Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız."— Sunum transkripti:

1

2  Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız. “Tatildir dinlenmeyi hak etti.” düşüncesiyle hareket ederseniz, tatil dönüşünde öğrencileri derslere adapte etmede bir o kadar daha süre kaybederiz. Bu yüzden tatilde öğrencileri çok fazla zorlamadan belirttiğim çalışmaları yaptırmalısınız.

3  Tatilde sadece dinlenilmeyeceğini vurgulayın.Bu fikri öncelikle siz benimseyin. Bir gün içerisinde çok fazla zamanlarının olduğunu belirtin.  Size gönderdiğim tatil planını inceleyin. Ailecek bu planla ilgili konuşun.  Tatilde niçin planlı çalışması gerektiğini anlatın.  Günlük çalışma zamanı belirleyin.Bu plan özel durumlar dışında mutlaka uygulansın.

4  İlk Heyecanlarım adlı kitap seti aldım.  “İlk Heyecanlarım” kitap serisi 5 kitaptan oluşuyor. 15 gün tatil içerisinde 1 kitabı 3 gün içerisinde rahatlıkla okuyabilir.  Her kitabın 48. sayfasında kitapla ilgili sorular var. Kitabı okumadan önce bu sayfalara baksın. Soruya göre kitabı okusun. Amaca dönük okuma yapsın.

5  Kitap bittikten sonra 48. sayfadaki soruları ve bu soruların cevaplarını onlara dağıttığım “Tatil Defterine” bitişik eğik el yazı ile acele etmeden cevaplasın.  Deftere hem bu saydaki soru hem de cevap yazılacak.  Kitaplar okunduktan sonra size sunum yapsın. Kitapta anladıklarını sizinle paylaşsın.

6  Kitabın resimlerini incelesin ve resim becerisini geliştirmeye çalışsın.Kitapları eğlenerek okumaları açısından bu önemli.  Tatil dönüşünde bu serideki kitaplardan “Ölçme-Değerlendirme” etkinliği yapacağım.  İkinci dönem bu setten etkinlikler yapılacağını belirtin. Kitapları yıpratmasın. Kitaplar kaybolmasın.

7  İlgilerini çeken konuda dergiler alabilirsiniz.  Tatilde her gün mutlaka onlara verdiğim takvimi okusunlar. Size o günle ilgili önemli olayı sunsunlar.  Ailecek tartışma konusu belirleyip konuşun.  Ailecek hikaye ve şiir yazma etkinliği yapabilirsiniz.

8  Okuma alışkanlığında en etkili yöntem örnek olmaktır.Mutlaka tatilde siz de kitap okuyun.

9  Çarpım tablosu ile ilgili ödevler verdim. Çarpım tablosunun mantığını ikinci sınıfta öğrenmiştik. Tatilde çarpım tablosu konusunu halletmeli.  Size yıl sonunda verdiğim oyunu oynatarak mutlaka kavratın.  Tatil ödevinde verdiğim gibi çalışın. Çarpmada hız önemli. Hız için tekrar önemli. Konunun önemli olduğunu hissettirin. Evde ailecek yarışmalar yapabilirsiniz.

10  Tatilde ritmik saymalar konusuna devam etsin. Bu konu çarpma ile ilişkili olduğu için unutulmaması önemli.  Evde sayma çalışmaları yapın.  Bu konuda küçük ödüllendirmeler yapabilirsiniz.  Yazarak çalışabilir.

11  İşlemlerin unutulmaması önemli.Her gün 2 toplama 2 çıkarma işlemi yaparak konuyu tekrar etmiş olur.  Tatil için verdiğim ödevde örnek işlemler var.  Bu işlemleri kağıt üzerinde yapmasını istemiyorum.  Kağıtta yer alan işlemleri «Tatil Defterine» yapsın. Sembolleri karıştırabiliyor.

12  İlk dönem kullandığımız “Hayat Bilgisi” ve “Fen Bilimleri” kitabının ilk dönem ki konularına göz atabilir. Kitapları inceleyebilir.  NOT: FEN BİLİMLERİ TEK KİTAP OLDUĞU İÇİN KİTABI YIPRATMASIN.

13  Tatilde öğrenciler belirttiğim etkinlikler dışında çalışmalar yapmak isteyebilirler.  Tüm çalışmalar «Tatil Defterine» yapılsın.Tatil dönüşü defterlere bakacağım.  Yapılacak çalışmalarla ilgili yönlendirme yapabilirsiniz.

14  Günlük yazabilir.  Şiir yazabilir.  Hikaye yazabilir.  Kitaplardan bilgi cümleleri yazabilir.  Kitap özetleri yapabilir.  Takvimden beğendikleri bilgileri yaz.  İşlem çalışmaları yapabilir.  Sorduğunuz problemleri çözebilir.  Poster çalışması yapabilir.  Video çekebilir.

15

16

17

18  Öğrencilerin artık ödev yapmak yerine çalışmayı öğrenmelerini istiyorum. Eksik alanlarını belirleyip bu alanlarını geliştirmeye dönük ek çalışmalar yapacaklar.  Bunun için sizden bir tane zımba almanızı istiyorum.

19  Tükenmez kaleme geçeceğiz. Bunun olumlu tarafını anlatın. Yazıya dikkat etmelerini istiyorum. Bu kalemle yazılacak yazıda yanlış olmaması için yavaş ve dikkatli yazmaları gerektiğini belirtin.  Kalem çok önemli.Resimdeki kalemden almaya çalışın.

20  Tatilde «Fıkra Dinletisi» için en az 3 tane fıkra bulsun.  Okulun açıldığı ilk hafta bu üç fıkrayı bana getirecek, içlerinden birini seçeceğim.  İkinci döneme bu etkinlikle başlayacağız.

21  Tatilde isteyen velilere veli ziyareti yapacağım. Telefon veya mesajla böyle bir isteğiniz olduğunu bildirirseniz, ziyarete gelebilirim….

22  İyi tatiller…


" Bir dönemi daha geride bıraktık. 2 haftalık bir tatile girmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin bu süre içinde kontrollü bir şekilde tatil yapmalarını sağlamasınız." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları