Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İSKELET Sağlık Slaytları http://hastaneciyiz.blogspot.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İSKELET Sağlık Slaytları http://hastaneciyiz.blogspot.com."— Sunum transkripti:

1 İSKELET Sağlık Slaytları

2 İSKELET İnsan iskeleti, kemiklerden oluşur ve bağlar (ligamanlar), kirişler (tendon), kaslar, kıkırdaklar ve diğer organlar tarafından desteklenir. İskelet sabit ve değişmez değildir; kompozisyonu yaşam boyunca değişir. Gebeliğin erken dönemlerinde, fetüs sert bir iskelete sahip değildir, rahmin içindeki dokuz ay boyunca kemikler yavaşça oluşur, olgunlaşır. Doğumda, tüm kemikler oluşmuştur fakat yeni doğmuş bir bebek bir yetişkinden daha fazla kemiğe sahiptir. Ortalama olarak, yetişkin bir insan 206 kemiğe sahiptir (Gray Anatomisi'ne göre, yine de sayı bireyden bireye küçük oranlarda değişiklik gösterir), oysa bir bebek yaklaşık 270 kemikle doğar. Farkın nedeni büyüme sırasında birbiriyle kaynayacak olan küçük kemiklerdir. Kemikler; kısa, uzun ve yassı kemikler olarak şekillerine göre üçe ayrılır.

3 1)ÇİZGİLİ KASLAR 2)DÜZ KASLAR 3)KALP KASI
VÜCUDUMUZDA 3 ÇEŞİT KAS VARDIR 1)ÇİZGİLİ KASLAR 2)DÜZ KASLAR 3)KALP KASI

4

5 İSKELET SİSTEMİ Vücudumuzu dik tutar ve destek olur.
Vücudumuza şekil kazandırır. İç organları dış etkilerden korur. İç organlara ve kaslara tutunma yeri sağlar. Kaslar ve eklemlerle birlikte hareketi sağlar. Kan yapımında yardımcı olur. Kalsiyum ve fosfor depolar.

6 ŞEKİLLERE GÖRE KEMİKLER
İSKELET SİSTEMİ ŞEKİLLERE GÖRE KEMİKLER Uzun kemikler Yassı kemikler Düzensiz kemikler Kısa kemikler Kafatası,kaburga Göğüs kemiği Kalça ve kürek kemiği Kol ve bacak kemikleri Omurla ve bazı Yüz kemikleri,orta Kulak kemikleri El ve ayak kemikleri Düzensiz kemikler kısa kemiklere dahildir.

7 İSKELET Oynamaz eklem Yarı oynar eklem Oynar eklem
Kafatası ve yük kemikleri Yarı oynar eklem Omurgayı oluşturan omurlar arası eklemler Oynar eklem Boyun omuz kol,bacak Parmak ve alt çene kemikleri

8 insan iskeletinin bölümleri
1. Baş İskeleti             Kemikler birbirine çok sıkı tutunmuşlardır ve aralarında oynamaz eklemler vardır. Baş kemikleri içerisindeki beyin ve beyinciği korur. 2. Gövde İskeleti               Omurga ve göğüs kafesinden oluşur. Omurga : Omur adı verilen düzensiz şekilli kemiklerden oluşur. İçinde şerit halinde omurilik siniri vardır. Bu sinirin bulunduğu kanala omurilik kanalı denir.  Omurga tüm kemikleri doğrudan ya da dolaylı olarak bağlandığı iskelet yapısıdır. Göğüs Kafesi : Sırt omurları, kaburgalar ve göğüs kemiğinden oluşur. Hareketli özellikteki bazı iç organların çalışmasını kolaylaştırır.  Akciğerler ve kalp burada korunur.

9 Üyeler (kol ve bacaklar)
            Kol ve bacaklar gövdeye kemik köprüler ile bağlanmıştır. Bu köprülerle aralarında tam oynar eklemler vardır. Omuz Kemeri : Kürek kemiği ve köprücük kemiğinden oluşur. Kol kemiklerini omurgaya bağlar. Kalça Kemeri : Kalça kemiği ve uyluk kemiğinden oluşur. Bacak kemiklerini gövdeye bağlar.

10 İLAYDA ALTAY Sağlık Slaytları


"İSKELET Sağlık Slaytları http://hastaneciyiz.blogspot.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları