŞMA ŞEKLİ Planları siteden yayınladım. Konuları takip edebilirsiniz.

18 Aile desteği gerekebilir. Yönlendirmenize ihtiyaç duyabilir.
ÇALIŞMA ŞEKLİ Aile desteği gerekebilir. Yönlendirmenize ihtiyaç duyabilir. Çalışma isteğini artırma yollarını deneyin. Çalışma resimlerini paylaşın. Ortak grupta. Bu özendirme açısından önemli.

19

20 Evde özendirici pano oluşturun.
ÇALIŞMA ŞEKLİ Evde özendirici pano oluşturun. Sınav bilgileri, ödev bilgileri kaydı tutun. Çalışırken, özellikle tekrar yaparken konuyu size anlatmasını isteyin. «Bugün kaç soru sordun?» etkinliği yapın. Olumlu özelliklerini ön plana çıkarmaya çalışın.

21

22

23

24 Tekrar ve konu hazırlığı yapacak. Not tutma alışkanlığı kazanmalı.
ÖDEVLER Kağıt ödevleri sürekli olmayacak. Kağıt ödevleri sınava hazırlık şeklinde olacak. Tekrar ve konu hazırlığı yapacak. Not tutma alışkanlığı kazanmalı. Evde bir çalışma defteri olsun. Kendi notlarını aldığı, bana göstermeyeceği. Ödevler not defterlerine veya küçük kağıtlara yazılacak. ÖDEV KONTROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

25

26 Bazen de vatsap grubundan paylaşacağım.
ÖDEVLER Bazen de vatsap grubundan paylaşacağım. Posterler ve kısa bilgi kağıtları hazırlamalı. Sunum yapmalı. En verimli tekrar ve anlama yöntemidir. Araştırma ödevleri olacak.

27 Bilgi giderek çoğalıyor. Tekrar ve konu hazırlığı çok önemli.
KAYNAK Bilgi giderek çoğalıyor. Tekrar ve konu hazırlığı çok önemli. Kitaplarımız yeterli; fakat eve getirip götürmede sıkıntılar oluşuyor. Kitap olarak «DEĞER YAYINLARI» «morpakampüs» güzel bir uygulama Konuları bir öğretmen gibi anlatıyor. Kullanan veliler memnun. KAYNAKLARIN HEPSİ ÖNERİ NİTELİĞİNDEDİR. İstediğiniz bir kaynağı tercih edebilirsiniz veya almayabilirsiniz.

28 İsteyen kitapları taşıyabilir.
KAYNAK Sizin yetmeniz zor. Çalışma alışkanlığı kazanmaları için evde çalışmaları gerekiyor. Kaynak bu anlamda önemli İsteyen kitapları taşıyabilir. Kaynak takip ve çalışma alışkanlığı açısından önemli. Kaynakları evde sizin kontrolünüzde kullanacak.

29 Herkesin oluşturduğum gruba girmesini istiyorum.
İLETİŞİM Herkesin oluşturduğum gruba girmesini istiyorum. Telefonları çocuklardan uzak tutun. Ödev, sınıf performansı, notlar vs. paylaşım yapacağım. Mutlaka cevap yazın. Bilgilendirmeniz gereken bir durum olduğunda buradan yazabilirsiniz. Duyuruları buradan yapacağım.

30 Kitaplar kaplanıp, dikkatli muhafaza edilsin.
ARAÇ-GEREÇ Kitaplar kaplanıp, dikkatli muhafaza edilsin. Etiketleri kendisi yazsın. Defterler kaybolmuş. Defter kullanma bilinci oturmalı. Defter plastik kapaklı. 40 yaprak. Belli aralıklarla kontrol edin. YATMADAN ÖNCE ARAÇ-GEREÇ TOPLANSIN. UNUTMA OLMAMALI.

31 Körüklü ve zarf dosya kullanılacak.
ARAÇ-GEREÇ Körüklü ve zarf dosya kullanılacak. Zarf dosyaya günlük ödevler konulacak. Körüklü dosyaya; eski ödevler, posterler, kağıt etkinlikleri dergi ve çalışılacak kitaplar konulacak. Dosya kontrolü yapın. Düzensiz bir görüntü olmasın.

32 Deyimler ve atasözü sözlüğü
ARAÇ-GEREÇ Çizgili kağıt alın. Renkli A4 kağıt alın. Makas Cetvel takımı Sözlük Yazım kılavuzu Deyimler ve atasözü sözlüğü

33 İnce uçlu tükenmez kalem 0.5 kalem ve uç Tahta kalemi
HEDİYE OLARAK Islak mendil Kağıt havlu İnce uçlu tükenmez kalem 0.5 kalem ve uç Tahta kalemi Şeker, çikolata vb. Sınıf oyunları

34 Bu uygulamamıza destek olursanız memnun olurum.
BESLENME Sınıf birlikteliği ve sağlıklı beslenme adına ikinci dersin arasını beslenme amacıyla kullanmak istiyorum. Ben de evden getirip katılacağım. Bu uygulamamıza destek olursanız memnun olurum. Gruptan bazı günlere özel ortak meyve paylaşımı yapacağım.

35 SINIF İÇİ UYGULAMALAR VE YAPILACAK ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLMESİ
Mektup arkadaşım etkinliği Bana, arkadaşlarına ve sizlere mektup yazmasını sağlayın. Siz de ona yazın. Yazı güzel fakat unutulmuş bir iletişim aracıdır. Fıkra Yarışması Final Etkinliği Horon ve drama grubu Satranç çalışması

36 SINIF İÇİ UYGULAMALAR VE YAPILACAK ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLMESİ
Aylık sınıf gazetesi (Veli desteği gerekiyor.) Çivili tahta turnuvası Uçurtma yapma ve uçurma şenliği Şiir okuma veya skeç çalışması Geziler (Kurum, eğlence, aile gezileri) Yıl sonu büyük aile pikniği Yıl sonu sunumu ve madalya töreni

37 SINIF İÇİ UYGULAMALAR VE YAPILACAK ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLMESİ
En önemsediğim etkinlik; Kitap çıkarma olacak. Belli bir maliyeti var ama güzel bir hatıra. Eğer yapabilirsek; imza günü düzenlemeyi istiyoruz. Desteğiniz çok önemli

38 SINIF İÇİ UYGULAMALAR VE YAPILACAK ETKİNLİKLER HAKKINDA BİLGİ VERİLMESİ
Kitap Okuma Bu yıl kendi takiplerini yapacaklar. Kitaplarla ilgili kısa bilgi yazmak zorundalar. Kaydı doğru tutmalarını ve evde doldurmalarını sağlayın. Her güne bir masal. Sürpriz Masallar Hafta sonları Kütüphane buluşması.

39

40

41


"2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 4/A SINIFI 1.DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları